Appelsin- og sitronterter
Appelsin- og sitronterter er en frisk og herlig sitrusdessert i farger som gjør deg glad!
Pynt gjerne tertene med stekte appelsinskiver. Skjær da syltynne appelsinskiver og dryss dem med litt sukker på begge sider. Smelt litt smør i en stekepanne, og stek skivene over middels varme til de blir gylne og karamelliserte.
Mørdeigen kan du godt lage på forhånd. Smuldre smøret i det tørre, bland inn resten av ingrediensene og kna deigen til den akkurat samler seg.
Har du rester av mørdeig, kan de pakkes godt inn og fryses ned til en senere anledning.
Appelsin- og sitronterter er en frisk og herlig sitrusdessert i farger som gjør deg glad!
Pynt gjerne tertene med stekte appelsinskiver. Skjær da syltynne appelsinskiver og dryss dem med litt sukker på begge sider. Smelt litt smør i en stekepanne, og stek skivene over middels varme til de blir gylne og karamelliserte.
Mørdeigen kan du godt lage på forhånd. Smuldre smøret i det tørre, bland inn resten av ingrediensene og kna deigen til den akkurat samler seg.
Har du rester av mørdeig, kan de pakkes godt inn og fryses ned til en senere anledning.
Ingredienser
Mørdeig
- 125 g smør, kaldt, i terninger
- 250 g mel
- 90 g melis
- 1 stk egg, mellomstort
- 0.5 stk vaniljestang, frøene
- 1 ss appelsinskall, finrevet
Appelsin- og sitronkrem
- 1 - 2 ss appelsinskall, finrevet
- 1 dl appelsinsaft, ferskpresset
- 1 dl sitronsaft, ferskpresset
- 100 g sukker
- 1 ss maisenna
- 4 stykker egg, store/mellomstore
- 100 g meierismør
Slik gjør du:
Mørdeig
- 125 g smør, kaldt, i terninger
- 250 g mel
- 90 g melis
- 1 stk egg, mellomstort
- 0.5 stk vaniljestang, frøene
- 1 ss appelsinskall, finrevet
Appelsin- og sitronkrem
- 1 - 2 ss appelsinskall, finrevet
- 1 dl appelsinsaft, ferskpresset
- 1 dl sitronsaft, ferskpresset
- 100 g sukker
- 1 ss maisenna
- 4 stykker egg, store/mellomstore
- 100 g meierismør
Mørdeig
Appelsin- og sitronkrem

Bon appetit!
Mørdeig
Appelsin- og sitronkrem
Lag deg en gratis konto