Mini eplepai
Mini eplepai er perfekt når du vil ha noe lettvint, sprøtt, syrlig og godt. Butterdeigen kjøper du ferdig i frysedisken, og til åtte små epleputer trenger du kun ett stort eple.
Pass på at du legger eplebitene i god klaring fra deigkanten, og at du lar væsken fra eplene og sukkeret ligge igjen i bollen. Det er for å sikre et knasende sprøtt resultat.
Nøkkelen til knasende suksess ligger i steketid. Tas de ut fra ovnen for tidlig vil de falle sammen og bli seige. Tertene skal blåse seg opp og få en fin gyllen farge uten å bli for mørke. Skru gjerne ned temperaturen til 200 grader imot slutten.
Mini-eplepaier spises helst lune og smaker ekstra godt med litt is eller lettpisket krem til.
Mini eplepai er perfekt når du vil ha noe lettvint, sprøtt, syrlig og godt. Butterdeigen kjøper du ferdig i frysedisken, og til åtte små epleputer trenger du kun ett stort eple.
Pass på at du legger eplebitene i god klaring fra deigkanten, og at du lar væsken fra eplene og sukkeret ligge igjen i bollen. Det er for å sikre et knasende sprøtt resultat.
Nøkkelen til knasende suksess ligger i steketid. Tas de ut fra ovnen for tidlig vil de falle sammen og bli seige. Tertene skal blåse seg opp og få en fin gyllen farge uten å bli for mørke. Skru gjerne ned temperaturen til 200 grader imot slutten.
Mini-eplepaier spises helst lune og smaker ekstra godt med litt is eller lettpisket krem til.
- 4 plate(r) butterdeig
- 1 stk eple
- 0.5 ts kanel
- 2 ss demerarasukker
- 1 ss sitronsaft
- 1 stk egg, til pensling
- 4 plate(r) butterdeig
- 1 stk eple
- 0.5 ts kanel
- 2 ss demerarasukker
- 1 ss sitronsaft
- 1 stk egg, til pensling
