Til hovedinnhold

Søt paideig

1 h

Med søt paideig i formen er mulighetene mange. Du kan fylle paibunnen med hva du vil, prøv for eksempel med friskt bringebærfyll eller nøtter og salt karamell!
Paideigen bør arbeides minst mulig for å unngå at den trekker seg sammen under steking.

Lagret av 147 brukere
Søt paideig

Med søt paideig i formen er mulighetene mange. Du kan fylle paibunnen med hva du vil, prøv for eksempel med friskt bringebærfyll eller nøtter og salt karamell!
Paideigen bør arbeides minst mulig for å unngå at den trekker seg sammen under steking.

Lagret av 147 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 125 g smør, kaldt, i terninger
  • 250 g hvetemel
  • 90 g melis
  • 1 stk egg, sammenpisket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 125 g smør, kaldt, i terninger
  • 250 g hvetemel
  • 90 g melis
  • 1 stk egg, sammenpisket
Bland smør og mel i en bolle. Smuldre smøret inn i melet ved å gni smørklumpene mellom fingrene. Smøret trenger ikke å bli finfordelt, det er bare bra hvis det er igjen noe små smørklatter.
Tilsett melis og egg og kna deigen raskt sammen. Arbeid deigen minst mulig for best resultat.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
woman cooking

Bon appetit!

Bland smør og mel i en bolle. Smuldre smøret inn i melet ved å gni smørklumpene mellom fingrene. Smøret trenger ikke å bli finfordelt, det er bare bra hvis det er igjen noe små smørklatter.
Tilsett melis og egg og kna deigen raskt sammen. Arbeid deigen minst mulig for best resultat.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?