Smuldrepai med blåbær og pærer
Smuldrepai med blåbær og pærer er desserten for deg som liker kombinasjonen av sprøtt, mykt, søtt og syrlig? I tillegg er det en takknemlig dessert å lage, for det er utrolig enkelt.
Denne paien har blåbær og pære i fyllet og pistasj, vanilje og kanel i smuldredeigen, men dette kan det varieres med andre bær, frukter, nøtter og krydder.
Som ekstra tilbehør er det ingenting som slår hjemmelaget vaniljesaus.
Smuldrepai med blåbær og pærer er desserten for deg som liker kombinasjonen av sprøtt, mykt, søtt og syrlig? I tillegg er det en takknemlig dessert å lage, for det er utrolig enkelt.
Denne paien har blåbær og pære i fyllet og pistasj, vanilje og kanel i smuldredeigen, men dette kan det varieres med andre bær, frukter, nøtter og krydder.
Som ekstra tilbehør er det ingenting som slår hjemmelaget vaniljesaus.
- 400 g blåbær
- 3 stykker pære
- 100 g sukker
- 1 ss potetmel
- 2 ss sitronsaft
Smuldredeig
- 80 g smør
- 80 g sukker, gjerne cassonadesukker
- 80 g mel
- 40 g pistasjnøtter, eller mandler, hasselnøtter og valnøtter
- 1 ts vaniljesukker, ekte
- 1 ts kanel
Til servering
- vaniljesaus, eller pisket rømme eller vaniljeis
- 400 g blåbær
- 3 stykker pære
- 100 g sukker
- 1 ss potetmel
- 2 ss sitronsaft
Smuldredeig
- 80 g smør
- 80 g sukker, gjerne cassonadesukker
- 80 g mel
- 40 g pistasjnøtter, eller mandler, hasselnøtter og valnøtter
- 1 ts vaniljesukker, ekte
- 1 ts kanel
Til servering
- vaniljesaus, eller pisket rømme eller vaniljeis
