Smuldrepai med blåbær og pærer

1 t 30 min

Smuldrepai med blåbær og pærer er desserten for deg som liker kombinasjonen av sprøtt, mykt, søtt og syrlig? I tillegg er det en takknemlig dessert å lage, for det er utrolig enkelt.

Denne paien har blåbær og pære i fyllet og pistasj, vanilje og kanel i smuldredeigen, men dette kan det varieres med andre bær, frukter, nøtter og krydder. 

Som ekstra tilbehør er det ingenting som slår hjemmelaget vaniljesaus. 

579 har lagret denne
Smuldrepai med blåbær og pærer

Smuldrepai med blåbær og pærer er desserten for deg som liker kombinasjonen av sprøtt, mykt, søtt og syrlig? I tillegg er det en takknemlig dessert å lage, for det er utrolig enkelt.

Denne paien har blåbær og pære i fyllet og pistasj, vanilje og kanel i smuldredeigen, men dette kan det varieres med andre bær, frukter, nøtter og krydder. 

Som ekstra tilbehør er det ingenting som slår hjemmelaget vaniljesaus. 

579 har lagret denne
8
porsjoner
  • 400 g blåbær
  • 3 stykker pære
  • 100 g sukker
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss sitronsaft

Smuldredeig

  • 80 g smør
  • 80 g sukker, gjerne cassonadesukker
  • 80 g mel
  • 40 g pistasjnøtter, eller mandler, hasselnøtter og valnøtter
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
  • 1 ts kanel

Til servering

  • vaniljesaus, eller pisket rømme eller vaniljeis
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g blåbær
  • 3 stykker pære
  • 100 g sukker
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss sitronsaft

Smuldredeig

  • 80 g smør
  • 80 g sukker, gjerne cassonadesukker
  • 80 g mel
  • 40 g pistasjnøtter, eller mandler, hasselnøtter og valnøtter
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
  • 1 ts kanel

Til servering

  • vaniljesaus, eller pisket rømme eller vaniljeis
Rens og skjær pærene i små biter eller terninger.
Bland blåbær, pærebiter, sukker, potetmel og sitronsaft i en tykkbunnet kasserolle og la det hele få et skikkelig oppkok under omrøring.
Hell blåbærfyllet over i en passende ildfast form.
Varm ovnen til 180 grader.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss den i et jevnt lag over blåbærfyllet.
Stek paien midt i ovnen i omtrent 45 minutter.
La paien få stå i minst 20 minutter til avkjøling før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skjær pærene i små biter eller terninger.
Bland blåbær, pærebiter, sukker, potetmel og sitronsaft i en tykkbunnet kasserolle og la det hele få et skikkelig oppkok under omrøring.
Hell blåbærfyllet over i en passende ildfast form.
Varm ovnen til 180 grader.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss den i et jevnt lag over blåbærfyllet.
Stek paien midt i ovnen i omtrent 45 minutter.
La paien få stå i minst 20 minutter til avkjøling før servering.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?