rask

Smuldrepai med plommer

30 min

Lag smuldrepai med plommer av sesongens norske plommer. Dette er en dessert som er litt undervurdert, for den er både kjempeenkel å røre sammen og smaker fortreffelig. 

Spis paien lunken med en stor kule vaniljeiskrem. Supergodt og en herlig høstdessert å servere etter middag. Har du ikke plommer er epler eller fersken også et godt alternativ.

410 har lagret denne
Smuldrepai med plommer

Lag smuldrepai med plommer av sesongens norske plommer. Dette er en dessert som er litt undervurdert, for den er både kjempeenkel å røre sammen og smaker fortreffelig. 

Spis paien lunken med en stor kule vaniljeiskrem. Supergodt og en herlig høstdessert å servere etter middag. Har du ikke plommer er epler eller fersken også et godt alternativ.

410 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 100 g smør, i terninger
  • 1 dl nøtter, usaltet
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 6 stykker plommer
  • vaniljeis, til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g smør, i terninger
  • 1 dl nøtter, usaltet
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 6 stykker plommer
  • vaniljeis, til servering
Kjør alle ingredienser til crumble sammen til du får en brødsmuleaktig konsistens. Sett kaldt over natten eller bruk med engang.
Skjær plommene i to og ta ut steinen. Skjær deretter i båter.
Fyll hver ildfaste miniform med cirka 1,5 plomme. Har du ikke miniformer kan du lage en stor form, men da trenger du flere plommer.
Ha over godt med crumble. Plommene synker når det blir varmt.
Stek på 200 grader i cirka 15-20 minutter. Toppingen skal være gyllen.
Server lunken med en god kule vaniljeiskrem.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør alle ingredienser til crumble sammen til du får en brødsmuleaktig konsistens. Sett kaldt over natten eller bruk med engang.
Skjær plommene i to og ta ut steinen. Skjær deretter i båter.
Fyll hver ildfaste miniform med cirka 1,5 plomme. Har du ikke miniformer kan du lage en stor form, men da trenger du flere plommer.
Ha over godt med crumble. Plommene synker når det blir varmt.
Stek på 200 grader i cirka 15-20 minutter. Toppingen skal være gyllen.
Server lunken med en god kule vaniljeiskrem.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?