Smuldrepai med epler

45 min

Har du lyst på eplebakst kan det gjøres veldig enkelt med en smuldrepai eller eplecrumble. Smuldrepai med epler er fantastisk godt. Servert med rause mengder fyldig vaniljesaus er det lite som slår kombinasjonen bakte saftige, myke epler og et sprøtt og gyllent lokk.

Tips: Hvis du vil ha litt nøttesmak på paien, kan du godt erstatte havregryn med hakkede nøtter.

Vil du heller lage noe annet godt med epler? Sjekk ut vår oppskrift på eplekake!

1240 har lagret denne
Smuldrepai med epler
Foto: Sara Johannessen Meek

Har du lyst på eplebakst kan det gjøres veldig enkelt med en smuldrepai eller eplecrumble. Smuldrepai med epler er fantastisk godt. Servert med rause mengder fyldig vaniljesaus er det lite som slår kombinasjonen bakte saftige, myke epler og et sprøtt og gyllent lokk.

Tips: Hvis du vil ha litt nøttesmak på paien, kan du godt erstatte havregryn med hakkede nøtter.

Vil du heller lage noe annet godt med epler? Sjekk ut vår oppskrift på eplekake!

1240 har lagret denne
8
porsjoner
  • 5 stykker eple
  • 3 ss sukker, gjerne brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl rosiner, gjerne lyse og mørke
  • 1 ss smør

Smuldredeig

  • 100 g smør
  • 100 g sukker, gjerne brunt sukker
  • 80 g hvetemel
  • 80 g havregryn
  • 1 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 stykker eple
  • 3 ss sukker, gjerne brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl rosiner, gjerne lyse og mørke
  • 1 ss smør

Smuldredeig

  • 100 g smør
  • 100 g sukker, gjerne brunt sukker
  • 80 g hvetemel
  • 80 g havregryn
  • 1 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
Skrell og rens eplene og skjær dem i jevne terninger eller smale båter.
Bland eplene sammen med sukker, kanel, sitronsaft og rosiner.
Smør en passende ildfast form med 1 ss smør og hell i eplefyllet.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss deigen over eplefyllet.
Stek smuldrepaien ved 200 grader i ca. 25 minutter eller til toppingen er gyllen og sprø.
Serveres varm eller lun, gjerne toppet med en tykk hjemmelaget vaniljesaus.
Serveres varm eller lun, gjerne toppet med en tykk hjemmelaget vaniljesaus.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og rens eplene og skjær dem i jevne terninger eller smale båter.
Bland eplene sammen med sukker, kanel, sitronsaft og rosiner.
Smør en passende ildfast form med 1 ss smør og hell i eplefyllet.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss deigen over eplefyllet.
Stek smuldrepaien ved 200 grader i ca. 25 minutter eller til toppingen er gyllen og sprø.
Serveres varm eller lun, gjerne toppet med en tykk hjemmelaget vaniljesaus.
Serveres varm eller lun, gjerne toppet med en tykk hjemmelaget vaniljesaus.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?