Til hovedinnhold

Mini eplepai

1 h 30 min

Mini eplepai er perfekt når du vil ha noe lettvint, sprøtt, syrlig og godt. Butterdeigen kjøper du ferdig i frysedisken, og til åtte små epleputer trenger du kun ett stort eple.

Pass på at du legger eplebitene i god klaring fra deigkanten, og at du lar væsken fra eplene og sukkeret ligge igjen i bollen. Det er for å sikre et knasende sprøtt resultat.

Nøkkelen til knasende suksess ligger i steketid. Tas de ut fra ovnen for tidlig vil de falle sammen og bli seige. Tertene skal blåse seg opp og få en fin gyllen farge uten å bli for mørke. Skru gjerne ned temperaturen til 200 grader imot slutten.

Mini-eplepaier spises helst lune og smaker ekstra godt med litt is eller lettpisket krem til.

Lagret av 451 brukere
Mini eplepai

Mini eplepai er perfekt når du vil ha noe lettvint, sprøtt, syrlig og godt. Butterdeigen kjøper du ferdig i frysedisken, og til åtte små epleputer trenger du kun ett stort eple.

Pass på at du legger eplebitene i god klaring fra deigkanten, og at du lar væsken fra eplene og sukkeret ligge igjen i bollen. Det er for å sikre et knasende sprøtt resultat.

Nøkkelen til knasende suksess ligger i steketid. Tas de ut fra ovnen for tidlig vil de falle sammen og bli seige. Tertene skal blåse seg opp og få en fin gyllen farge uten å bli for mørke. Skru gjerne ned temperaturen til 200 grader imot slutten.

Mini-eplepaier spises helst lune og smaker ekstra godt med litt is eller lettpisket krem til.

Lagret av 451 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 plate(r) butterdeig
  • 1 stk eple
  • 0.5 ts kanel
  • 2 ss demerarasukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 stk egg, til pensling

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 plate(r) butterdeig
  • 1 stk eple
  • 0.5 ts kanel
  • 2 ss demerarasukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 stk egg, til pensling
La butterdeigsplatene hvile på en bakeplate kledd med bakepapir minimum en halv time.
Skrell eplet og del det i små biter. Bland med sukker, kanel og sitronsaft.
Kjevle deigplatene litt tynnere og prikk med en gaffel. Del dem i to.
Legg på epleblanding, pensle kantene med egg og brett over. Bruk en gaffel og press kantene godt sammen.
Legg på epleblanding, pensle kantene med egg og brett over. Bruk en gaffel og press kantene godt sammen.
La paiene hvile i ca. 15 minutter før de pensles med egg og stekes på 220 grader i ca. 20 minutter.
La paiene hvile i ca. 15 minutter før de pensles med egg og stekes på 220 grader i ca. 20 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

La butterdeigsplatene hvile på en bakeplate kledd med bakepapir minimum en halv time.
Skrell eplet og del det i små biter. Bland med sukker, kanel og sitronsaft.
Kjevle deigplatene litt tynnere og prikk med en gaffel. Del dem i to.
Legg på epleblanding, pensle kantene med egg og brett over. Bruk en gaffel og press kantene godt sammen.
Legg på epleblanding, pensle kantene med egg og brett over. Bruk en gaffel og press kantene godt sammen.
La paiene hvile i ca. 15 minutter før de pensles med egg og stekes på 220 grader i ca. 20 minutter.
La paiene hvile i ca. 15 minutter før de pensles med egg og stekes på 220 grader i ca. 20 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?