Galetter ser imponerende ut, men er veldig enkle å lage. Disse har deilig fyll av plommer , ferske bringebær og blåbærsyltetøy. Sett gjerne paideigen kvelden før så lages galettene på 1-2-3 dagen etter. Serveres med krem, is eller vaniljesaus.
Galetter ser imponerende ut, men er veldig enkle å lage. Disse har deilig fyll av plommer , ferske bringebær og blåbærsyltetøy. Sett gjerne paideigen kvelden før så lages galettene på 1-2-3 dagen etter. Serveres med krem, is eller vaniljesaus.
Lag paideig ved å blande sammen mel, melis og salt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Tilsett kaldt smør i terninger. Når du har en smuldret deig tilsetter du kaldt vann til du får en samlet og fin deig. Det er viktig at deigen ikke behandles for mye. Legg den i plastfolie og sett den i kjøleskapet i ca 1 time, eventuelt natten over.
Sett stekeovnen på 175 grader. Del plommer i skiver. Bland plommeskiver og bringebær med potetmel og sukker i en bolle.
Kjevle ut deigen i 2 sirkler, på et stekebrett kledd med bakepapir (sirklene skal være cirka 17 centimeter i diameter.) Legg på et lag syltetøy midt på sirkelen. Spar igjen en kant rundt hele leiven hvor du ikke legger på noe fyll. Legg så plommer og bringebær oppå syltetøyet.
Brett inn kantene slik at de dekker litt av det ytterste fyllet. Pensle kantene med pisket egg og dryss litt perlesukker over galettene. Sett de i kjøleskapet i cirka 15 minutter før de stekes til de er gyldne og fine, cirka 30 minutter. Pynt med fersk mynte. Server gjerne med krem, is eller vaniljesaus.
Bon appetit!
Lag paideig ved å blande sammen mel, melis og salt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Tilsett kaldt smør i terninger. Når du har en smuldret deig tilsetter du kaldt vann til du får en samlet og fin deig. Det er viktig at deigen ikke behandles for mye. Legg den i plastfolie og sett den i kjøleskapet i ca 1 time, eventuelt natten over.
Sett stekeovnen på 175 grader. Del plommer i skiver. Bland plommeskiver og bringebær med potetmel og sukker i en bolle.
Kjevle ut deigen i 2 sirkler, på et stekebrett kledd med bakepapir (sirklene skal være cirka 17 centimeter i diameter.) Legg på et lag syltetøy midt på sirkelen. Spar igjen en kant rundt hele leiven hvor du ikke legger på noe fyll. Legg så plommer og bringebær oppå syltetøyet.
Brett inn kantene slik at de dekker litt av det ytterste fyllet. Pensle kantene med pisket egg og dryss litt perlesukker over galettene. Sett de i kjøleskapet i cirka 15 minutter før de stekes til de er gyldne og fine, cirka 30 minutter. Pynt med fersk mynte. Server gjerne med krem, is eller vaniljesaus.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto