Kirsebærterte
Denne kirsebærterten er supergod med litt is ved siden av. I stedet for kirsebær kan du bruke bjørnebær eller svisker marinert i en sukkerlake av 1 dl sukker og 1 dl vann som kokes opp og helles over sviskene. Når laken er kald, tilsettes litt Armagnac eller Cognac. Uansett valg av fyll må du sørge for at fruktene er godt avrent før de fylles i. Hvis fruktene er for bløte, vil ikke egg- og melkemassen stivne.
Kilde: Stavanger Aftenblad
Denne kirsebærterten er supergod med litt is ved siden av. I stedet for kirsebær kan du bruke bjørnebær eller svisker marinert i en sukkerlake av 1 dl sukker og 1 dl vann som kokes opp og helles over sviskene. Når laken er kald, tilsettes litt Armagnac eller Cognac. Uansett valg av fyll må du sørge for at fruktene er godt avrent før de fylles i. Hvis fruktene er for bløte, vil ikke egg- og melkemassen stivne.
Kilde: Stavanger Aftenblad
Ingredienser
Tertebunn
- 125 g smør, usaltet
- 125 g hvetemel
- 1 ss vann
Fyll til kirsebærterte
- 320 g kirsebær, hermetiske
- 4 stykker eggeplomme
- 4 ts maizenna
- 1.5 dl kremfløte
- 1.5 dl melk
- 3 ss sukker
Slik gjør du:
Tertebunn
- 125 g smør, usaltet
- 125 g hvetemel
- 1 ss vann
Fyll til kirsebærterte
- 320 g kirsebær, hermetiske
- 4 stykker eggeplomme
- 4 ts maizenna
- 1.5 dl kremfløte
- 1.5 dl melk
- 3 ss sukker
Fyll til kirsebærterte
