Oreoterte med karamell og banan
Denne oreoterten med karamell og banan er en variant av Banoffee pie, eller banan- og karamellpai om du vil. Karamellen i tertene består av karamellisert kondensert melk, også kjent som dulce de leche. Dulce de leche smaker som HaPå og lages enkelt ved at en boks kondensert melk kokes uåpnet i en kjele med vann. Det kan du gjerne gjøre flere dagen før den skal brukes.
Du kan bruke åtte små paiformer eller en stor på 20 cm.
Denne oreoterten med karamell og banan er en variant av Banoffee pie, eller banan- og karamellpai om du vil. Karamellen i tertene består av karamellisert kondensert melk, også kjent som dulce de leche. Dulce de leche smaker som HaPå og lages enkelt ved at en boks kondensert melk kokes uåpnet i en kjele med vann. Det kan du gjerne gjøre flere dagen før den skal brukes.
Du kan bruke åtte små paiformer eller en stor på 20 cm.
Ingredienser
Karamellfyll
- 1 boks kondensert melk
- 100 g brunt sukker
- 100 g meierismør, smeltet
- 0.5 ts flaksalt
Kjeksbunn
- 300 g Oreo-kjeks
- 100 g meierismør
Topping
- 2 stykker banan
- 3 dl fløte
Slik gjør du:
Karamellfyll
- 1 boks kondensert melk
- 100 g brunt sukker
- 100 g meierismør, smeltet
- 0.5 ts flaksalt
Kjeksbunn
- 300 g Oreo-kjeks
- 100 g meierismør
Topping
- 2 stykker banan
- 3 dl fløte
