Galette med nektariner og marsipan

2 timer

Galette med nektariner og marsipan byr på den perfekte kombinasjonen av herlige smaker!

Nektariner er en nydelig frukt med en frisk og syrlig smak. Kombinert med marsipan og mørdeig blir dette en fest for både ganen og øyet.

156 har lagret denne
Galette med nektariner og marsipan

Galette med nektariner og marsipan byr på den perfekte kombinasjonen av herlige smaker!

Nektariner er en nydelig frukt med en frisk og syrlig smak. Kombinert med marsipan og mørdeig blir dette en fest for både ganen og øyet.

156 har lagret denne
1
porsjoner

Mørdeig

  • 150 g hvetemel
  • 1 ss melis
  • 100 g smør, kaldt
  • 60 g rømme

Fyll

  • 150 g marsipan, helst med 50% mandler
  • 4 stk nektarin
  • 50 g meierismør
  • 50 g sukker
  • 1 - 2 stk rosmarin, blader - små
Unngå at skjermen går i dvale

Mørdeig

  • 150 g hvetemel
  • 1 ss melis
  • 100 g smør, kaldt
  • 60 g rømme

Fyll

  • 150 g marsipan, helst med 50% mandler
  • 4 stk nektarin
  • 50 g meierismør
  • 50 g sukker
  • 1 - 2 stk rosmarin, blader - små
MØRDEIG:
Bland smør i terninger, mel og melis i en hurtigmikser. Kjør det raskt sammen til smøret er jevnt fordelt. Tilsett rømme og kjør til deigen begynner å samle seg. Kna deigen sammen til den er glatt og jevn. Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile minst 30 minutter i kjøleskapet.
Kjevl deigen ut til et rektangel (ca 30x20 cm)og løft leiven over på et stekebrett med bakepapir (det enkleste er å kjevle deigen direkte på en bakeduk).
Varm ovnen til 200 grader. Skjær marsipanen med en ostehøvel og legg de tynne skivene på mørdeigsbunnen.
Skjær nektarinene i båter og legg nektarinbåtene jevnt utover marsipanen. Dryss over sukker og rosmarinblader, fordel smøret i små klatter her og der. Brett kantene 3-4 cm inn mot midten.
Stek terten ved 200 grader i ca 20 minutter. Server terten lun, gjerne med pisket krem, mascarponekrem eller is.
woman cooking

Bon appetit!

MØRDEIG:
Bland smør i terninger, mel og melis i en hurtigmikser. Kjør det raskt sammen til smøret er jevnt fordelt. Tilsett rømme og kjør til deigen begynner å samle seg. Kna deigen sammen til den er glatt og jevn. Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile minst 30 minutter i kjøleskapet.
Kjevl deigen ut til et rektangel (ca 30x20 cm)og løft leiven over på et stekebrett med bakepapir (det enkleste er å kjevle deigen direkte på en bakeduk).
Varm ovnen til 200 grader. Skjær marsipanen med en ostehøvel og legg de tynne skivene på mørdeigsbunnen.
Skjær nektarinene i båter og legg nektarinbåtene jevnt utover marsipanen. Dryss over sukker og rosmarinblader, fordel smøret i små klatter her og der. Brett kantene 3-4 cm inn mot midten.
Stek terten ved 200 grader i ca 20 minutter. Server terten lun, gjerne med pisket krem, mascarponekrem eller is.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?