Bringebærpai

2 timer

Bringebærpai er supergodt som dessert. Server den friske paien med en kule vaniljeis, vaniljesaus eller litt pisket krem og en kopp god kaffe eller te.

Denne paien er til en paiform på 20 centimeter.

433 har lagret denne
Bringebærpai

Bringebærpai er supergodt som dessert. Server den friske paien med en kule vaniljeis, vaniljesaus eller litt pisket krem og en kopp god kaffe eller te.

Denne paien er til en paiform på 20 centimeter.

433 har lagret denne
6
porsjoner

Paideig

  • 125 g smør, kaldt, i terninger
  • 250 g mel
  • 90 g melis
  • 1 stk egg, sammenpisket

Fyll

  • 600 g bringebær, ferske eller frosne
  • 200 g sukker
  • 3 ss potetmel
  • 1 stk vaniljestang

Til pensling

  • 1 stk eggeplomme

Til pynt

  • perlesukker
Unngå at skjermen går i dvale

Paideig

  • 125 g smør, kaldt, i terninger
  • 250 g mel
  • 90 g melis
  • 1 stk egg, sammenpisket

Fyll

  • 600 g bringebær, ferske eller frosne
  • 200 g sukker
  • 3 ss potetmel
  • 1 stk vaniljestang

Til pensling

  • 1 stk eggeplomme

Til pynt

  • perlesukker
Bland smør og mel i en bolle. Smuldre smøret inn i melet ved å gni smørklumpene mellom fingrene. Smøret trenger ikke å bli finfordelt. Det er bare bra hvis det er igjen noe små smørklatter.
Tilsett melis og egg og kna deigen raskt sammen. Arbeid deigen minst mulig for best resultat.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Bland bringebær og mesteparten av sukkeret i en kasserolle. Splitt vaniljestangen på langs og skarp ut frøene. Bland frø og stang sammen med bærene og gi det hele et oppkok under omrøring.
Bland potetmelet med resten av sukkeret og rør det sammen med bærene. Kok blandingen i et par minutter til den tykner noe. Prøv å unngå å røre for mye, det er bare fint hvis det er en del hele bær.
Varm ovnen til 200 grader.
Kjevl ut halvparten av deigen til en rund leiv og kle terteformen med deigen. Klem deigen inntil og litt over kanten, og hell i bringebærfyllet.
Kjevl ut resten av deigen og del den i 2 cm brede bånd. Legg båndene på kryss og tvers over fyllet. Pensle deigen med eggeplomme og dryss over perlesukker.
Stek paien midt i ovnen i ca. 35-40 minutter.
Serveres lun eller avkjøl, gjerne med is eller vaniljesaus.
woman cooking

Bon appetit!

Bland smør og mel i en bolle. Smuldre smøret inn i melet ved å gni smørklumpene mellom fingrene. Smøret trenger ikke å bli finfordelt. Det er bare bra hvis det er igjen noe små smørklatter.
Tilsett melis og egg og kna deigen raskt sammen. Arbeid deigen minst mulig for best resultat.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Bland bringebær og mesteparten av sukkeret i en kasserolle. Splitt vaniljestangen på langs og skarp ut frøene. Bland frø og stang sammen med bærene og gi det hele et oppkok under omrøring.
Bland potetmelet med resten av sukkeret og rør det sammen med bærene. Kok blandingen i et par minutter til den tykner noe. Prøv å unngå å røre for mye, det er bare fint hvis det er en del hele bær.
Varm ovnen til 200 grader.
Kjevl ut halvparten av deigen til en rund leiv og kle terteformen med deigen. Klem deigen inntil og litt over kanten, og hell i bringebærfyllet.
Kjevl ut resten av deigen og del den i 2 cm brede bånd. Legg båndene på kryss og tvers over fyllet. Pensle deigen med eggeplomme og dryss over perlesukker.
Stek paien midt i ovnen i ca. 35-40 minutter.
Serveres lun eller avkjøl, gjerne med is eller vaniljesaus.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?