Appelsin- og sitronterter

60 min

Appelsin- og sitronterter er en frisk og herlig sitrusdessert i farger som gjør deg glad!

Pynt gjerne tertene med stekte appelsinskiver. Skjær da syltynne appelsinskiver og dryss dem med litt sukker på begge sider. Smelt litt smør i en stekepanne, og stek skivene over middels varme til de blir gylne og karamelliserte.

Mørdeigen kan du godt lage på forhånd. Smuldre smøret i det tørre, bland inn resten av ingrediensene og kna deigen til den akkurat samler seg.

Har du rester av mørdeig, kan de pakkes godt inn og fryses ned til en senere anledning.

132 har lagret denne
Appelsin- og sitronterter

Appelsin- og sitronterter er en frisk og herlig sitrusdessert i farger som gjør deg glad!

Pynt gjerne tertene med stekte appelsinskiver. Skjær da syltynne appelsinskiver og dryss dem med litt sukker på begge sider. Smelt litt smør i en stekepanne, og stek skivene over middels varme til de blir gylne og karamelliserte.

Mørdeigen kan du godt lage på forhånd. Smuldre smøret i det tørre, bland inn resten av ingrediensene og kna deigen til den akkurat samler seg.

Har du rester av mørdeig, kan de pakkes godt inn og fryses ned til en senere anledning.

132 har lagret denne

Ingredienser

6
porsjoner

Mørdeig

  • 125 g smør, kaldt, i terninger
  • 250 g mel
  • 90 g melis
  • 1 stk egg, mellomstort
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene
  • 1 ss appelsinskall, finrevet

Appelsin- og sitronkrem

  • 1 - 2 ss appelsinskall, finrevet
  • 1 dl appelsinsaft, ferskpresset
  • 1 dl sitronsaft, ferskpresset
  • 100 g sukker
  • 1 ss maisenna
  • 4 stykker egg, store/mellomstore
  • 100 g meierismør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Mørdeig

  • 125 g smør, kaldt, i terninger
  • 250 g mel
  • 90 g melis
  • 1 stk egg, mellomstort
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene
  • 1 ss appelsinskall, finrevet

Appelsin- og sitronkrem

  • 1 - 2 ss appelsinskall, finrevet
  • 1 dl appelsinsaft, ferskpresset
  • 1 dl sitronsaft, ferskpresset
  • 100 g sukker
  • 1 ss maisenna
  • 4 stykker egg, store/mellomstore
  • 100 g meierismør

Mørdeig

Kjør smør, mel og melis i en hurtigmikser til smøret er finfordelt i melet.
Tilsett egg, vanilje og appelsinskall. Husk å skrubbe appelsinen først i varmt vann, og bruk kun det ytterste oransje skallet.
Kjør deigen raskt sammen til den akkurat samler seg. Deigen bør arbeides minst mulig for å unngå at den trekker seg sammen under steking.
Ta deigen ut av maskinen og pakk den godt inn i plastfilm. La mørdeigen få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
La mørdeigen få temperere seg litt på kjøkkenbenken før utkjevling. Kjevle deigen ut til en stor leiv og stikk eller skjær ut seks sirkler, som er store nok til å kle tertefor-mene.
Prikk bunnene lett med en gaffel, dekk med bakepapir og fyll på med tørkede erter. Dette gjøres for at tertebunnene skal bevare formen under steking.
Stek bunnene ved 180 grader i ca. 20 minutter. Løft ut ertene og stek bunnen videre i ca. 8 minutter eller til bunnene er stekte og gylne.

Appelsin- og sitronkrem

Vask og skrubb appelsinen godt i varmt vann før du river skallet. Bruk kun det aller ytterste oransje på skallet.
Kok opp appelsinsaft, appelsinskall og sitronsaft i en liten tykkbunnet kasserolle.
Bland sukker og maisenna i en bolle og pisk inn eggene.
Hell den kokende sitrussaften over eggeblandingen mens du pisker. Det er viktig å piske for å unngå at eggene korner seg.
Hell alt tilbake i kasserollen og la blandingen få et skikkelig oppkok under konstant pisking.
Trekk kasserollen vekk fra varmen, og la kremen bli litt avkjølt før du visper inn smøret.
Fyll sitruskremen over i tertebunnene og oppbevar tertene i kjøleskapet frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Mørdeig

Kjør smør, mel og melis i en hurtigmikser til smøret er finfordelt i melet.
Tilsett egg, vanilje og appelsinskall. Husk å skrubbe appelsinen først i varmt vann, og bruk kun det ytterste oransje skallet.
Kjør deigen raskt sammen til den akkurat samler seg. Deigen bør arbeides minst mulig for å unngå at den trekker seg sammen under steking.
Ta deigen ut av maskinen og pakk den godt inn i plastfilm. La mørdeigen få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
La mørdeigen få temperere seg litt på kjøkkenbenken før utkjevling. Kjevle deigen ut til en stor leiv og stikk eller skjær ut seks sirkler, som er store nok til å kle tertefor-mene.
Prikk bunnene lett med en gaffel, dekk med bakepapir og fyll på med tørkede erter. Dette gjøres for at tertebunnene skal bevare formen under steking.
Stek bunnene ved 180 grader i ca. 20 minutter. Løft ut ertene og stek bunnen videre i ca. 8 minutter eller til bunnene er stekte og gylne.

Appelsin- og sitronkrem

Vask og skrubb appelsinen godt i varmt vann før du river skallet. Bruk kun det aller ytterste oransje på skallet.
Kok opp appelsinsaft, appelsinskall og sitronsaft i en liten tykkbunnet kasserolle.
Bland sukker og maisenna i en bolle og pisk inn eggene.
Hell den kokende sitrussaften over eggeblandingen mens du pisker. Det er viktig å piske for å unngå at eggene korner seg.
Hell alt tilbake i kasserollen og la blandingen få et skikkelig oppkok under konstant pisking.
Trekk kasserollen vekk fra varmen, og la kremen bli litt avkjølt før du visper inn smøret.
Fyll sitruskremen over i tertebunnene og oppbevar tertene i kjøleskapet frem til servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?