Rustikk epleterte med marsipan
60 min
Rustikk epleterte med marsipan er skikkelig godt, og det er også lite som kan måle seg med den uimotståelige duften av nybakt eplekake. Gjerne i følge med et lite dryss kanel og myk håndpisket krem.
Prøv denne epleterten med marsipan neste gang du får lyst på noe godt!
59 har lagret denne
Rustikk epleterte med marsipan er skikkelig godt, og det er også lite som kan måle seg med den uimotståelige duften av nybakt eplekake. Gjerne i følge med et lite dryss kanel og myk håndpisket krem.
Prøv denne epleterten med marsipan neste gang du får lyst på noe godt!
59 har lagret denne
4
porsjoner
Tertebunn
- 120 g smør
- 240 g hvetemel
- 100 g melis
- 30 g mandel, finmalte
- 1 stk egg, stort
Fyll
- 4 stykker eple, store
- 80 g marsipan
- 80 g sukker
- 80 g smør, mykt eller halvveis smeltet
- 40 g rosiner
- 1 klype rosmarin, frisk
Unngå at skjermen går i dvale
Tertebunn
- 120 g smør
- 240 g hvetemel
- 100 g melis
- 30 g mandel, finmalte
- 1 stk egg, stort
Fyll
- 4 stykker eple, store
- 80 g marsipan
- 80 g sukker
- 80 g smør, mykt eller halvveis smeltet
- 40 g rosiner
- 1 klype rosmarin, frisk
Bland smør i terninger, mel, melis og mandler i en hurtigmikser. Kjør det raskt sammen til smøret er jevnt fordelt.
Tilsett egget og kjør til deigen begynner å samle seg.
Kna deigen sammen til den er glatt og jevn. Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile minst 30 minutter i kjøleskapet.
Del mørdeigen i fire emner og kjevl hvert emne ut til ca. ½ cm tykke runde leiver. Det er ikke så farlig om de ikke er helt runde.
Flytt leivene over på bakepapir.
Skjær marsipanen med en ostehøvel og fordel de tynne skivene på mørdeigsbunnene.
Skjær eplene i smale båter. Bland sammen epler, sukker, smør og rosiner og fordel epleblandingen på mørdeigsbunnene.
Dryss over 5-6 små rosmarinblader. Brett kantene 2 cm inn mot midten.
Stek tertene ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Bon appetit!
Bland smør i terninger, mel, melis og mandler i en hurtigmikser. Kjør det raskt sammen til smøret er jevnt fordelt.
Tilsett egget og kjør til deigen begynner å samle seg.
Kna deigen sammen til den er glatt og jevn. Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile minst 30 minutter i kjøleskapet.
Del mørdeigen i fire emner og kjevl hvert emne ut til ca. ½ cm tykke runde leiver. Det er ikke så farlig om de ikke er helt runde.
Flytt leivene over på bakepapir.
Skjær marsipanen med en ostehøvel og fordel de tynne skivene på mørdeigsbunnene.
Skjær eplene i smale båter. Bland sammen epler, sukker, smør og rosiner og fordel epleblandingen på mørdeigsbunnene.
Dryss over 5-6 små rosmarinblader. Brett kantene 2 cm inn mot midten.
Stek tertene ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Finn flere oppskrifter: