Epleterte

3 t 30 min
58 har lagret denne
Epleterte
Foto: Lars Petter Pettersen.
58 har lagret denne
4
porsjoner

Tertebunn

  • 300 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 200 g usaltet smør, kaldt, i 2 cm terninger
  • 1 stk egg

Fyll

  • 1 stk eple
  • 4 ts sukker
  • 1 skive(r) usaltet smør, skjær den med ostehøvel
Unngå at skjermen går i dvale

Tertebunn

  • 300 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 200 g usaltet smør, kaldt, i 2 cm terninger
  • 1 stk egg

Fyll

  • 1 stk eple
  • 4 ts sukker
  • 1 skive(r) usaltet smør, skjær den med ostehøvel
Lag først tertebunnen. Smuldre mel, melis og smør i en bolle for hånd eller i en foodprocessor. Tilsett egget og kna det inn i deigen, eller kjør deigen raskt sammen i foodprocessor.
Pakk deigen inn i plast og la den hvile minst to timer i kjøleskapet, gjerne natten over.
Kjevle tertedeigen til en ca. 3 millimeter tykk leiv. Smør tertebunnen med formfett og legg den i terteformen, slik at den dekker både bunn og kant. Sett den så i kjøleskapet i 30 minutter.
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Skrell eplet, del det i to og ta ut kjernehuset. Kutt det i tynne skiver.
Legg epleskivene i tertebunnen og dryss dem med sukker.
Fordel biter av smørskiven oppå. Stek terten i ca. 30 minutter til epleskivene begynner å få farge.
Ta terten ut av ovnen og løft den ut av terteformen. La den så avkjøles i romtemperatur. Server med vaniljeis.
woman cooking

Bon appetit!

Lag først tertebunnen. Smuldre mel, melis og smør i en bolle for hånd eller i en foodprocessor. Tilsett egget og kna det inn i deigen, eller kjør deigen raskt sammen i foodprocessor.
Pakk deigen inn i plast og la den hvile minst to timer i kjøleskapet, gjerne natten over.
Kjevle tertedeigen til en ca. 3 millimeter tykk leiv. Smør tertebunnen med formfett og legg den i terteformen, slik at den dekker både bunn og kant. Sett den så i kjøleskapet i 30 minutter.
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Skrell eplet, del det i to og ta ut kjernehuset. Kutt det i tynne skiver.
Legg epleskivene i tertebunnen og dryss dem med sukker.
Fordel biter av smørskiven oppå. Stek terten i ca. 30 minutter til epleskivene begynner å få farge.
Ta terten ut av ovnen og løft den ut av terteformen. La den så avkjøles i romtemperatur. Server med vaniljeis.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?