Kjør smør, mel og melis i en hurtigmikser til smøret er finfordelt i melet.
Tilsett egg og kjør alt raskt sammen til en glatt og jevn deig. Deigen bør arbeides minst mulig for å unngå at den trekker seg sammen under steking.
Ta deigen ut av maskinen, samle den sammen til en rund leiv og pakk den godt inn i plastfilm. La mørdeigen få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Kjevl deigen ut til en stor leiv og stikk eller skjær ut seks eller åtte sirkler, som er store nok til å kle terteformene.
Prikk bunnene lett med en gaffel, dekk med bakepapir og fyll på med tørkede erter. Dette gjøres for at tertebunnene skal bevare formen under steking.
Forstek bunnene ved 180 grader i 15 - 20 minutter.
Skjær gresskarkjøttet i små biter og kok bitene helt møre i vann. Hell av kokevannet og kjør gresskarkjøttet til en fin pure i en hurtigmikser eller med en stavmikser.
Ha gresskarpureen over i en bolle og visp inn sukker, krydder, smør, egg og fløte.
Fordel fyllet i de stekte tertebunnene og bak paiene i ovn ved 180 grader i ca. 30 minutter eller til fyllet har satt seg og er lett dissende.
Server paiene lune med pisket krem.
Bon appetit!
Kjør smør, mel og melis i en hurtigmikser til smøret er finfordelt i melet.
Tilsett egg og kjør alt raskt sammen til en glatt og jevn deig. Deigen bør arbeides minst mulig for å unngå at den trekker seg sammen under steking.
Ta deigen ut av maskinen, samle den sammen til en rund leiv og pakk den godt inn i plastfilm. La mørdeigen få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Kjevl deigen ut til en stor leiv og stikk eller skjær ut seks eller åtte sirkler, som er store nok til å kle terteformene.
Prikk bunnene lett med en gaffel, dekk med bakepapir og fyll på med tørkede erter. Dette gjøres for at tertebunnene skal bevare formen under steking.
Forstek bunnene ved 180 grader i 15 - 20 minutter.
Skjær gresskarkjøttet i små biter og kok bitene helt møre i vann. Hell av kokevannet og kjør gresskarkjøttet til en fin pure i en hurtigmikser eller med en stavmikser.
Ha gresskarpureen over i en bolle og visp inn sukker, krydder, smør, egg og fløte.
Fordel fyllet i de stekte tertebunnene og bak paiene i ovn ved 180 grader i ca. 30 minutter eller til fyllet har satt seg og er lett dissende.
Server paiene lune med pisket krem.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto