Flanterte med blåbær og bringebær
Flanterte med blåbær og bringebær er midt i blinken hvis du er tilhenger av både bær og karamellpudding! Som en siste finish kan du karamellisere hele overflaten på den bakte terten med et tynt lag demerarasukker og en creme brulee brenner. Det blir sprøtt og karamellaktig godt!
Det er lurt å la stekebrettet med terten stå halvveis i ovnen når du heller over eggeblandingen. Da kan du forsiktig skyve brettet på plass, uten at eggeblandingen skvulper over kanten på formen.
Oppskriften passer til en terteform ca. 26-28 cm i diameter.
Flanterte med blåbær og bringebær er midt i blinken hvis du er tilhenger av både bær og karamellpudding! Som en siste finish kan du karamellisere hele overflaten på den bakte terten med et tynt lag demerarasukker og en creme brulee brenner. Det blir sprøtt og karamellaktig godt!
Det er lurt å la stekebrettet med terten stå halvveis i ovnen når du heller over eggeblandingen. Da kan du forsiktig skyve brettet på plass, uten at eggeblandingen skvulper over kanten på formen.
Oppskriften passer til en terteform ca. 26-28 cm i diameter.
Ingredienser
Mørdeig
- 125 g smør, kaldt, i små terninger
- 250 g hvetemel
- 100 g melis
- 1 stk egg
Fyll
- 1.5 dl melk
- 3 dl fløte
- 4 stk egg, store
- 130 g sukker
- 250 g bær, friske blåbær og/eller bringebær
Slik gjør du:
Mørdeig
- 125 g smør, kaldt, i små terninger
- 250 g hvetemel
- 100 g melis
- 1 stk egg
Fyll
- 1.5 dl melk
- 3 dl fløte
- 4 stk egg, store
- 130 g sukker
- 250 g bær, friske blåbær og/eller bringebær
