Smuldrepai med blåbær, nøtter og kanel

2 timer

Smuldrepai med blåbær, nøtter og kanel er perfekt å lage når de norske blåbærene er i sesong, men du kan selvfølgelig også bruke frosne bær fra butikken.

Ekstra lekkert blir det hvis du pynter paien med litt frisk mynte før servering.

655 har lagret denne
Smuldrepai med blåbær, nøtter og kanel

Smuldrepai med blåbær, nøtter og kanel er perfekt å lage når de norske blåbærene er i sesong, men du kan selvfølgelig også bruke frosne bær fra butikken.

Ekstra lekkert blir det hvis du pynter paien med litt frisk mynte før servering.

655 har lagret denne
8
porsjoner

Mørdeig

  • 150 g hvetemel
  • 1 ss melis
  • 100 g smør, kaldt
  • 60 g rømme, eller gresk yoghurt naturell

Fyll

  • 300 g blåbær
  • 3 ss sukker
  • 1 ss potetmel

Smuldredeig

  • 60 g hvetemel
  • 60 g sukker, gjerne uraffinert
  • 60 g meierismør
  • 60 g nøtter, hakkede, som pistasj og hasselnøtter
  • 2 ts appelsinskall, finrevet
  • 0.5 ts kanel
Unngå at skjermen går i dvale

Mørdeig

  • 150 g hvetemel
  • 1 ss melis
  • 100 g smør, kaldt
  • 60 g rømme, eller gresk yoghurt naturell

Fyll

  • 300 g blåbær
  • 3 ss sukker
  • 1 ss potetmel

Smuldredeig

  • 60 g hvetemel
  • 60 g sukker, gjerne uraffinert
  • 60 g meierismør
  • 60 g nøtter, hakkede, som pistasj og hasselnøtter
  • 2 ts appelsinskall, finrevet
  • 0.5 ts kanel
Bland smør i terninger, mel og melis i en hurtigmikser. Kjør det raskt sammen, til smøret er jevnt fordelt.
Tilsett rømme og kjør til deigen begynner å samle seg. Kna deigen sammen til den er glatt og jevn.
Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile minst 30 minutter i kjøleskapet.
Bruk en rund form, ca. 24 cm i diameter. Klipp ut en bakepapirsirkel som er litt større enn formen.
Kjevle ut mørdeigen til en rund leiv, som er omtrent like stor som bakepapiret, legg leiven over på bakepapiret og løft papiret med mørdeigen over i formen.
Forstek paibunnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.
Bland blåbærene med sukker og potetmel. Hell blåbærene over i den forstekte bunnen.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss deigen jevnt over blåbærene.
Stek paien videre ved 180 grader i ca. 25 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland smør i terninger, mel og melis i en hurtigmikser. Kjør det raskt sammen, til smøret er jevnt fordelt.
Tilsett rømme og kjør til deigen begynner å samle seg. Kna deigen sammen til den er glatt og jevn.
Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile minst 30 minutter i kjøleskapet.
Bruk en rund form, ca. 24 cm i diameter. Klipp ut en bakepapirsirkel som er litt større enn formen.
Kjevle ut mørdeigen til en rund leiv, som er omtrent like stor som bakepapiret, legg leiven over på bakepapiret og løft papiret med mørdeigen over i formen.
Forstek paibunnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.
Bland blåbærene med sukker og potetmel. Hell blåbærene over i den forstekte bunnen.
Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss deigen jevnt over blåbærene.
Stek paien videre ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?