Skrell og skjær eplene i skiver eller jevne biter.
Bland epler, sukker, sitronskall, sitronsaft, vanilje og kanel i en kasserolle. Kok eplene over middels varme til det meste av væsken har fordampet og eplene er helt møre. Det tar ca. 30 minutter.
Avkjøl eplefyllet. Hvis det fortsatt er mye væske i eplefyllet, kan du helle det over i en sil og la det få dryppe av seg
Kjør smør, mel og sukker i en hurtigmikser til smøret er finfordelt i melet.
Tilsett eggeplommen og vann. Kjør videre til deigen begynner å samle seg, men den bør ikke kjøres for mye.
Hell deigen ut på en bakebenk og kna den raskt sammen til en smidig deig.
Del deigen i to jevne deler, og rull hver del til en bolle som du klemmer flat. Pakk deigemnene i plastfilm og la de hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Bruk en 22 cm springform og kle den med bakepapir. Kjevl ut den ene deigen til en rund leiv og kle formen med deigen. Pass på at bunn og sider er godt dekket.
Hell i eplefyllet og fordel det jevnt utover.
Kjevl ut den andre deigen til et lokk. Legg lokket over eplefyllet og press kantene godt sammen.
Pensle overflaten med eggehvite og dryss over et tynt lag sukker.
Lag noen små snitt i lokket og stek paien ved 190 grader i ca. 50 minutter til overflaten er gyllen og sprø.
Server paien lun med pisket krem, is eller vaniljesaus.
Bon appetit!
Skrell og skjær eplene i skiver eller jevne biter.
Bland epler, sukker, sitronskall, sitronsaft, vanilje og kanel i en kasserolle. Kok eplene over middels varme til det meste av væsken har fordampet og eplene er helt møre. Det tar ca. 30 minutter.
Avkjøl eplefyllet. Hvis det fortsatt er mye væske i eplefyllet, kan du helle det over i en sil og la det få dryppe av seg
Kjør smør, mel og sukker i en hurtigmikser til smøret er finfordelt i melet.
Tilsett eggeplommen og vann. Kjør videre til deigen begynner å samle seg, men den bør ikke kjøres for mye.
Hell deigen ut på en bakebenk og kna den raskt sammen til en smidig deig.
Del deigen i to jevne deler, og rull hver del til en bolle som du klemmer flat. Pakk deigemnene i plastfilm og la de hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Bruk en 22 cm springform og kle den med bakepapir. Kjevl ut den ene deigen til en rund leiv og kle formen med deigen. Pass på at bunn og sider er godt dekket.
Hell i eplefyllet og fordel det jevnt utover.
Kjevl ut den andre deigen til et lokk. Legg lokket over eplefyllet og press kantene godt sammen.
Pensle overflaten med eggehvite og dryss over et tynt lag sukker.
Lag noen små snitt i lokket og stek paien ved 190 grader i ca. 50 minutter til overflaten er gyllen og sprø.
Server paien lun med pisket krem, is eller vaniljesaus.