Til hovedinnhold

Plomme crumble med valnøtter og havregryn

1 h

Crumble er en av de enkleste kakene å lage - og vanvittig godt. Denne varianten er laget med plommer i fyllet og med valnøtter og havregryn i crumble-laget.

Lagret av 147 brukere
Plomme crumble med valnøtter og havregryn

Crumble er en av de enkleste kakene å lage - og vanvittig godt. Denne varianten er laget med plommer i fyllet og med valnøtter og havregryn i crumble-laget.

Lagret av 147 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 800 g plommer
  • 3 ss sukker
  • 3 ss mel
  • 2 ts kanel
  • 1.2 dl hvetemel
  • 1 dl havregryn, store
  • 1 dl brunt sukker
  • 100 g smør
  • 1 dl valnøtter, grovhakket
  • vaniljeis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g plommer
  • 3 ss sukker
  • 3 ss mel
  • 2 ts kanel
  • 1.2 dl hvetemel
  • 1 dl havregryn, store
  • 1 dl brunt sukker
  • 100 g smør
  • 1 dl valnøtter, grovhakket
  • vaniljeis
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Del plommene i båter. Bland sammen tre spiseskjeer sukker, tre spiseskjeer mel og kanel. Vend plommebåtene i sukkerblandingen. Fordel plommene utover bunnen av en smurt ildfast form.
Bland sammen havregryn, mel, brunt sukker og valnøtter. Skjør smøret i terninger og ha det i nøtteblandingen. Bruk fingertuppene til å smuldre inn smøret, slik at blandingen blir som store smuler.
Dryss smulene jevnt over plommene og stek i omtrent 40 minutter eller til lokket er gyllent og crispy og plommesirup begynner å piple ut blant smulene.
Server varm plomme crumble med vaniljeis.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Del plommene i båter. Bland sammen tre spiseskjeer sukker, tre spiseskjeer mel og kanel. Vend plommebåtene i sukkerblandingen. Fordel plommene utover bunnen av en smurt ildfast form.
Bland sammen havregryn, mel, brunt sukker og valnøtter. Skjør smøret i terninger og ha det i nøtteblandingen. Bruk fingertuppene til å smuldre inn smøret, slik at blandingen blir som store smuler.
Dryss smulene jevnt over plommene og stek i omtrent 40 minutter eller til lokket er gyllent og crispy og plommesirup begynner å piple ut blant smulene.
Server varm plomme crumble med vaniljeis.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?