Galette med plommer og nektariner

1 t 30 min
922 har lagret denne
Galette med plommer, nektariner og blåbær
Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv
922 har lagret denne
8
porsjoner

Paideig

  • 300 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 2 ss sukker
  • 2 ts vann, kaldt

Fyll

  • 250 g aprikossyltetøy
  • 1 ss maisenna
  • 2 ss sukker
  • 4 stk nektarin
  • 3 stk plommer, blå
  • 100 g blåbær

Til pensling og dryss

  • 1 stk egg
  • 2 ss perlesukker
Unngå at skjermen går i dvale

Paideig

  • 300 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 2 ss sukker
  • 2 ts vann, kaldt

Fyll

  • 250 g aprikossyltetøy
  • 1 ss maisenna
  • 2 ss sukker
  • 4 stk nektarin
  • 3 stk plommer, blå
  • 100 g blåbær

Til pensling og dryss

  • 1 stk egg
  • 2 ss perlesukker
Ha mel, sukker og smøret i en food processor med hakkekniv. Kjør food processoren på full hastighet til smøret har fordelt seg helt fint i melet. Ha så i vann og kjør videre til deigen samler seg. Klem deigen til en flat pakke og legg plastfolie rundt deigen. Sett deigen i kjøleskapet i 30 minutter så den blir lettere å kjevle.
Kjevle ut deigen direkte på bakepapir. Det er skal bli en sirkel som er omtrent så stor som stekeplaten, men det er ikke så nøye om kantene blir rette eller ikke. Jeg både kjevler og trykker deigen litt utover med fingrene.
Smør aprikossyltetøyet utover deigen. Syltetøyet smøres utover i et jevnt lag, men la det være en liten kant uten syltetøy helt ytterst.
Smør aprikossyltetøyet utover deigen. Syltetøyet smøres utover i et jevnt lag, men la det være en liten kant uten syltetøy helt ytterst.
Bland sukker og maisenna i en skål og dryss dette over aprikossyltetøyet. Dette er med på å stabilisere noe av saften som kommer ut av frukten under stekingen.
Bland sukker og maisenna i en skål og dryss dette over aprikossyltetøyet. Dette er med på å stabilisere noe av saften som kommer ut av frukten under stekingen.
Del opp frukten i skiver og legg på midten av deigen.  Jeg la her nektarinbåter på først, og deretter skiver av plommer og til slutt blåbærene. La det være en god kant runt hele kaken uten frukt.
Del opp frukten i skiver og legg på midten av deigen.  Jeg la her nektarinbåter på først, og deretter skiver av plommer og til slutt blåbærene. La det være en god kant runt hele kaken uten frukt.
Så starter brettingen. Ta tak i et hjørne av papiret og brette over en del av deigen. Så drar du forsiktig av bakepapiret og fortsetter med å brette over en ny flik av deigen. Gjenta dette rundt hele kaken, slik at du får en fin kant med deig som pakker inn frukten.
Så starter brettingen. Ta tak i et hjørne av papiret og brette over en del av deigen. Så drar du forsiktig av bakepapiret og fortsetter med å brette over en ny flik av deigen. Gjenta dette rundt hele kaken, slik at du får en fin kant med deig som pakker inn frukten.
Skyv papiret med kaken forsiktig over på en stekeplate. Pensle over deigkanten med sammenpisket egg og dryss over perlesukkeret etterpå.
Skyv papiret med kaken forsiktig over på en stekeplate. Pensle over deigkanten med sammenpisket egg og dryss over perlesukkeret etterpå.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 40-45 minutter. Kaken er klar når deigkanten er gyllenbrun og frukten er myk.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 40-45 minutter. Kaken er klar når deigkanten er gyllenbrun og frukten er myk.
woman cooking

Bon appetit!

Ha mel, sukker og smøret i en food processor med hakkekniv. Kjør food processoren på full hastighet til smøret har fordelt seg helt fint i melet. Ha så i vann og kjør videre til deigen samler seg. Klem deigen til en flat pakke og legg plastfolie rundt deigen. Sett deigen i kjøleskapet i 30 minutter så den blir lettere å kjevle.
Kjevle ut deigen direkte på bakepapir. Det er skal bli en sirkel som er omtrent så stor som stekeplaten, men det er ikke så nøye om kantene blir rette eller ikke. Jeg både kjevler og trykker deigen litt utover med fingrene.
Smør aprikossyltetøyet utover deigen. Syltetøyet smøres utover i et jevnt lag, men la det være en liten kant uten syltetøy helt ytterst.
Smør aprikossyltetøyet utover deigen. Syltetøyet smøres utover i et jevnt lag, men la det være en liten kant uten syltetøy helt ytterst.
Bland sukker og maisenna i en skål og dryss dette over aprikossyltetøyet. Dette er med på å stabilisere noe av saften som kommer ut av frukten under stekingen.
Bland sukker og maisenna i en skål og dryss dette over aprikossyltetøyet. Dette er med på å stabilisere noe av saften som kommer ut av frukten under stekingen.
Del opp frukten i skiver og legg på midten av deigen.  Jeg la her nektarinbåter på først, og deretter skiver av plommer og til slutt blåbærene. La det være en god kant runt hele kaken uten frukt.
Del opp frukten i skiver og legg på midten av deigen.  Jeg la her nektarinbåter på først, og deretter skiver av plommer og til slutt blåbærene. La det være en god kant runt hele kaken uten frukt.
Så starter brettingen. Ta tak i et hjørne av papiret og brette over en del av deigen. Så drar du forsiktig av bakepapiret og fortsetter med å brette over en ny flik av deigen. Gjenta dette rundt hele kaken, slik at du får en fin kant med deig som pakker inn frukten.
Så starter brettingen. Ta tak i et hjørne av papiret og brette over en del av deigen. Så drar du forsiktig av bakepapiret og fortsetter med å brette over en ny flik av deigen. Gjenta dette rundt hele kaken, slik at du får en fin kant med deig som pakker inn frukten.
Skyv papiret med kaken forsiktig over på en stekeplate. Pensle over deigkanten med sammenpisket egg og dryss over perlesukkeret etterpå.
Skyv papiret med kaken forsiktig over på en stekeplate. Pensle over deigkanten med sammenpisket egg og dryss over perlesukkeret etterpå.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 40-45 minutter. Kaken er klar når deigkanten er gyllenbrun og frukten er myk.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 40-45 minutter. Kaken er klar når deigkanten er gyllenbrun og frukten er myk.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?