Sjokoladepai med bringebær er sommerens dessert. Sjokolade og bringebær er en uslåelig kombinasjon, og sammen med en knasende paibunn er gleden komplett.
Oppskriften passer til 6 porsjonsterter, ca. 10 cm i diameter.
Sjokoladepai med bringebær er sommerens dessert. Sjokolade og bringebær er en uslåelig kombinasjon, og sammen med en knasende paibunn er gleden komplett.
Oppskriften passer til 6 porsjonsterter, ca. 10 cm i diameter.
Kjør alle ingrediensene til mørdeigen raskt sammen i en hurtigmikser. Elt deigen minst mulig.
Pakk sjokolademørdeigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet i minst en time. La mørdeigen få temperere seg litt på kjøkkenbenken før utkjevling.
Kjevl deigen ut til en stor leiv og stikk eller skjær ut seks sirkler som er store nok til å kle terteformene. Prikk bunnene lett med en gaffel og la de hvile 30 minutter i kjøleskapet.
Stekes ved 180 grader i ca. 20 minutter eller til paibunnene er ferdig stekt og har en tørr overflate.
Finhakk sjokoladen til fyllet. Ha sjokoladen over i en bolle. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen.
La det stå i et minutt får du begynner å røre med en slikkepott. Rør fra midten til all sjokoladen har smeltet. Rør til slutt inn smøret.
Det er viktig at sjokoladekremen blir tykk, blank og elastisk. Kjør gjerne sjokoladekremen med en stavmikser, men prøv å unngå luftbobler.
Fordel sjokoladekremen i de avkjølte bunnene og dytt ned noen bringebær her og der. La paiene stå kjølig til sjokoladekremen har stivnet, minst 1 time.
Bon appetit!
Kjør alle ingrediensene til mørdeigen raskt sammen i en hurtigmikser. Elt deigen minst mulig.
Pakk sjokolademørdeigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet i minst en time. La mørdeigen få temperere seg litt på kjøkkenbenken før utkjevling.
Kjevl deigen ut til en stor leiv og stikk eller skjær ut seks sirkler som er store nok til å kle terteformene. Prikk bunnene lett med en gaffel og la de hvile 30 minutter i kjøleskapet.
Stekes ved 180 grader i ca. 20 minutter eller til paibunnene er ferdig stekt og har en tørr overflate.
Finhakk sjokoladen til fyllet. Ha sjokoladen over i en bolle. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen.
La det stå i et minutt får du begynner å røre med en slikkepott. Rør fra midten til all sjokoladen har smeltet. Rør til slutt inn smøret.
Det er viktig at sjokoladekremen blir tykk, blank og elastisk. Kjør gjerne sjokoladekremen med en stavmikser, men prøv å unngå luftbobler.
Fordel sjokoladekremen i de avkjølte bunnene og dytt ned noen bringebær her og der. La paiene stå kjølig til sjokoladekremen har stivnet, minst 1 time.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto