Til hovedinnhold

Sitronterter med marengslokk

1 h 30 min

Sitronterter med marengslokk smaker frist og godt og ser veldig lekre ut!

Et godt tips er å alltid ha noen sitroner på kjøkkenet. Den vidunderlige, gule skatten er ekstremt anvendelig, og den både smaker og dufter godt.

Lagret av 561 brukere
Sitronterter med marengslokk

Sitronterter med marengslokk smaker frist og godt og ser veldig lekre ut!

Et godt tips er å alltid ha noen sitroner på kjøkkenet. Den vidunderlige, gule skatten er ekstremt anvendelig, og den både smaker og dufter godt.

Lagret av 561 brukere

Ingredienser

6
porsjoner

Bunn

  • 120 g smør
  • 100 g melis
  • 1 stk egg
  • 250 g hvetemel

Sitronfyll

  • 6 stykker egg
  • 300 g sukker
  • 160 g crème fraîche
  • 3 stykker sitronsaft, saften av 3 sitroner
  • 1 stk sitron, revet sitronskall

Italiensk marengs

  • 200 g sukker
  • 3 stykker eggehvite, store

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 120 g smør
  • 100 g melis
  • 1 stk egg
  • 250 g hvetemel

Sitronfyll

  • 6 stykker egg
  • 300 g sukker
  • 160 g crème fraîche
  • 3 stykker sitronsaft, saften av 3 sitroner
  • 1 stk sitron, revet sitronskall

Italiensk marengs

  • 200 g sukker
  • 3 stykker eggehvite, store
Kjør alle ingrediensene til mørdeigen sammen i en hurtigmikser. Arbeid deigen minst mulig.
Pakk mørdeigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet i minst en time.
Kle 6 små terteformer, på ca. 10 cm i diameter, med mørdeigen. Eventuelt kan du bruke en stor terteform på 22-27 cm i diameter.
Prikk bunnene lett med en gaffel, dekk med bakepapir og fyll på med tørkede erter. Forstek bunnene ved 170 grader i ca. 15 minutter.
Visp alle ingrediensene til fyllet godt sammen. Fordel fyllet i de stekte bunnene. La bunnene stå halvveis inne i ovnen på et stekebrett når du heller i fyllet, og skyv stekebrettet forsiktig på plass.
Stek tertene ved 120 grader i ca. 35 minutter, eller til fyllet har satt seg. Avkjøl.
Pisk sammen eggehviter og sukker i en stor stål- eller glassbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann og pisk til marengsen blir varm, ca. 60 grader.
Ta bollen vekk fra varmen, bruk mikser og pisk ved full hastighet til marengsen blir helt stiv og har fått romtemperatur.
Fordel marengsen over tertene. Lag mønstre med en skje, eller sprøyt små topper med en sprøytepose.
Sett tertene under grillen til marengslokket er pent gyllent, eller bruk en crème brûlée-brenner.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør alle ingrediensene til mørdeigen sammen i en hurtigmikser. Arbeid deigen minst mulig.
Pakk mørdeigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet i minst en time.
Kle 6 små terteformer, på ca. 10 cm i diameter, med mørdeigen. Eventuelt kan du bruke en stor terteform på 22-27 cm i diameter.
Prikk bunnene lett med en gaffel, dekk med bakepapir og fyll på med tørkede erter. Forstek bunnene ved 170 grader i ca. 15 minutter.
Visp alle ingrediensene til fyllet godt sammen. Fordel fyllet i de stekte bunnene. La bunnene stå halvveis inne i ovnen på et stekebrett når du heller i fyllet, og skyv stekebrettet forsiktig på plass.
Stek tertene ved 120 grader i ca. 35 minutter, eller til fyllet har satt seg. Avkjøl.
Pisk sammen eggehviter og sukker i en stor stål- eller glassbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann og pisk til marengsen blir varm, ca. 60 grader.
Ta bollen vekk fra varmen, bruk mikser og pisk ved full hastighet til marengsen blir helt stiv og har fått romtemperatur.
Fordel marengsen over tertene. Lag mønstre med en skje, eller sprøyt små topper med en sprøytepose.
Sett tertene under grillen til marengslokket er pent gyllent, eller bruk en crème brûlée-brenner.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?