Til hovedinnhold

Oreoterte med karamell og banan

1 h 30 min

Denne oreoterten med karamell og banan er en variant av Banoffee pie, eller banan- og karamellpai om du vil. Karamellen i tertene består av karamellisert kondensert melk, også kjent som dulce de leche. Dulce de leche smaker som HaPå og lages enkelt ved at en boks kondensert melk kokes uåpnet i en kjele med vann. Det kan du gjerne gjøre flere dagen før den skal brukes.

Du kan bruke åtte små paiformer eller en stor på 20 cm.

Lagret av 571 brukere
Oreoterte med karamell og banan

Denne oreoterten med karamell og banan er en variant av Banoffee pie, eller banan- og karamellpai om du vil. Karamellen i tertene består av karamellisert kondensert melk, også kjent som dulce de leche. Dulce de leche smaker som HaPå og lages enkelt ved at en boks kondensert melk kokes uåpnet i en kjele med vann. Det kan du gjerne gjøre flere dagen før den skal brukes.

Du kan bruke åtte små paiformer eller en stor på 20 cm.

Lagret av 571 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Karamellfyll

  • 1 boks kondensert melk
  • 100 g brunt sukker
  • 100 g meierismør, smeltet
  • 0.5 ts flaksalt

Kjeksbunn

  • 300 g Oreo-kjeks
  • 100 g meierismør

Topping

  • 2 stykker banan
  • 3 dl fløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Karamellfyll

  • 1 boks kondensert melk
  • 100 g brunt sukker
  • 100 g meierismør, smeltet
  • 0.5 ts flaksalt

Kjeksbunn

  • 300 g Oreo-kjeks
  • 100 g meierismør

Topping

  • 2 stykker banan
  • 3 dl fløte
Legg den uåpnede boksen med kondensert melk i en kjele med vann. Kok opp og la den småkoke i omtrent tre timer. Det er viktig at hele boksen er dekket av vann under hele koketiden.
Knus kjeksen til fine smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Legg kjeksene i en brødpose, knyt igjen og bank løs med en kjevle til kjeksen er helt knust.
Smelt smøret og bland kjekssmulene med det smeltede smøret.
Fordel kjeksen jevnt i formen(e) og opp langs siden. Bruk fingrene til å trykke kjeksblandingen godt ned i formen, slik at det blir en fast kjeksbunn. Sett formene i kjøleskapet.
Smelt sammen brunt sukker og smør i en kasserolle over medium varme under omrøring til sukkeret har smeltet. Tilsett karamellen og fortsett å småkoke under omrøring til det blir klumpfri og gyllenbrun. Rør inn salt.
Skjær bananene i skiver. Dersom du gjør dette på forhånd, kan du legge bananskivene i en bolle og klemme litt sitronsaft over slik at bananskivene ikke blir brune før de kommer på tertene. Legg bananskivene i et jevnt lag over kjeksbunnen.
Hell karamellen over bananskivene og sett tertene i kjøleskapet for å stivne i en time eller over natten.
Pisk fløten til myk krem. Bruk en sprøytepose til å sprøyte topper av krem på tertene, og pynt dem gjerne med et dryss kakaopulver.
woman cooking

Bon appetit!

Legg den uåpnede boksen med kondensert melk i en kjele med vann. Kok opp og la den småkoke i omtrent tre timer. Det er viktig at hele boksen er dekket av vann under hele koketiden.
Knus kjeksen til fine smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad. Legg kjeksene i en brødpose, knyt igjen og bank løs med en kjevle til kjeksen er helt knust.
Smelt smøret og bland kjekssmulene med det smeltede smøret.
Fordel kjeksen jevnt i formen(e) og opp langs siden. Bruk fingrene til å trykke kjeksblandingen godt ned i formen, slik at det blir en fast kjeksbunn. Sett formene i kjøleskapet.
Smelt sammen brunt sukker og smør i en kasserolle over medium varme under omrøring til sukkeret har smeltet. Tilsett karamellen og fortsett å småkoke under omrøring til det blir klumpfri og gyllenbrun. Rør inn salt.
Skjær bananene i skiver. Dersom du gjør dette på forhånd, kan du legge bananskivene i en bolle og klemme litt sitronsaft over slik at bananskivene ikke blir brune før de kommer på tertene. Legg bananskivene i et jevnt lag over kjeksbunnen.
Hell karamellen over bananskivene og sett tertene i kjøleskapet for å stivne i en time eller over natten.
Pisk fløten til myk krem. Bruk en sprøytepose til å sprøyte topper av krem på tertene, og pynt dem gjerne med et dryss kakaopulver.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?