Key lime pie

4 timer

Key lime pie er frisk og søt på samme tid. En garantert suksess på kakebordet. Her får du Lise Finckenhagen sin oppskrift på denne gode paien.

Bruk en kakeform på 20-22cm. 

1488 har lagret denne
Key lime pie

Key lime pie er frisk og søt på samme tid. En garantert suksess på kakebordet. Her får du Lise Finckenhagen sin oppskrift på denne gode paien.

Bruk en kakeform på 20-22cm. 

1488 har lagret denne
6
porsjoner
  • 300 g digestive-kjeks, eller havrekjeks
  • 150 g smør, smeltet
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 boks kondensert melk, søt
  • 4 stykker eggeplomme
  • 4 stykker lime
  • 3 dl kremfløte
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene
Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g digestive-kjeks, eller havrekjeks
  • 150 g smør, smeltet
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 boks kondensert melk, søt
  • 4 stykker eggeplomme
  • 4 stykker lime
  • 3 dl kremfløte
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene
Kle formen med bakepapir i bunnen og på sidene.
Knus kjeksen til fine smuler og bland smulene med smør og sukker.
Trykk kjeksbunnen jevnt ut i formen og dekk bunnen og 4 cm opp på sidene. Stek bunnen midt i ovnen ved 160 grader i 10 minutter.
Vask limen godt i varmt vann. Riv skallet fint og press limen. Du skal sitte igjen med omtrent 1,5 dl limesaft.
Visp eggeplommene i en bolle til de lysner noe. Tilsett kondensert melk og visp godt. Visp til slutt inn limeskall og saft og hell fyllet over i kjeksbunnen.
Sett paien tilbake i ovnen og la den steke i 15 minutter.
Avkjøl paien og la den få stå i kjøleskapet i minst 3 timer – gjerne over natten – før servering.
Visp fløte og vaniljefrøene til myk krem rett før servering og topp paien med kremen. Riv gjerne over litt ekstra limeskall.
woman cooking

Bon appetit!

Kle formen med bakepapir i bunnen og på sidene.
Knus kjeksen til fine smuler og bland smulene med smør og sukker.
Trykk kjeksbunnen jevnt ut i formen og dekk bunnen og 4 cm opp på sidene. Stek bunnen midt i ovnen ved 160 grader i 10 minutter.
Vask limen godt i varmt vann. Riv skallet fint og press limen. Du skal sitte igjen med omtrent 1,5 dl limesaft.
Visp eggeplommene i en bolle til de lysner noe. Tilsett kondensert melk og visp godt. Visp til slutt inn limeskall og saft og hell fyllet over i kjeksbunnen.
Sett paien tilbake i ovnen og la den steke i 15 minutter.
Avkjøl paien og la den få stå i kjøleskapet i minst 3 timer – gjerne over natten – før servering.
Visp fløte og vaniljefrøene til myk krem rett før servering og topp paien med kremen. Riv gjerne over litt ekstra limeskall.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?