Crumble er en av de enkleste kakene å lage - og vanvittig godt. Denne varianten er laget med plommer i fyllet og med valnøtter og havregryn i crumble-laget.
Crumble er en av de enkleste kakene å lage - og vanvittig godt. Denne varianten er laget med plommer i fyllet og med valnøtter og havregryn i crumble-laget.
Del plommene i båter. Bland sammen tre spiseskjeer sukker, tre spiseskjeer mel og kanel. Vend plommebåtene i sukkerblandingen. Fordel plommene utover bunnen av en smurt ildfast form.
Bland sammen havregryn, mel, brunt sukker og valnøtter. Skjør smøret i terninger og ha det i nøtteblandingen. Bruk fingertuppene til å smuldre inn smøret, slik at blandingen blir som store smuler.
Dryss smulene jevnt over plommene og stek i omtrent 40 minutter eller til lokket er gyllent og crispy og plommesirup begynner å piple ut blant smulene.
Server varm plomme crumble med vaniljeis.
Bon appetit!
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Del plommene i båter. Bland sammen tre spiseskjeer sukker, tre spiseskjeer mel og kanel. Vend plommebåtene i sukkerblandingen. Fordel plommene utover bunnen av en smurt ildfast form.
Bland sammen havregryn, mel, brunt sukker og valnøtter. Skjør smøret i terninger og ha det i nøtteblandingen. Bruk fingertuppene til å smuldre inn smøret, slik at blandingen blir som store smuler.
Dryss smulene jevnt over plommene og stek i omtrent 40 minutter eller til lokket er gyllent og crispy og plommesirup begynner å piple ut blant smulene.