Knus kjeksen til fine smuler og bland smulene med smør og sukker.
Trykk kjeksbunnen jevnt ut i formen og dekk bunnen og 4 cm opp på sidene. Stek bunnen midt i ovnen ved 160 grader i 10 minutter.
Vask limen godt i varmt vann. Riv skallet fint og press limen. Du skal sitte igjen med omtrent 1,5 dl limesaft.
Visp eggeplommene i en bolle til de lysner noe. Tilsett kondensert melk og visp godt. Visp til slutt inn limeskall og saft og hell fyllet over i kjeksbunnen.
Sett paien tilbake i ovnen og la den steke i 15 minutter.
Avkjøl paien og la den få stå i kjøleskapet i minst 3 timer – gjerne over natten – før servering.
Visp fløte og vaniljefrøene til myk krem rett før servering og topp paien med kremen. Riv gjerne over litt ekstra limeskall.
Bon appetit!
Kle formen med bakepapir i bunnen og på sidene.
Knus kjeksen til fine smuler og bland smulene med smør og sukker.
Trykk kjeksbunnen jevnt ut i formen og dekk bunnen og 4 cm opp på sidene. Stek bunnen midt i ovnen ved 160 grader i 10 minutter.
Vask limen godt i varmt vann. Riv skallet fint og press limen. Du skal sitte igjen med omtrent 1,5 dl limesaft.
Visp eggeplommene i en bolle til de lysner noe. Tilsett kondensert melk og visp godt. Visp til slutt inn limeskall og saft og hell fyllet over i kjeksbunnen.
Sett paien tilbake i ovnen og la den steke i 15 minutter.
Avkjøl paien og la den få stå i kjøleskapet i minst 3 timer – gjerne over natten – før servering.
Visp fløte og vaniljefrøene til myk krem rett før servering og topp paien med kremen. Riv gjerne over litt ekstra limeskall.