Smuldrepai med epler
45 min
9 varer
992
Sara Johannessen Meek
Har du lyst på eplebakst kan det gjøres veldig enkelt med en smuldrepai eller eplecrumble. Smuldrepai med epler er fantastisk godt. Servert med rause mengder fyldig vaniljesaus er det lite som slår kombinasjonen bakte saftige, myke epler og et sprøtt og gyllent lokk.
Tips: Hvis du vil ha litt nøttesmak på paien, kan du godt erstatte havregryn med hakkede nøtter.
Ingredienser
8
porsjoner
- 5 stykker eple
- 3 ss sukker, gjerne brunt sukker
- 1 ts kanel
- 1 ss sitronsaft
- 1 dl rosiner, gjerne lyse og mørke
- 1 ss smør
Smuldredeig
- 100 g smør
- 100 g sukker, gjerne brunt sukker
- 80 g hvetemel
- 80 g havregryn
- 1 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker, ekte
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 5 stykker eple
- 3 ss sukker, gjerne brunt sukker
- 1 ts kanel
- 1 ss sitronsaft
- 1 dl rosiner, gjerne lyse og mørke
- 1 ss smør
Smuldredeig
- 100 g smør
- 100 g sukker, gjerne brunt sukker
- 80 g hvetemel
- 80 g havregryn
- 1 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker, ekte
Skrell og rens eplene og skjær dem i jevne terninger eller smale båter.
Bland eplene sammen med sukker, kanel, sitronsaft og rosiner.
Smør en passende ildfast form med 1 ss smør og hell i eplefyllet.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss deigen over eplefyllet.
Stek smuldrepaien ved 200 grader i ca. 25 minutter eller til toppingen er gyllen og sprø.
Serveres varm eller lun, gjerne toppet med en tykk hjemmelaget vaniljesaus.

Bon appetit!
Skrell og rens eplene og skjær dem i jevne terninger eller smale båter.
Bland eplene sammen med sukker, kanel, sitronsaft og rosiner.
Smør en passende ildfast form med 1 ss smør og hell i eplefyllet.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss deigen over eplefyllet.
Stek smuldrepaien ved 200 grader i ca. 25 minutter eller til toppingen er gyllen og sprø.
Serveres varm eller lun, gjerne toppet med en tykk hjemmelaget vaniljesaus.