Pumpkin pie er den ultimate paien, og spesielt er den populær på merkedager som Thanksgiving og Halloween. Høsttakkefest er trolig den aller viktigste høytiden for amerikanerne, en dag da familie og venner samles til et storslått måltid med kalkun og tilbehør. Amerikansk gresskarpai serveres gjerne med pisket krem smaksatt med lønnesirup.
Pumpkin pie er den ultimate paien, og spesielt er den populær på merkedager som Thanksgiving og Halloween. Høsttakkefest er trolig den aller viktigste høytiden for amerikanerne, en dag da familie og venner samles til et storslått måltid med kalkun og tilbehør. Amerikansk gresskarpai serveres gjerne med pisket krem smaksatt med lønnesirup.
Forvarm ovnen til 200 grader. Sett et stekebrett i ovnen.
Sikt sammen hvetemel og sukker til paideigen i en kjøkkenmaskin. Ha i smør og kjør det sammen til det er som fine brødsmuler.
Ha i eggeplomme og isvann og kjør videre til deigen er så vidt blandet sammen. Ta deigen ut av maskinen og kna den sammen med hendene til den er jevn og glatt.
Form deigen til en liten ball og pakk den i plastfolie. La deigen hvile i kjøleskapet i en halv time.
Smør en paiform (20 cm i diameter). Kjevle ut paideigen og kle paiformen med paideigen. Trykk ned deigen langs kanten slik at det ser pent ut rundt hele.
La den hvile i kjøleskapet i en halv time. Dekk paibunnen med bakepapir i bunnen og hell over ukokt ris. Stek paibunnen i ti minutter.
Ta ut bakepapir og ris og stek videre i 10-12 minutter eller til paibunnen er sprø og gyllen. Ta paibunnen ut og avkjøl den.
Kok gresskarbitene møre i en stor kjele med vann. La dem renne godt av seg og mos dem med en stavmikser. Avkjøl.
Sett ovnen til 180 grader.
Bland sammen sukker og potetmel i en bolle. Pisk inn egg, Vikingmelk, gresskar, sirup og krydder.
Hell fyllet i paibunnen og stek i 40 minutter eller til fyllet har stivnet. Avkjøl og la den stå i kjøleskapet en times tid.
Pisk sammen kremfløte og vaniljesukker til en myk krem.
Sikt litt kanel over paien og server med myk vaniljekrem.
Bon appetit!
Forvarm ovnen til 200 grader. Sett et stekebrett i ovnen.
Sikt sammen hvetemel og sukker til paideigen i en kjøkkenmaskin. Ha i smør og kjør det sammen til det er som fine brødsmuler.
Ha i eggeplomme og isvann og kjør videre til deigen er så vidt blandet sammen. Ta deigen ut av maskinen og kna den sammen med hendene til den er jevn og glatt.
Form deigen til en liten ball og pakk den i plastfolie. La deigen hvile i kjøleskapet i en halv time.
Smør en paiform (20 cm i diameter). Kjevle ut paideigen og kle paiformen med paideigen. Trykk ned deigen langs kanten slik at det ser pent ut rundt hele.
La den hvile i kjøleskapet i en halv time. Dekk paibunnen med bakepapir i bunnen og hell over ukokt ris. Stek paibunnen i ti minutter.
Ta ut bakepapir og ris og stek videre i 10-12 minutter eller til paibunnen er sprø og gyllen. Ta paibunnen ut og avkjøl den.
Kok gresskarbitene møre i en stor kjele med vann. La dem renne godt av seg og mos dem med en stavmikser. Avkjøl.
Sett ovnen til 180 grader.
Bland sammen sukker og potetmel i en bolle. Pisk inn egg, Vikingmelk, gresskar, sirup og krydder.
Hell fyllet i paibunnen og stek i 40 minutter eller til fyllet har stivnet. Avkjøl og la den stå i kjøleskapet en times tid.
Pisk sammen kremfløte og vaniljesukker til en myk krem.
Sikt litt kanel over paien og server med myk vaniljekrem.