Smuldrepai med blåbær og pærer
1 h 30 min
11 varer
557
Smuldrepai med blåbær og pærer er desserten for deg som liker kombinasjonen av sprøtt, mykt, søtt og syrlig? I tillegg er det en takknemlig dessert å lage, for det er utrolig enkelt.
Denne paien har blåbær og pære i fyllet og pistasj, vanilje og kanel i smuldredeigen, men dette kan det varieres med andre bær, frukter, nøtter og krydder.
Som ekstra tilbehør er det ingenting som slår hjemmelaget vaniljesaus.
Ingredienser
8
porsjoner
- 400 g blåbær
- 3 stykker pære
- 100 g sukker
- 1 ss potetmel
- 2 ss sitronsaft
Smuldredeig
- 80 g smør
- 80 g sukker, gjerne cassonadesukker
- 80 g mel
- 40 g pistasjnøtter, eller mandler, hasselnøtter og valnøtter
- 1 ts vaniljesukker, ekte
- 1 ts kanel
Til servering
- vaniljesaus, eller pisket rømme eller vaniljeis
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 400 g blåbær
- 3 stykker pære
- 100 g sukker
- 1 ss potetmel
- 2 ss sitronsaft
Smuldredeig
- 80 g smør
- 80 g sukker, gjerne cassonadesukker
- 80 g mel
- 40 g pistasjnøtter, eller mandler, hasselnøtter og valnøtter
- 1 ts vaniljesukker, ekte
- 1 ts kanel
Til servering
- vaniljesaus, eller pisket rømme eller vaniljeis
Rens og skjær pærene i små biter eller terninger.
Bland blåbær, pærebiter, sukker, potetmel og sitronsaft i en tykkbunnet kasserolle og la det hele få et skikkelig oppkok under omrøring.
Hell blåbærfyllet over i en passende ildfast form.
Varm ovnen til 180 grader.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss den i et jevnt lag over blåbærfyllet.
Stek paien midt i ovnen i omtrent 45 minutter.
La paien få stå i minst 20 minutter til avkjøling før servering.

Bon appetit!
Rens og skjær pærene i små biter eller terninger.
Bland blåbær, pærebiter, sukker, potetmel og sitronsaft i en tykkbunnet kasserolle og la det hele få et skikkelig oppkok under omrøring.
Hell blåbærfyllet over i en passende ildfast form.
Varm ovnen til 180 grader.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss den i et jevnt lag over blåbærfyllet.
Stek paien midt i ovnen i omtrent 45 minutter.
La paien få stå i minst 20 minutter til avkjøling før servering.