Til hovedinnhold

Smuldrepai med epler

45 min

Har du lyst på eplebakst kan det gjøres veldig enkelt med en smuldrepai eller eplecrumble. Smuldrepai med epler er fantastisk godt. Servert med rause mengder fyldig vaniljesaus er det lite som slår kombinasjonen bakte saftige, myke epler og et sprøtt og gyllent lokk.

Tips: Hvis du vil ha litt nøttesmak på paien, kan du godt erstatte havregryn med hakkede nøtter.

Lagret av 1002 brukere
Smuldrepai med epler
Foto: Sara Johannessen Meek

Har du lyst på eplebakst kan det gjøres veldig enkelt med en smuldrepai eller eplecrumble. Smuldrepai med epler er fantastisk godt. Servert med rause mengder fyldig vaniljesaus er det lite som slår kombinasjonen bakte saftige, myke epler og et sprøtt og gyllent lokk.

Tips: Hvis du vil ha litt nøttesmak på paien, kan du godt erstatte havregryn med hakkede nøtter.

Lagret av 1002 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 5 stykker eple
  • 3 ss sukker, gjerne brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl rosiner, gjerne lyse og mørke
  • 1 ss smør

Smuldredeig

  • 100 g smør
  • 100 g sukker, gjerne brunt sukker
  • 80 g hvetemel
  • 80 g havregryn
  • 1 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker, ekte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 stykker eple
  • 3 ss sukker, gjerne brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl rosiner, gjerne lyse og mørke
  • 1 ss smør

Smuldredeig

  • 100 g smør
  • 100 g sukker, gjerne brunt sukker
  • 80 g hvetemel
  • 80 g havregryn
  • 1 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
Skrell og rens eplene og skjær dem i jevne terninger eller smale båter.
Bland eplene sammen med sukker, kanel, sitronsaft og rosiner.
Smør en passende ildfast form med 1 ss smør og hell i eplefyllet.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss deigen over eplefyllet.
Stek smuldrepaien ved 200 grader i ca. 25 minutter eller til toppingen er gyllen og sprø.
Serveres varm eller lun, gjerne toppet med en tykk hjemmelaget vaniljesaus.
Serveres varm eller lun, gjerne toppet med en tykk hjemmelaget vaniljesaus.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og rens eplene og skjær dem i jevne terninger eller smale båter.
Bland eplene sammen med sukker, kanel, sitronsaft og rosiner.
Smør en passende ildfast form med 1 ss smør og hell i eplefyllet.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss deigen over eplefyllet.
Stek smuldrepaien ved 200 grader i ca. 25 minutter eller til toppingen er gyllen og sprø.
Serveres varm eller lun, gjerne toppet med en tykk hjemmelaget vaniljesaus.
Serveres varm eller lun, gjerne toppet med en tykk hjemmelaget vaniljesaus.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?