Rustikk epleterte med marsipan

60 min

Rustikk epleterte med marsipan er skikkelig godt, og det er også lite som kan måle seg med den uimotståelige duften av nybakt eplekake. Gjerne i følge med et lite dryss kanel og myk håndpisket krem.

Prøv denne epleterten med marsipan neste gang du får lyst på noe godt!

59 har lagret denne
Rustikk epleterte med marsipan

Rustikk epleterte med marsipan er skikkelig godt, og det er også lite som kan måle seg med den uimotståelige duften av nybakt eplekake. Gjerne i følge med et lite dryss kanel og myk håndpisket krem.

Prøv denne epleterten med marsipan neste gang du får lyst på noe godt!

59 har lagret denne
4
porsjoner

Tertebunn

  • 120 g smør
  • 240 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 30 g mandel, finmalte
  • 1 stk egg, stort

Fyll

  • 4 stykker eple, store
  • 80 g marsipan
  • 80 g sukker
  • 80 g smør, mykt eller halvveis smeltet
  • 40 g rosiner
  • 1 klype rosmarin, frisk
Unngå at skjermen går i dvale

Tertebunn

  • 120 g smør
  • 240 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 30 g mandel, finmalte
  • 1 stk egg, stort

Fyll

  • 4 stykker eple, store
  • 80 g marsipan
  • 80 g sukker
  • 80 g smør, mykt eller halvveis smeltet
  • 40 g rosiner
  • 1 klype rosmarin, frisk
Bland smør i terninger, mel, melis og mandler i en hurtigmikser. Kjør det raskt sammen til smøret er jevnt fordelt.
Tilsett egget og kjør til deigen begynner å samle seg.
Kna deigen sammen til den er glatt og jevn. Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile minst 30 minutter i kjøleskapet.
Del mørdeigen i fire emner og kjevl hvert emne ut til ca. ½ cm tykke runde leiver. Det er ikke så farlig om de ikke er helt runde.
Flytt leivene over på bakepapir.
Skjær marsipanen med en ostehøvel og fordel de tynne skivene på mørdeigsbunnene.
Skjær eplene i smale båter. Bland sammen epler, sukker, smør og rosiner og fordel epleblandingen på mørdeigsbunnene.
Dryss over 5-6 små rosmarinblader. Brett kantene 2 cm inn mot midten.
Stek tertene ved 200 grader i ca. 20 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland smør i terninger, mel, melis og mandler i en hurtigmikser. Kjør det raskt sammen til smøret er jevnt fordelt.
Tilsett egget og kjør til deigen begynner å samle seg.
Kna deigen sammen til den er glatt og jevn. Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile minst 30 minutter i kjøleskapet.
Del mørdeigen i fire emner og kjevl hvert emne ut til ca. ½ cm tykke runde leiver. Det er ikke så farlig om de ikke er helt runde.
Flytt leivene over på bakepapir.
Skjær marsipanen med en ostehøvel og fordel de tynne skivene på mørdeigsbunnene.
Skjær eplene i smale båter. Bland sammen epler, sukker, smør og rosiner og fordel epleblandingen på mørdeigsbunnene.
Dryss over 5-6 små rosmarinblader. Brett kantene 2 cm inn mot midten.
Stek tertene ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?