Til hovedinnhold

Kirsebærterte

1 h

Denne kirsebærterten er supergod med litt is ved siden av. I stedet for kirsebær kan du bruke bjørnebær eller svisker marinert i en sukkerlake av 1 dl sukker og 1 dl vann som kokes opp og helles over sviskene. Når laken er kald, tilsettes litt Armagnac eller Cognac. Uansett valg av fyll må du sørge for at fruktene er godt avrent før de fylles i. Hvis fruktene er for bløte, vil ikke egg- og melkemassen stivne.

Kilde: Stavanger Aftenblad

Lagret av 24 brukere
Kirsebærterte
Foto: Jonas Haarr Friestad

Denne kirsebærterten er supergod med litt is ved siden av. I stedet for kirsebær kan du bruke bjørnebær eller svisker marinert i en sukkerlake av 1 dl sukker og 1 dl vann som kokes opp og helles over sviskene. Når laken er kald, tilsettes litt Armagnac eller Cognac. Uansett valg av fyll må du sørge for at fruktene er godt avrent før de fylles i. Hvis fruktene er for bløte, vil ikke egg- og melkemassen stivne.

Kilde: Stavanger Aftenblad

Lagret av 24 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Tertebunn

  • 125 g smør, usaltet
  • 125 g hvetemel
  • 1 ss vann

Fyll til kirsebærterte

  • 320 g kirsebær, hermetiske
  • 4 stykker eggeplomme
  • 4 ts maizenna
  • 1.5 dl kremfløte
  • 1.5 dl melk
  • 3 ss sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Tertebunn

  • 125 g smør, usaltet
  • 125 g hvetemel
  • 1 ss vann

Fyll til kirsebærterte

  • 320 g kirsebær, hermetiske
  • 4 stykker eggeplomme
  • 4 ts maizenna
  • 1.5 dl kremfløte
  • 1.5 dl melk
  • 3 ss sukker
Ta fram smøret i god tid så det blir mykt før det røres.
Ha det i kjøkkenmaskinen og sikt oppi melet.
Tilsett litt iskaldt vann og kjør deigen raskt til et emne. Hvis du kjører massen for lenge, blir den seig.
Smør og mel en terteform eller springform, 24 cm i diameter.
Kjevle deigen så den dekker bunn og kanter på formen. La deigen henge litt utover kantene, dermed trekker ikke deigen seg sammen.
Prikk bunnen godt med en gaffel og forstek den i cirka 10 minutter.
Avkjøl i formen på rist ett kvarter.

Fyll til kirsebærterte

Sett stekeovnen på 150 grader.
La evt. hermetiske bær renne godt av seg i en sikt. Tørk dem lett i et klede før de fordeles i den halvstekte bunnen.
Pisk de øvrige ingrediensene til fyllet lett for hånd og hell over bærene.
Stek kaken videre i cirka 30-40 min. til kaken er gyllen på toppen og fyllet så vidt stivnet.
Server kaken lun.
Sikt over et tynt slør melis like før.
Kaken kan også pensles med smeltet aprikossyltetøy som er presset gjennom en stålsikt. Da får terten en blank og tiltalende overflate.
woman cooking

Bon appetit!

Ta fram smøret i god tid så det blir mykt før det røres.
Ha det i kjøkkenmaskinen og sikt oppi melet.
Tilsett litt iskaldt vann og kjør deigen raskt til et emne. Hvis du kjører massen for lenge, blir den seig.
Smør og mel en terteform eller springform, 24 cm i diameter.
Kjevle deigen så den dekker bunn og kanter på formen. La deigen henge litt utover kantene, dermed trekker ikke deigen seg sammen.
Prikk bunnen godt med en gaffel og forstek den i cirka 10 minutter.
Avkjøl i formen på rist ett kvarter.

Fyll til kirsebærterte

Sett stekeovnen på 150 grader.
La evt. hermetiske bær renne godt av seg i en sikt. Tørk dem lett i et klede før de fordeles i den halvstekte bunnen.
Pisk de øvrige ingrediensene til fyllet lett for hånd og hell over bærene.
Stek kaken videre i cirka 30-40 min. til kaken er gyllen på toppen og fyllet så vidt stivnet.
Server kaken lun.
Sikt over et tynt slør melis like før.
Kaken kan også pensles med smeltet aprikossyltetøy som er presset gjennom en stålsikt. Da får terten en blank og tiltalende overflate.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?