Til hovedinnhold

Smuldrepai med blåbær og havregryn

1 h

Smuldrepai er kanskje verdens enkleste dessert. Du behøver ingen kjøkkenredskaper, bortsett fra en vekt, en bolle og en ildfast form på 20-24 cm. Toppingen blandes sammen med fingrene og skal være helt smulete.

Har du lyst på litt ekstra smak, kan du tilsette 1 ts kanel og noen hakkede mandler eller nøtter. Du kan gjerne sukre blåbærene i formen litt, men det er en smakssak. Tilsett så mye sukker du tror dine bær trenger.

Du kan ellers lage smuldrepai med en rekke andre typer frukter og bær, gjerne i kombinasjon. Prøv for eksempel med solbær, rabarbra, epler, pærer, kirsebær, bjørnebær, stikkelsbær, plommer, fersken og nektariner.

Lagret av 1750 brukere
Smuldrepai med blåbær og havregryn

Smuldrepai er kanskje verdens enkleste dessert. Du behøver ingen kjøkkenredskaper, bortsett fra en vekt, en bolle og en ildfast form på 20-24 cm. Toppingen blandes sammen med fingrene og skal være helt smulete.

Har du lyst på litt ekstra smak, kan du tilsette 1 ts kanel og noen hakkede mandler eller nøtter. Du kan gjerne sukre blåbærene i formen litt, men det er en smakssak. Tilsett så mye sukker du tror dine bær trenger.

Du kan ellers lage smuldrepai med en rekke andre typer frukter og bær, gjerne i kombinasjon. Prøv for eksempel med solbær, rabarbra, epler, pærer, kirsebær, bjørnebær, stikkelsbær, plommer, fersken og nektariner.

Lagret av 1750 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Smuldretopp

  • 100 g brunt sukker, eller bruk det sukkeret du har
  • 50 g havregryn
  • 100 g hvetemel
  • 75 g smør
  • 350 g blåbær
  • 40 g sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Smuldretopp

  • 100 g brunt sukker, eller bruk det sukkeret du har
  • 50 g havregryn
  • 100 g hvetemel
  • 75 g smør
  • 350 g blåbær
  • 40 g sukker
Bland sammen sukker, havregryn og mel.
Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt.
Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt.
Ha bærene i en form og strø på sukker.
Ha bærene i en form og strø på sukker.
Dryss smuldredeigen over. Stekes på 180 -200 grader i ca. 30 minutter til toppingen har en gyllen farge.
Server smuldrepaien med is eller vaniljesaus. Du kan også velge skyr eller kesam hvis du ønsker et magrere alternativ.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen sukker, havregryn og mel.
Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt.
Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt.
Ha bærene i en form og strø på sukker.
Ha bærene i en form og strø på sukker.
Dryss smuldredeigen over. Stekes på 180 -200 grader i ca. 30 minutter til toppingen har en gyllen farge.
Server smuldrepaien med is eller vaniljesaus. Du kan også velge skyr eller kesam hvis du ønsker et magrere alternativ.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?