Rustikk epleterte med marsipan

1 h
Lagret av 52 brukere
Rustikk epleterte med marsipan
Lagret av 52 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Tertebunn

  • 120 g smør
  • 240 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 30 g mandel, finmalte
  • 1 stk egg, stort

Fyll

  • 4 stykker eple, store
  • 80 g marsipan
  • 80 g sukker
  • 80 g smør, mykt eller halvveis smeltet
  • 40 g rosiner
  • 1 klype rosmarin, frisk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Tertebunn

  • 120 g smør
  • 240 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 30 g mandel, finmalte
  • 1 stk egg, stort

Fyll

  • 4 stykker eple, store
  • 80 g marsipan
  • 80 g sukker
  • 80 g smør, mykt eller halvveis smeltet
  • 40 g rosiner
  • 1 klype rosmarin, frisk
Bland smør i terninger, mel, melis og mandler i en hurtigmikser. Kjør det raskt sammen til smøret er jevnt fordelt.
Tilsett egget og kjør til deigen begynner å samle seg.
Kna deigen sammen til den er glatt og jevn. Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile minst 30 minutter i kjøleskapet.
Del mørdeigen i fire emner og kjevl hvert emne ut til ca. ½ cm tykke runde leiver. Det er ikke så farlig om de ikke er helt runde.
Flytt leivene over på bakepapir.
Skjær marsipanen med en ostehøvel og fordel de tynne skivene på mørdeigsbunnene.
Skjær eplene i smale båter. Bland sammen epler, sukker, smør og rosiner og fordel epleblandingen på mørdeigsbunnene.
Dryss over 5-6 små rosmarinblader. Brett kantene 2 cm inn mot midten.
Stek tertene ved 200 grader i ca. 20 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland smør i terninger, mel, melis og mandler i en hurtigmikser. Kjør det raskt sammen til smøret er jevnt fordelt.
Tilsett egget og kjør til deigen begynner å samle seg.
Kna deigen sammen til den er glatt og jevn. Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile minst 30 minutter i kjøleskapet.
Del mørdeigen i fire emner og kjevl hvert emne ut til ca. ½ cm tykke runde leiver. Det er ikke så farlig om de ikke er helt runde.
Flytt leivene over på bakepapir.
Skjær marsipanen med en ostehøvel og fordel de tynne skivene på mørdeigsbunnene.
Skjær eplene i smale båter. Bland sammen epler, sukker, smør og rosiner og fordel epleblandingen på mørdeigsbunnene.
Dryss over 5-6 små rosmarinblader. Brett kantene 2 cm inn mot midten.
Stek tertene ved 200 grader i ca. 20 minutter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?