Lag en stor terte som alle kan dele, eller flere små porsjonsterter så gjestene dine kan få en terte hver. Uansett smaker jordbærterte med sitronkrem helt fantastisk!
Lag en stor terte som alle kan dele, eller flere små porsjonsterter så gjestene dine kan få en terte hver. Uansett smaker jordbærterte med sitronkrem helt fantastisk!
Sikt sammen melis og hvetemel. Smuldre smøret sammen med melismelet med fingertuppene, til det er som en slags fin sand.
Ha i eggeplommen og bland sammen med en tresleiv. Hjelp eventuelt til med fingrene. Ikke elt deigen for mye.
Samle deigen til en liten ball, dekk med plastfolie og legg i kjøleskapet i en halv time.
Del deigen i åtte deler. Kjevle ut hver del og kle små porsjonsterteformer med deigen. Trykk deigen godt inn i formene. La stå i kjøleskapet i 15 minutter.
Skjær til kanten. Stek tertebunnene med bakebønner i ti minutter eller til de er gylne og sprø. Avkjøl.
Sitronkrem
Ha eggeplommer, sukker og sitronsaft i en liten kjele og varm opp på lav varme mens du stadig pisker. Fortsett til kremen begynner å tykne.
Ta kjelen av platen og avkjøl noe. Dekk overflaten med plastfolie og sett i kjøleskapet i en time.
Pisk kremfløten til det begynner å danne seg myke topper.
Pisk opp sitronkremen. Ha litt av kremen i sitronkremen og pisk sammen. Vend deretter resten av kremen inn med en slikkepott.
Fyll
Vask og rens jordbærene og skjær dem i fire.
Varm opp aprikosmarmeladen slik at den er flytende.
Ha sitronkrem i hver av de åtte tertebunnene. Pynt med jordbær og pensle med aprikosmarmelade.
Bon appetit!
Paibunn
Sikt sammen melis og hvetemel. Smuldre smøret sammen med melismelet med fingertuppene, til det er som en slags fin sand.
Ha i eggeplommen og bland sammen med en tresleiv. Hjelp eventuelt til med fingrene. Ikke elt deigen for mye.
Samle deigen til en liten ball, dekk med plastfolie og legg i kjøleskapet i en halv time.
Del deigen i åtte deler. Kjevle ut hver del og kle små porsjonsterteformer med deigen. Trykk deigen godt inn i formene. La stå i kjøleskapet i 15 minutter.
Skjær til kanten. Stek tertebunnene med bakebønner i ti minutter eller til de er gylne og sprø. Avkjøl.
Sitronkrem
Ha eggeplommer, sukker og sitronsaft i en liten kjele og varm opp på lav varme mens du stadig pisker. Fortsett til kremen begynner å tykne.
Ta kjelen av platen og avkjøl noe. Dekk overflaten med plastfolie og sett i kjøleskapet i en time.
Pisk kremfløten til det begynner å danne seg myke topper.
Pisk opp sitronkremen. Ha litt av kremen i sitronkremen og pisk sammen. Vend deretter resten av kremen inn med en slikkepott.
Fyll
Vask og rens jordbærene og skjær dem i fire.
Varm opp aprikosmarmeladen slik at den er flytende.
Ha sitronkrem i hver av de åtte tertebunnene. Pynt med jordbær og pensle med aprikosmarmelade.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto