Blåbærpai med vaniljeis
Blåbærpai med vaniljeis er en super oppskrift på blåbærpai som det er lett å lykkes med!
Det går like fint å lage blåbærpaien med frosne blåbær som med friske blåbær, så dette er en kake som kan lages hele året. Paibunnen er ikke så veldig søt, så det smaker godt med vaniljeiskrem som tilbehør.
Det er lurt å bruke en paiform som ser fin nok ut til å brukes til servering, eller å bruke en paiform med avtagbar kant. Dette fordi det er nokså vanskelig å få den ferdigstekte kaken ut av formen uten at den går i stykker. Alternativt kan du servere stykker av blåbærpaien direkte på desserttallerkener og dandere med vaniljeis, krem, vaniljesaus eller annet tilbehør.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Blåbærpai med vaniljeis er en super oppskrift på blåbærpai som det er lett å lykkes med!
Det går like fint å lage blåbærpaien med frosne blåbær som med friske blåbær, så dette er en kake som kan lages hele året. Paibunnen er ikke så veldig søt, så det smaker godt med vaniljeiskrem som tilbehør.
Det er lurt å bruke en paiform som ser fin nok ut til å brukes til servering, eller å bruke en paiform med avtagbar kant. Dette fordi det er nokså vanskelig å få den ferdigstekte kaken ut av formen uten at den går i stykker. Alternativt kan du servere stykker av blåbærpaien direkte på desserttallerkener og dandere med vaniljeis, krem, vaniljesaus eller annet tilbehør.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Paibunn
- 3 dl hvetemel
- 100 g smør
- 3 ss vann, kaldt
Fyll
- 400 g blåbær, friske eller frosne
- 1 dl sukker
- 2 ss potetmel
Til servering
- 1 l vaniljeis
Paibunn
- 3 dl hvetemel
- 100 g smør
- 3 ss vann, kaldt
Fyll
- 400 g blåbær, friske eller frosne
- 1 dl sukker
- 2 ss potetmel
Til servering
- 1 l vaniljeis
