Clafoutis med jordbær

60 min

Clafoutis med jordbær gir herlig sommerfølelse!

Her har Kristine Ilstad fra det søte liv med hell kombinert en fransk dessertkake med norske jordbær. En fransk «Clafoutis» består av bær eller frukt som dekkes av et kremete, eggestandsaktig fyll. En klassisk «Clafoutis» lages gjerne med moreller eller aprikos, men denne sommervarianten med jordbær blir også nydelig!

Serveres lunken med friske jordbær og et melisdryss.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

468 har lagret denne
Clafoutis med jordbær
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Clafoutis med jordbær gir herlig sommerfølelse!

Her har Kristine Ilstad fra det søte liv med hell kombinert en fransk dessertkake med norske jordbær. En fransk «Clafoutis» består av bær eller frukt som dekkes av et kremete, eggestandsaktig fyll. En klassisk «Clafoutis» lages gjerne med moreller eller aprikos, men denne sommervarianten med jordbær blir også nydelig!

Serveres lunken med friske jordbær og et melisdryss.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

468 har lagret denne
8
porsjoner
  • 4 stykker egg
  • 2 stykker eggeplomme
  • 75 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 60 g hvetemel
  • 5 dl melk
  • 25 g mandler
  • 300 g jordbær

Pynt

  • 2 ss melis
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker egg
  • 2 stykker eggeplomme
  • 75 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 60 g hvetemel
  • 5 dl melk
  • 25 g mandler
  • 300 g jordbær

Pynt

  • 2 ss melis
Visp egg, eggeplommer og sukker lett sammen. Tilsett frø fra vaniljestangen.
Bland så i hvetemel og melk og rør til du får en jevn røre. Hakk mandlene grovt og vend i til slutt.
Smør en dyp ildfast form eller paiform som rommer ca 1,5 liter med smør.
Rens jordbærene og fordel dem utover formen. Hell over deigen.
Stekes midt i ovnen ved 200°C i 30-40 minutter, til dessertkaken er gyllen på overflaten.
Sikt over melis før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Visp egg, eggeplommer og sukker lett sammen. Tilsett frø fra vaniljestangen.
Bland så i hvetemel og melk og rør til du får en jevn røre. Hakk mandlene grovt og vend i til slutt.
Smør en dyp ildfast form eller paiform som rommer ca 1,5 liter med smør.
Rens jordbærene og fordel dem utover formen. Hell over deigen.
Stekes midt i ovnen ved 200°C i 30-40 minutter, til dessertkaken er gyllen på overflaten.
Sikt over melis før servering.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?