Til hovedinnhold

Jordbærterter med sitronkrem

1 h

Lag en stor terte som alle kan dele, eller flere små porsjonsterter så gjestene dine kan få en terte hver. Uansett smaker jordbærterte med sitronkrem helt fantastisk!

Kilde: Zazie dans la cuisine

Lagret av 77 brukere
Jordbærterter med sitronkrem
Foto: NTB Scanpix.

Lag en stor terte som alle kan dele, eller flere små porsjonsterter så gjestene dine kan få en terte hver. Uansett smaker jordbærterte med sitronkrem helt fantastisk!

Kilde: Zazie dans la cuisine

Lagret av 77 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Paibunn

  • 60 g melis
  • 150 g hvetemel
  • 125 g smør, kaldt i terninger
  • 1 stk eggeplomme

Sitronkrem

  • 4 stykker eggeplomme
  • 100 g sukker
  • sitronsaft
  • kremfløte

Fyll

  • jordbær
  • 1 dl aprikosmarmelade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Paibunn

  • 60 g melis
  • 150 g hvetemel
  • 125 g smør, kaldt i terninger
  • 1 stk eggeplomme

Sitronkrem

  • 4 stykker eggeplomme
  • 100 g sukker
  • sitronsaft
  • kremfløte

Fyll

  • jordbær
  • 1 dl aprikosmarmelade

Paibunn

Sikt sammen melis og hvetemel. Smuldre smøret sammen med melismelet med fingertuppene, til det er som en slags fin sand.
Ha i eggeplommen og bland sammen med en tresleiv. Hjelp eventuelt til med fingrene. Ikke elt deigen for mye.
Samle deigen til en liten ball, dekk med plastfolie og legg i kjøleskapet i en halv time.
Del deigen i åtte deler. Kjevle ut hver del og kle små porsjonsterteformer med deigen. Trykk deigen godt inn i formene. La stå i kjøleskapet i 15 minutter.
Skjær til kanten. Stek tertebunnene med bakebønner i ti minutter eller til de er gylne og sprø. Avkjøl.

Sitronkrem

Ha eggeplommer, sukker og sitronsaft i en liten kjele og varm opp på lav varme mens du stadig pisker. Fortsett til kremen begynner å tykne.
Ta kjelen av platen og avkjøl noe. Dekk overflaten med plastfolie og sett i kjøleskapet i en time.
Pisk kremfløten til det begynner å danne seg myke topper.
Pisk opp sitronkremen. Ha litt av kremen i sitronkremen og pisk sammen. Vend deretter resten av kremen inn med en slikkepott.

Fyll

Vask og rens jordbærene og skjær dem i fire. 
Varm opp aprikosmarmeladen slik at den er flytende.
Ha sitronkrem i hver av de åtte tertebunnene. Pynt med jordbær og pensle med aprikosmarmelade.
woman cooking

Bon appetit!

Paibunn

Sikt sammen melis og hvetemel. Smuldre smøret sammen med melismelet med fingertuppene, til det er som en slags fin sand.
Ha i eggeplommen og bland sammen med en tresleiv. Hjelp eventuelt til med fingrene. Ikke elt deigen for mye.
Samle deigen til en liten ball, dekk med plastfolie og legg i kjøleskapet i en halv time.
Del deigen i åtte deler. Kjevle ut hver del og kle små porsjonsterteformer med deigen. Trykk deigen godt inn i formene. La stå i kjøleskapet i 15 minutter.
Skjær til kanten. Stek tertebunnene med bakebønner i ti minutter eller til de er gylne og sprø. Avkjøl.

Sitronkrem

Ha eggeplommer, sukker og sitronsaft i en liten kjele og varm opp på lav varme mens du stadig pisker. Fortsett til kremen begynner å tykne.
Ta kjelen av platen og avkjøl noe. Dekk overflaten med plastfolie og sett i kjøleskapet i en time.
Pisk kremfløten til det begynner å danne seg myke topper.
Pisk opp sitronkremen. Ha litt av kremen i sitronkremen og pisk sammen. Vend deretter resten av kremen inn med en slikkepott.

Fyll

Vask og rens jordbærene og skjær dem i fire. 
Varm opp aprikosmarmeladen slik at den er flytende.
Ha sitronkrem i hver av de åtte tertebunnene. Pynt med jordbær og pensle med aprikosmarmelade.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?