Sjokoladeterte med jordbær

60 min

Lag sjokoladeterte med jordbær hvis du elsker sjokolade og jordbær. Lag fire små terter eller en stor. Like godt blir det uansett størrelse.

Hvis ikke sjokoladetertene med jordbær skal serveres med det samme, bør de oppbevares i kjøleskapet. Vent med å legge på jordbær til rett før servering.

238 har lagret denne
Sjokoladeterte med jordbær

Lag sjokoladeterte med jordbær hvis du elsker sjokolade og jordbær. Lag fire små terter eller en stor. Like godt blir det uansett størrelse.

Hvis ikke sjokoladetertene med jordbær skal serveres med det samme, bør de oppbevares i kjøleskapet. Vent med å legge på jordbær til rett før servering.

238 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner

Bunn

  • 150 g Oreo-kjeks
  • 50 g smør

Fyll

  • 200 g sjokolade, 50%
  • 2 dl fløte
  • 1 ss smør
  • 1 kurv jordbær
  • pistasjkjerner, hakkede

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 150 g Oreo-kjeks
  • 50 g smør

Fyll

  • 200 g sjokolade, 50%
  • 2 dl fløte
  • 1 ss smør
  • 1 kurv jordbær
  • pistasjkjerner, hakkede
Knus kjeksen til fine smuler i en kjøkkenmaskin. Smelt smøret og bland sammen smuler og smeltet smør.
Trykk blandingen godt og jevnt ut i formen. Bruk gjerne baksiden av en skje. La formene stå i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp fløten sammen med smøret.
Hell den varme fløten litt etter litt over sjokoladen, mens du hele tiden rører med en slikkepott fra sentrum av bollen. Sjokoladekremen skal bli tykk, blank og elastisk.
Fordel fyllet i formene. La fyllet få sette seg en halvtimes tid i kjøleskapet før du legger på jordbærene. Dryss over litt hakket pistasj før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen til fine smuler i en kjøkkenmaskin. Smelt smøret og bland sammen smuler og smeltet smør.
Trykk blandingen godt og jevnt ut i formen. Bruk gjerne baksiden av en skje. La formene stå i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Kok opp fløten sammen med smøret.
Hell den varme fløten litt etter litt over sjokoladen, mens du hele tiden rører med en slikkepott fra sentrum av bollen. Sjokoladekremen skal bli tykk, blank og elastisk.
Fordel fyllet i formene. La fyllet få sette seg en halvtimes tid i kjøleskapet før du legger på jordbærene. Dryss over litt hakket pistasj før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?