Smuldrepai med blåbær, nøtter og kanel er perfekt å lage når de norske blåbærene er i sesong, men du kan selvfølgelig også bruke frosne bær fra butikken.
Ekstra lekkert blir det hvis du pynter paien med litt frisk mynte før servering.
Smuldrepai med blåbær, nøtter og kanel er perfekt å lage når de norske blåbærene er i sesong, men du kan selvfølgelig også bruke frosne bær fra butikken.
Ekstra lekkert blir det hvis du pynter paien med litt frisk mynte før servering.
Bland smør i terninger, mel og melis i en hurtigmikser. Kjør det raskt sammen, til smøret er jevnt fordelt.
Tilsett rømme og kjør til deigen begynner å samle seg. Kna deigen sammen til den er glatt og jevn.
Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile minst 30 minutter i kjøleskapet.
Bruk en rund form, ca. 24 cm i diameter. Klipp ut en bakepapirsirkel som er litt større enn formen.
Kjevle ut mørdeigen til en rund leiv, som er omtrent like stor som bakepapiret, legg leiven over på bakepapiret og løft papiret med mørdeigen over i formen.
Forstek paibunnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.
Bland blåbærene med sukker og potetmel. Hell blåbærene over i den forstekte bunnen.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss deigen jevnt over blåbærene.
Stek paien videre ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Bon appetit!
Bland smør i terninger, mel og melis i en hurtigmikser. Kjør det raskt sammen, til smøret er jevnt fordelt.
Tilsett rømme og kjør til deigen begynner å samle seg. Kna deigen sammen til den er glatt og jevn.
Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile minst 30 minutter i kjøleskapet.
Bruk en rund form, ca. 24 cm i diameter. Klipp ut en bakepapirsirkel som er litt større enn formen.
Kjevle ut mørdeigen til en rund leiv, som er omtrent like stor som bakepapiret, legg leiven over på bakepapiret og løft papiret med mørdeigen over i formen.
Forstek paibunnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.
Bland blåbærene med sukker og potetmel. Hell blåbærene over i den forstekte bunnen.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss deigen jevnt over blåbærene.
Stek paien videre ved 180 grader i ca. 25 minutter.