Rabarbra- og jordbærsmuldrepai med pistasj og ingefær

2 h
Lagret av 278 brukere
Rabarbra- og jordbærsmuldrepai med pistasj og ingefær
Lagret av 278 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 500 g rabarbra, renset
  • 250 g jordbær, rensede
  • 2.5 dl sukker
  • 2 ss potetmel
  • 1 ss ingefær

Smuldredeig

  • 80 g pistasjkjerner, hakkede
  • 80 g hvetemel
  • 80 g smør
  • 80 g sukker, lysebrunt, gjerne cassonade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g rabarbra, renset
  • 250 g jordbær, rensede
  • 2.5 dl sukker
  • 2 ss potetmel
  • 1 ss ingefær

Smuldredeig

  • 80 g pistasjkjerner, hakkede
  • 80 g hvetemel
  • 80 g smør
  • 80 g sukker, lysebrunt, gjerne cassonade
Varm ovnen til 180 grader.
Skjær rabarbraen i jevne biter. Del jordbærene i fire.
Bland sammen rabarbra, jordbær, sukker, potetmel og ingefær. Ha rabarbrafyllet over i en middels stor ildfast form eller paiform.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss den i et jevnt lag over rabarbrafyllet.
Stek paien midt i ovnen i omtrent 50 minutter. Hvis overflaten blir veldig mørk underveis, kan du dekke den til med aluminiumsfolie.
La paien få stå i minst 20 minutter til avkjøling før servering.
Serveres gjerne med pisket krem, vaniljekesam, vaniljesaus eller is.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader.
Skjær rabarbraen i jevne biter. Del jordbærene i fire.
Bland sammen rabarbra, jordbær, sukker, potetmel og ingefær. Ha rabarbrafyllet over i en middels stor ildfast form eller paiform.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss den i et jevnt lag over rabarbrafyllet.
Stek paien midt i ovnen i omtrent 50 minutter. Hvis overflaten blir veldig mørk underveis, kan du dekke den til med aluminiumsfolie.
La paien få stå i minst 20 minutter til avkjøling før servering.
Serveres gjerne med pisket krem, vaniljekesam, vaniljesaus eller is.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?