Galette med plommer og nektariner
Galette er en berømt fransk fruktterte som kjennetegnes av at den lages direkte på stekeplaten, uten bruk av noen kakeform. Kaken får en tøff og rustikk stil og er lett å lage.
Galette kan lages med mange typer frukt og bær, derfor er dette en perfekt kake å lage utover høsten! Her er den fylt med plommer, nektariner og blåbær.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Galette er en berømt fransk fruktterte som kjennetegnes av at den lages direkte på stekeplaten, uten bruk av noen kakeform. Kaken får en tøff og rustikk stil og er lett å lage.
Galette kan lages med mange typer frukt og bær, derfor er dette en perfekt kake å lage utover høsten! Her er den fylt med plommer, nektariner og blåbær.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Paideig
- 300 g hvetemel
- 200 g smør
- 2 ss sukker
- 2 ts vann, kaldt
Fyll
- 250 g aprikossyltetøy
- 1 ss maisenna
- 2 ss sukker
- 4 stk nektarin
- 3 stk plommer, blå
- 100 g blåbær
Til pensling og dryss
- 1 stk egg
- 2 ss perlesukker
Paideig
- 300 g hvetemel
- 200 g smør
- 2 ss sukker
- 2 ts vann, kaldt
Fyll
- 250 g aprikossyltetøy
- 1 ss maisenna
- 2 ss sukker
- 4 stk nektarin
- 3 stk plommer, blå
- 100 g blåbær
Til pensling og dryss
- 1 stk egg
- 2 ss perlesukker
