Til hovedinnhold

Det søte livs smuldrekake med epler

45 min

Det søte livs smuldrekake med epler er kanskje verdens enkleste eplekake å lage, men den er like fullt nydelig på smak! Smuldredeigen har deilig smak av nøtter og kanel, som passer herlig sammen med de bakte eplene. Nøttene kan byttes ut med havregryn.

Server gjerne kaken lunken sammen med vaniljeis eller vaniljesaus.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 461 brukere
Det søte livs smuldrekake med epler
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Det søte livs smuldrekake med epler er kanskje verdens enkleste eplekake å lage, men den er like fullt nydelig på smak! Smuldredeigen har deilig smak av nøtter og kanel, som passer herlig sammen med de bakte eplene. Nøttene kan byttes ut med havregryn.

Server gjerne kaken lunken sammen med vaniljeis eller vaniljesaus.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 461 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Smuldredeig

  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts kanel
  • 3 ss sukker
  • 50 g hasselnøtter
  • 100 g smør

Fyll

  • 4 stk eple
  • 0.5 dl sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Smuldredeig

  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts kanel
  • 3 ss sukker
  • 50 g hasselnøtter
  • 100 g smør

Fyll

  • 4 stk eple
  • 0.5 dl sukker
Lag smuldredeigen først ved å blande mel, kanel, sukker og malte eller hakkede hasselnøtter i en bakebolle.
Smuldre deretter i mykt smør. Deigen skal bli tørr og smulete, og det er ikke meningen at den skal henge sammen. Smuldredeigen kan også lages i en food processor. Ha da alle ingrediensene i food processoren på en gang og kjør på full hastighet til alt er blandet og hasselnøttene er grovhakket.
Skrell og rens eplene og del dem i skiver.
Legg epleskivene jevnt utover i en smurt ildfast form (ca 26 cm i diameter).
Strø over sukkeret. Fordel deretter smuldredeigen over epleskivene.
Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i ca 25 min til kaken er gyllen på toppen.
Server smuldrekaken varm og nystekt.
Server smuldrekaken varm og nystekt.
woman cooking

Bon appetit!

Lag smuldredeigen først ved å blande mel, kanel, sukker og malte eller hakkede hasselnøtter i en bakebolle.
Smuldre deretter i mykt smør. Deigen skal bli tørr og smulete, og det er ikke meningen at den skal henge sammen. Smuldredeigen kan også lages i en food processor. Ha da alle ingrediensene i food processoren på en gang og kjør på full hastighet til alt er blandet og hasselnøttene er grovhakket.
Skrell og rens eplene og del dem i skiver.
Legg epleskivene jevnt utover i en smurt ildfast form (ca 26 cm i diameter).
Strø over sukkeret. Fordel deretter smuldredeigen over epleskivene.
Stek kaken midt i ovnen ved 225°C i ca 25 min til kaken er gyllen på toppen.
Server smuldrekaken varm og nystekt.
Server smuldrekaken varm og nystekt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?