Jordbær er ikke bare gode å spise, de passer også godt i de fleste desserter. Kanskje aller best sammen med en deilig vaniljekrem i en sprø og søt tertebunn. Vær obs på at kremen i denne jordbærterten er ganske flytende og vil renne litt utover når du begynner å skjære terten i biter.
Jordbær er ikke bare gode å spise, de passer også godt i de fleste desserter. Kanskje aller best sammen med en deilig vaniljekrem i en sprø og søt tertebunn. Vær obs på at kremen i denne jordbærterten er ganske flytende og vil renne litt utover når du begynner å skjære terten i biter.
Begynn med tertebunnen. Visp smøret lyst og luftig i en kjøkkenmaskin med grind. Du kan også vispe for hånd. Tilsett sukkeret og visp videre i noen minutter. Tilsett egget og til sist salt og melet.
Legg deigen på et stykke plast og trykk den ut til en flat sirkel. Dekk deigen med plast og legg i kjøleskap til den blir fast. Det tar cirka 30 minutter.
Ha deretter deigen i paiformen og trykk den opp langs sidene og ned i bunnen med hendene. Dette er en skjør deig som sprekker lett, så dette vil være å foretrekke framfor å bruke kjevla. Legg bunnen i fryseboksen i cirka 20 minutter. I mellomtiden forvarm ovnen på 200 grader.
Ta ut deigen og prikk bunnen lett med en gaffel. Stek bunnen i 5 minutter før varmen reduseres til 180 grader. Stek videre i 15 minutter eller til bunnen er lys gyllen.
Pensle bunnen med eggehvite mens den ennå er varm. Dette forhindrer bunnen fra å bli fort bløt når den fylles med krem. Sett bunnen tilbake i ovnen i noen få minutter slik at eggehviten tørker. La bunnen avkjøle helt før den fylles med krem.
Lag vaniljekrem ved å vispe sammen eggeplommer, sukker og mel i en bolle.
Del vaniljestangen på langs og ha den i en kasserolle sammen med melken. Varm opp melken til kokepunktet og hell den over eggeplommene mens du rører hele tiden.
Hell blandingen tilbake i kasserollen og kok opp under omrøring. La kremen småkoke under omrøring til den blir tykk og glatt. Trekk kasserollen bort fra plata og la kremen avkjøle helt. Legg eventuelt et fuktig kjøkkenhåndkle over for å forhindre at det dannes snerk på toppen.
Visp fløten til krem og vend den inn i den avkjølte vaniljekremen.
Skyll og rens jordbærene. Del dem opp i passende biter. Fyll tertebunnen med vaniljekrem og topp med jordbær.
Bon appetit!
Begynn med tertebunnen. Visp smøret lyst og luftig i en kjøkkenmaskin med grind. Du kan også vispe for hånd. Tilsett sukkeret og visp videre i noen minutter. Tilsett egget og til sist salt og melet.
Legg deigen på et stykke plast og trykk den ut til en flat sirkel. Dekk deigen med plast og legg i kjøleskap til den blir fast. Det tar cirka 30 minutter.
Ha deretter deigen i paiformen og trykk den opp langs sidene og ned i bunnen med hendene. Dette er en skjør deig som sprekker lett, så dette vil være å foretrekke framfor å bruke kjevla. Legg bunnen i fryseboksen i cirka 20 minutter. I mellomtiden forvarm ovnen på 200 grader.
Ta ut deigen og prikk bunnen lett med en gaffel. Stek bunnen i 5 minutter før varmen reduseres til 180 grader. Stek videre i 15 minutter eller til bunnen er lys gyllen.
Pensle bunnen med eggehvite mens den ennå er varm. Dette forhindrer bunnen fra å bli fort bløt når den fylles med krem. Sett bunnen tilbake i ovnen i noen få minutter slik at eggehviten tørker. La bunnen avkjøle helt før den fylles med krem.
Lag vaniljekrem ved å vispe sammen eggeplommer, sukker og mel i en bolle.
Del vaniljestangen på langs og ha den i en kasserolle sammen med melken. Varm opp melken til kokepunktet og hell den over eggeplommene mens du rører hele tiden.
Hell blandingen tilbake i kasserollen og kok opp under omrøring. La kremen småkoke under omrøring til den blir tykk og glatt. Trekk kasserollen bort fra plata og la kremen avkjøle helt. Legg eventuelt et fuktig kjøkkenhåndkle over for å forhindre at det dannes snerk på toppen.
Visp fløten til krem og vend den inn i den avkjølte vaniljekremen.
Skyll og rens jordbærene. Del dem opp i passende biter. Fyll tertebunnen med vaniljekrem og topp med jordbær.