MØRDEIG: Bland smør i terninger, mel og melis i en hurtigmikser. Kjør det raskt sammen til smøret er jevnt fordelt. Tilsett rømme og kjør til deigen begynner å samle seg. Kna deigen sammen til den er glatt og jevn. Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile minst 30 minutter i kjøleskapet.
Kjevl deigen ut til et rektangel (ca 30x20 cm)og løft leiven over på et stekebrett med bakepapir (det enkleste er å kjevle deigen direkte på en bakeduk).
Varm ovnen til 200 grader. Skjær marsipanen med en ostehøvel og legg de tynne skivene på mørdeigsbunnen.
Skjær nektarinene i båter og legg nektarinbåtene jevnt utover marsipanen. Dryss over sukker og rosmarinblader, fordel smøret i små klatter her og der. Brett kantene 3-4 cm inn mot midten. Stek terten ved 200 grader i ca 20 minutter. Server terten lun, gjerne med pisket krem, mascarponekrem eller is.
Bon appetit!
MØRDEIG: Bland smør i terninger, mel og melis i en hurtigmikser. Kjør det raskt sammen til smøret er jevnt fordelt. Tilsett rømme og kjør til deigen begynner å samle seg. Kna deigen sammen til den er glatt og jevn. Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile minst 30 minutter i kjøleskapet.
Kjevl deigen ut til et rektangel (ca 30x20 cm)og løft leiven over på et stekebrett med bakepapir (det enkleste er å kjevle deigen direkte på en bakeduk).
Varm ovnen til 200 grader. Skjær marsipanen med en ostehøvel og legg de tynne skivene på mørdeigsbunnen.
Skjær nektarinene i båter og legg nektarinbåtene jevnt utover marsipanen. Dryss over sukker og rosmarinblader, fordel smøret i små klatter her og der. Brett kantene 3-4 cm inn mot midten. Stek terten ved 200 grader i ca 20 minutter. Server terten lun, gjerne med pisket krem, mascarponekrem eller is.