Ida Gran-Jansens pasjonsfruktterte
1 h 30 min
Dette er en forførende og eksotisk pasjonsfruktterte, med smak av «lidenskapens frukt». Terten er en av de tre vinnerkakene til Ida Gran-Jansen fra «Hele Norge baker».
Lagret av 163 brukere
Dette er en forførende og eksotisk pasjonsfruktterte, med smak av «lidenskapens frukt». Terten er en av de tre vinnerkakene til Ida Gran-Jansen fra «Hele Norge baker».
Lagret av 163 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
Deig
- 175 g hvetemel
- 25 g melis
- 100 g smør, kaldt i terninger
- 1 stk eggeplomme
- 1.5 ss vann
Fyll
- 1.5 dl pasjonsfrukt, saft
- 6 stykker egg
- 3 dl kremfløte
- 190 g sukker
- 1 stk lime, saft
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Deig
- 175 g hvetemel
- 25 g melis
- 100 g smør, kaldt i terninger
- 1 stk eggeplomme
- 1.5 ss vann
Fyll
- 1.5 dl pasjonsfrukt, saft
- 6 stykker egg
- 3 dl kremfløte
- 190 g sukker
- 1 stk lime, saft
Ha mel, melis og kaldt smør i en food prosessor. Kjør i ett minutt.
Tilsett eggeplomme og vann og miks ytterligere i ett minutt. Dekk deigen med plastfolie og legg i kjøleskap i 15 min.
Kjevle deigen ut til en runding på 3 mm. og før den over i en 23 cm terteform med løs bunn.
Prikk hull med en gaffel over hele bunnen og stek på 200 grader til paiskallet har en gyllen farge.
Ha pasjonsfruktkjøtt i en bolle og kjør med stavmikser. Sil blandingen til 1,5 desiliter.
Visp egg, kremfløte, sukker og lime sammen og tilfør pasjonsfruktsaften.
Hell blandingen over paibunnen og stek ved 150 grader i ca. 40 min. Konsistensen skal være som fast gele når du beveger i formen. Avkjøl på rist.
Strø et lag med Demererasukker over terten og brenn med skibrenner.

Bon appetit!
Ha mel, melis og kaldt smør i en food prosessor. Kjør i ett minutt.
Tilsett eggeplomme og vann og miks ytterligere i ett minutt. Dekk deigen med plastfolie og legg i kjøleskap i 15 min.
Kjevle deigen ut til en runding på 3 mm. og før den over i en 23 cm terteform med løs bunn.
Prikk hull med en gaffel over hele bunnen og stek på 200 grader til paiskallet har en gyllen farge.
Ha pasjonsfruktkjøtt i en bolle og kjør med stavmikser. Sil blandingen til 1,5 desiliter.
Visp egg, kremfløte, sukker og lime sammen og tilfør pasjonsfruktsaften.
Hell blandingen over paibunnen og stek ved 150 grader i ca. 40 min. Konsistensen skal være som fast gele når du beveger i formen. Avkjøl på rist.
Strø et lag med Demererasukker over terten og brenn med skibrenner.