Smuldrepai med blåbær og havregryn
Smuldrepai er kanskje verdens enkleste dessert. Du behøver ingen kjøkkenredskaper, bortsett fra en vekt, en bolle og en ildfast form på 20-24 cm. Toppingen blandes sammen med fingrene og skal være helt smulete.
Har du lyst på litt ekstra smak, kan du tilsette 1 ts kanel og noen hakkede mandler eller nøtter. Du kan gjerne sukre blåbærene i formen litt, men det er en smakssak. Tilsett så mye sukker du tror dine bær trenger.
Du kan ellers lage smuldrepai med en rekke andre typer frukter og bær, gjerne i kombinasjon. Prøv for eksempel med solbær, rabarbra, epler, pærer, kirsebær, bjørnebær, stikkelsbær, plommer, fersken og nektariner.
Smuldrepai er kanskje verdens enkleste dessert. Du behøver ingen kjøkkenredskaper, bortsett fra en vekt, en bolle og en ildfast form på 20-24 cm. Toppingen blandes sammen med fingrene og skal være helt smulete.
Har du lyst på litt ekstra smak, kan du tilsette 1 ts kanel og noen hakkede mandler eller nøtter. Du kan gjerne sukre blåbærene i formen litt, men det er en smakssak. Tilsett så mye sukker du tror dine bær trenger.
Du kan ellers lage smuldrepai med en rekke andre typer frukter og bær, gjerne i kombinasjon. Prøv for eksempel med solbær, rabarbra, epler, pærer, kirsebær, bjørnebær, stikkelsbær, plommer, fersken og nektariner.
Smuldretopp
- 100 g brunt sukker, eller bruk det sukkeret du har
- 50 g havregryn
- 100 g hvetemel
- 75 g smør
- 350 g blåbær
- 40 g sukker
Smuldretopp
- 100 g brunt sukker, eller bruk det sukkeret du har
- 50 g havregryn
- 100 g hvetemel
- 75 g smør
- 350 g blåbær
- 40 g sukker
