Til hovedinnhold

Ida Gran-Jansens pasjonsfruktterte

1 h 30 min

Dette er en forførende og eksotisk pasjonsfruktterte, med smak av «lidenskapens frukt». Terten er en av de tre vinnerkakene til Ida Gran-Jansen fra «Hele Norge baker».

Lagret av 163 brukere
Ida Gran-Jansens pasjonsfruktterte

Dette er en forførende og eksotisk pasjonsfruktterte, med smak av «lidenskapens frukt». Terten er en av de tre vinnerkakene til Ida Gran-Jansen fra «Hele Norge baker».

Lagret av 163 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Deig

  • 175 g hvetemel
  • 25 g melis
  • 100 g smør, kaldt i terninger
  • 1 stk eggeplomme
  • 1.5 ss vann

Fyll

  • 1.5 dl pasjonsfrukt, saft
  • 6 stykker egg
  • 3 dl kremfløte
  • 190 g sukker
  • 1 stk lime, saft

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Deig

  • 175 g hvetemel
  • 25 g melis
  • 100 g smør, kaldt i terninger
  • 1 stk eggeplomme
  • 1.5 ss vann

Fyll

  • 1.5 dl pasjonsfrukt, saft
  • 6 stykker egg
  • 3 dl kremfløte
  • 190 g sukker
  • 1 stk lime, saft
Ha mel, melis og kaldt smør i en food prosessor. Kjør i ett minutt.
Tilsett eggeplomme og vann og miks ytterligere i ett minutt. Dekk deigen med plastfolie og legg i kjøleskap i 15 min.
Kjevle deigen ut til en runding på 3 mm. og før den over i en 23 cm terteform med løs bunn.
Prikk hull med en gaffel over hele bunnen og stek på 200 grader til paiskallet har en gyllen farge.
Ha pasjonsfruktkjøtt i en bolle og kjør med stavmikser. Sil blandingen til 1,5 desiliter.
Visp egg, kremfløte, sukker og lime sammen og tilfør pasjonsfruktsaften.
Hell blandingen over paibunnen og stek ved 150 grader i ca. 40 min. Konsistensen skal være som fast gele når du beveger i formen. Avkjøl på rist.
Strø et lag med Demererasukker over terten og brenn med skibrenner.
woman cooking

Bon appetit!

Ha mel, melis og kaldt smør i en food prosessor. Kjør i ett minutt.
Tilsett eggeplomme og vann og miks ytterligere i ett minutt. Dekk deigen med plastfolie og legg i kjøleskap i 15 min.
Kjevle deigen ut til en runding på 3 mm. og før den over i en 23 cm terteform med løs bunn.
Prikk hull med en gaffel over hele bunnen og stek på 200 grader til paiskallet har en gyllen farge.
Ha pasjonsfruktkjøtt i en bolle og kjør med stavmikser. Sil blandingen til 1,5 desiliter.
Visp egg, kremfløte, sukker og lime sammen og tilfør pasjonsfruktsaften.
Hell blandingen over paibunnen og stek ved 150 grader i ca. 40 min. Konsistensen skal være som fast gele når du beveger i formen. Avkjøl på rist.
Strø et lag med Demererasukker over terten og brenn med skibrenner.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?