Plomme crumble med valnøtter og havregryn

60 min

Crumble er en av de enkleste kakene å lage - og vanvittig godt. Denne varianten er laget med plommer i fyllet og med valnøtter og havregryn i crumble-laget.

167 har lagret denne
Plomme crumble med valnøtter og havregryn

Crumble er en av de enkleste kakene å lage - og vanvittig godt. Denne varianten er laget med plommer i fyllet og med valnøtter og havregryn i crumble-laget.

167 har lagret denne
6
porsjoner
  • 800 g plommer
  • 3 ss sukker
  • 3 ss mel
  • 2 ts kanel
  • 1.2 dl hvetemel
  • 1 dl havregryn, store
  • 1 dl brunt sukker
  • 100 g smør
  • 1 dl valnøtter, grovhakket
  • vaniljeis
Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g plommer
  • 3 ss sukker
  • 3 ss mel
  • 2 ts kanel
  • 1.2 dl hvetemel
  • 1 dl havregryn, store
  • 1 dl brunt sukker
  • 100 g smør
  • 1 dl valnøtter, grovhakket
  • vaniljeis
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Del plommene i båter. Bland sammen tre spiseskjeer sukker, tre spiseskjeer mel og kanel. Vend plommebåtene i sukkerblandingen. Fordel plommene utover bunnen av en smurt ildfast form.
Bland sammen havregryn, mel, brunt sukker og valnøtter. Skjør smøret i terninger og ha det i nøtteblandingen. Bruk fingertuppene til å smuldre inn smøret, slik at blandingen blir som store smuler.
Dryss smulene jevnt over plommene og stek i omtrent 40 minutter eller til lokket er gyllent og crispy og plommesirup begynner å piple ut blant smulene.
Server varm plomme crumble med vaniljeis.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Del plommene i båter. Bland sammen tre spiseskjeer sukker, tre spiseskjeer mel og kanel. Vend plommebåtene i sukkerblandingen. Fordel plommene utover bunnen av en smurt ildfast form.
Bland sammen havregryn, mel, brunt sukker og valnøtter. Skjør smøret i terninger og ha det i nøtteblandingen. Bruk fingertuppene til å smuldre inn smøret, slik at blandingen blir som store smuler.
Dryss smulene jevnt over plommene og stek i omtrent 40 minutter eller til lokket er gyllent og crispy og plommesirup begynner å piple ut blant smulene.
Server varm plomme crumble med vaniljeis.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?