Tertebunn
1 h
Lag en tertebunn og fyll den med det du liker aller best. Med denne tertebunnen kan du lage terter i alle varianter.
Kilde: Stavanger Aftenblad
Lagret av 26 brukere
Foto: Colourbox.no
Lag en tertebunn og fyll den med det du liker aller best. Med denne tertebunnen kan du lage terter i alle varianter.
Kilde: Stavanger Aftenblad
Lagret av 26 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 75 g valnøtter
- 200 g hvetemel
- 100 g smør
- 1 ss sukker
- 1 egg
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 75 g valnøtter
- 200 g hvetemel
- 100 g smør
- 1 ss sukker
- 1 egg
Mal valnøttene i en kjøkkenmaskin og tilsett hvetemel og smør.
Rør inn sukker og egg. Kjør til en klump, men ikke for lenge for da blir deigen seig.
Deigen skal være smidig og kunne knas sammen. Sett den kaldt minst 1/2 time.
Kjevle deigen til en tynn leiv.
Rull leiven på kjevlet og løft den forsiktig over i en terteform på 26 cm i diameter.
Klem leiven forsiktig inn langs kantene på formen. La deigen gå litt over kanten.
Skjær vekk eventuell overflødig deig.
Prikk deigen med en gaffel og stek tertebunnen på nederste rille i 10-15 minutter ved 180-200 grader.
Avkjøl.

Bon appetit!
Mal valnøttene i en kjøkkenmaskin og tilsett hvetemel og smør.
Rør inn sukker og egg. Kjør til en klump, men ikke for lenge for da blir deigen seig.
Deigen skal være smidig og kunne knas sammen. Sett den kaldt minst 1/2 time.
Kjevle deigen til en tynn leiv.
Rull leiven på kjevlet og løft den forsiktig over i en terteform på 26 cm i diameter.
Klem leiven forsiktig inn langs kantene på formen. La deigen gå litt over kanten.
Skjær vekk eventuell overflødig deig.
Prikk deigen med en gaffel og stek tertebunnen på nederste rille i 10-15 minutter ved 180-200 grader.
Avkjøl.