rask

Det søte livs jordbærterte

30 min

Det søte livs jordbærterte er enkel å lage, og består av en kjeksaktig mørdeigsbunn som dekkes med mascarponekrem og masse søte jordbær. Mørdeigsbunnen kjevles rett på platen og trenger ikke lange steketiden. Mascarponekremen smakes til med vanilje og passer utrolig godt til bærene.

Nydelig og sommerlig i all sin enkelhet!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

618 har lagret denne
Det søte livs jordbærterte
Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Det søte livs jordbærterte er enkel å lage, og består av en kjeksaktig mørdeigsbunn som dekkes med mascarponekrem og masse søte jordbær. Mørdeigsbunnen kjevles rett på platen og trenger ikke lange steketiden. Mascarponekremen smakes til med vanilje og passer utrolig godt til bærene.

Nydelig og sommerlig i all sin enkelhet!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

618 har lagret denne
6
porsjoner

Mørdeig

  • 100 g hvetemel
  • 100 g fint sammalt hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 125 g smør
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ss vann

Pensling

  • 1 stk egg

Pynt

  • 500 g jordbær
  • 1 ss sukker
  • 1 dl jordbærsyltetøy

Mascarponekrem

  • 500 g mascarpone
  • 4 ss sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
Unngå at skjermen går i dvale

Mørdeig

  • 100 g hvetemel
  • 100 g fint sammalt hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 125 g smør
  • 1 ss eplecidereddik
  • 2 ss vann

Pensling

  • 1 stk egg

Pynt

  • 500 g jordbær
  • 1 ss sukker
  • 1 dl jordbærsyltetøy

Mascarponekrem

  • 500 g mascarpone
  • 4 ss sukker
  • 2 ts vaniljeekstrakt
Ha hvetemel, sammalt mel, sukker og smør i en foodprocessor. Kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg i det tørre.
Rør eddik og vann sammen og tilsett. Kjør blandingen videre til deigen samler seg. Klem den sammen, pakk den inn i plastfolie og sett i kjøleskapet i 1 time.
Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den ut direkte på et stykke bakepapir til en oval firkant. Bruk eventuelt litt ekstra hvetemel til utkjevlingen ved behov.
Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den ut direkte på et stykke bakepapir til en oval firkant. Bruk eventuelt litt ekstra hvetemel til utkjevlingen ved behov.
Prikk bunnen med en gaffel. Pensle over deigen med sammenvispet egg. Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 15 minutter, til den er gyllenbrun og gjennomstekt. Avkjøl.
Del jordbærene i skiver og legg dem i en skål. Dryss over sukker og sett skålen i kjøleskapet i 30 minutter.
Pisk sammen mascarpone, sukker og vanilje. Bre mascarponekremen over den avkjølte bunnen. Dekk med jordbærskiver.
Pisk sammen mascarpone, sukker og vanilje. Bre mascarponekremen over den avkjølte bunnen. Dekk med jordbærskiver.
Varm opp jordbærsyltetøyet i mikrobølgeovnen slik at det blir tyntflytende og ringle syltetøyet over jordbærene.
Varm opp jordbærsyltetøyet i mikrobølgeovnen slik at det blir tyntflytende og ringle syltetøyet over jordbærene.
Del kaken i firkanter og server nylaget.
Del kaken i firkanter og server nylaget.
woman cooking

Bon appetit!

Ha hvetemel, sammalt mel, sukker og smør i en foodprocessor. Kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg i det tørre.
Rør eddik og vann sammen og tilsett. Kjør blandingen videre til deigen samler seg. Klem den sammen, pakk den inn i plastfolie og sett i kjøleskapet i 1 time.
Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den ut direkte på et stykke bakepapir til en oval firkant. Bruk eventuelt litt ekstra hvetemel til utkjevlingen ved behov.
Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den ut direkte på et stykke bakepapir til en oval firkant. Bruk eventuelt litt ekstra hvetemel til utkjevlingen ved behov.
Prikk bunnen med en gaffel. Pensle over deigen med sammenvispet egg. Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 15 minutter, til den er gyllenbrun og gjennomstekt. Avkjøl.
Del jordbærene i skiver og legg dem i en skål. Dryss over sukker og sett skålen i kjøleskapet i 30 minutter.
Pisk sammen mascarpone, sukker og vanilje. Bre mascarponekremen over den avkjølte bunnen. Dekk med jordbærskiver.
Pisk sammen mascarpone, sukker og vanilje. Bre mascarponekremen over den avkjølte bunnen. Dekk med jordbærskiver.
Varm opp jordbærsyltetøyet i mikrobølgeovnen slik at det blir tyntflytende og ringle syltetøyet over jordbærene.
Varm opp jordbærsyltetøyet i mikrobølgeovnen slik at det blir tyntflytende og ringle syltetøyet over jordbærene.
Del kaken i firkanter og server nylaget.
Del kaken i firkanter og server nylaget.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?