Smuldrepai med epler
Har du lyst på eplebakst kan det gjøres veldig enkelt med en smuldrepai eller eplecrumble. Smuldrepai med epler er fantastisk godt. Servert med rause mengder fyldig vaniljesaus er det lite som slår kombinasjonen bakte saftige, myke epler og et sprøtt og gyllent lokk.
Tips: Hvis du vil ha litt nøttesmak på paien, kan du godt erstatte havregryn med hakkede nøtter.
Har du lyst på eplebakst kan det gjøres veldig enkelt med en smuldrepai eller eplecrumble. Smuldrepai med epler er fantastisk godt. Servert med rause mengder fyldig vaniljesaus er det lite som slår kombinasjonen bakte saftige, myke epler og et sprøtt og gyllent lokk.
Tips: Hvis du vil ha litt nøttesmak på paien, kan du godt erstatte havregryn med hakkede nøtter.
Ingredienser
- 5 stykker eple
- 3 ss sukker, gjerne brunt sukker
- 1 ts kanel
- 1 ss sitronsaft
- 1 dl rosiner, gjerne lyse og mørke
- 1 ss smør
Smuldredeig
- 100 g smør
- 100 g sukker, gjerne brunt sukker
- 80 g hvetemel
- 80 g havregryn
- 1 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker, ekte
Slik gjør du:
- 5 stykker eple
- 3 ss sukker, gjerne brunt sukker
- 1 ts kanel
- 1 ss sitronsaft
- 1 dl rosiner, gjerne lyse og mørke
- 1 ss smør
Smuldredeig
- 100 g smør
- 100 g sukker, gjerne brunt sukker
- 80 g hvetemel
- 80 g havregryn
- 1 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker, ekte
