Lyst på en terte som både er crunchy, søt og syrlig? Da bør du prøve deg på denne! Lag den sprø bunnen først og fyll med hvit sjokolade og deilig bringebær.
Lyst på en terte som både er crunchy, søt og syrlig? Da bør du prøve deg på denne! Lag den sprø bunnen først og fyll med hvit sjokolade og deilig bringebær.
Knus kjeksene eller kjør de i en blender til de blir fine smuler. Fordel kanel i kjekssmulene.
Smelt smør og bland det i kjekssmulene. Bland godt til smulene er blitt fuktige av smøret.
Bruk en paiform eller kakeform på 22 cm i diameter, som er smurt godt med smør og med bakepapir i bunnen.
Tilsett kjeksblandingen og bruk hendene til å trykke den ut i formen i et jevnt lag med en kant på omtrent 2 cm eller så høy som paiformen er.
Stek i 10 minutter midt i ovnen og avkjøl.
Ganache
Hakk sjokoladen i småbiter. Legg sjokoladen i et glass eller stålbolle.
Varm opp fløten og hell den over sjokoladen. La blandingen stå i omtrent 4 minutter uten at du rører den. Rør så til du får en myk, fin og tykk sjokoladesaus.
Bringebærfyll
Legg gelatinplatene i vann.
Hvis du bruker frosne bringebær, koker du dem på lav varme til de slipper saften. Bruk en sil til å sile av frøene. Tilsett sukker i bringebærsaften.
Klem vannet ut av gelatinen. Legg gelatinen i bringebærsaften og rør til den er helt oppløst.
Hvis du bruker ferske bringeber, legger du dem i en kjele og varmer opp på middels varme med 3 ss vann.
Mos bærene, kok til saften kommer ut og sil vekk frøene. Tilsett gelatin og rør til gelatinen er oppløst.
Montering
Hell ganachen i kjeksbunnen. La den sette seg noen minutter før du heller over bringebærfyllet.
Bruk en skje for å lage litt marmorering, men pass på så du ikke blander.
Sett kaken i kjøleskap for å hvile i minimum 2 timer. Terten er aller best dagen etter.
Pynt med litt ferske bringebær om du vil og server.
Bon appetit!
Bunn
Varm opp ovnen på 200 grader.
Knus kjeksene eller kjør de i en blender til de blir fine smuler. Fordel kanel i kjekssmulene.
Smelt smør og bland det i kjekssmulene. Bland godt til smulene er blitt fuktige av smøret.
Bruk en paiform eller kakeform på 22 cm i diameter, som er smurt godt med smør og med bakepapir i bunnen.
Tilsett kjeksblandingen og bruk hendene til å trykke den ut i formen i et jevnt lag med en kant på omtrent 2 cm eller så høy som paiformen er.
Stek i 10 minutter midt i ovnen og avkjøl.
Ganache
Hakk sjokoladen i småbiter. Legg sjokoladen i et glass eller stålbolle.
Varm opp fløten og hell den over sjokoladen. La blandingen stå i omtrent 4 minutter uten at du rører den. Rør så til du får en myk, fin og tykk sjokoladesaus.
Bringebærfyll
Legg gelatinplatene i vann.
Hvis du bruker frosne bringebær, koker du dem på lav varme til de slipper saften. Bruk en sil til å sile av frøene. Tilsett sukker i bringebærsaften.
Klem vannet ut av gelatinen. Legg gelatinen i bringebærsaften og rør til den er helt oppløst.
Hvis du bruker ferske bringeber, legger du dem i en kjele og varmer opp på middels varme med 3 ss vann.
Mos bærene, kok til saften kommer ut og sil vekk frøene. Tilsett gelatin og rør til gelatinen er oppløst.
Montering
Hell ganachen i kjeksbunnen. La den sette seg noen minutter før du heller over bringebærfyllet.
Bruk en skje for å lage litt marmorering, men pass på så du ikke blander.
Sett kaken i kjøleskap for å hvile i minimum 2 timer. Terten er aller best dagen etter.
Pynt med litt ferske bringebær om du vil og server.