Til hovedinnhold

Sjokoladepai med bringebær

1 h

Sjokoladepai med bringebær er sommerens dessert. Sjokolade og bringebær er en uslåelig kombinasjon, og sammen med en knasende paibunn er gleden komplett.

Oppskriften passer til 6 porsjonsterter, ca. 10 cm i diameter.

Lagret av 363 brukere
Sjokoladepai med bringebær

Sjokoladepai med bringebær er sommerens dessert. Sjokolade og bringebær er en uslåelig kombinasjon, og sammen med en knasende paibunn er gleden komplett.

Oppskriften passer til 6 porsjonsterter, ca. 10 cm i diameter.

Lagret av 363 brukere

Ingredienser

6
porsjoner

Sjokolademørdeig

  • 120 g smør, kaldt i små terninger
  • 100 g melis
  • 220 g hvetemel
  • 30 g kakaopulver
  • 1 stk egg, stort

Sjokoladefyll

  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 dl fløte
  • 1 ss smør
  • 200 g bringebær, ferske

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sjokolademørdeig

  • 120 g smør, kaldt i små terninger
  • 100 g melis
  • 220 g hvetemel
  • 30 g kakaopulver
  • 1 stk egg, stort

Sjokoladefyll

  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 dl fløte
  • 1 ss smør
  • 200 g bringebær, ferske
Kjør alle ingrediensene til mørdeigen raskt sammen i en hurtigmikser. Elt deigen minst mulig.
Pakk sjokolademørdeigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet i minst en time. La mørdeigen få temperere seg litt på kjøkkenbenken før utkjevling.
Kjevl deigen ut til en stor leiv og stikk eller skjær ut seks sirkler som er store nok til å kle terteformene. Prikk bunnene lett med en gaffel og la de hvile 30 minutter i kjøleskapet.
Stekes ved 180 grader i ca. 20 minutter eller til paibunnene er ferdig stekt og har en tørr overflate.
Finhakk sjokoladen til fyllet. Ha sjokoladen over i en bolle. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen.
La det stå i et minutt får du begynner å røre med en slikkepott. Rør fra midten til all sjokoladen har smeltet. Rør til slutt inn smøret.
Det er viktig at sjokoladekremen blir tykk, blank og elastisk. Kjør gjerne sjokoladekremen med en stavmikser, men prøv å unngå luftbobler.
Fordel sjokoladekremen i de avkjølte bunnene og dytt ned noen bringebær her og der. La paiene stå kjølig til sjokoladekremen har stivnet, minst 1 time.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør alle ingrediensene til mørdeigen raskt sammen i en hurtigmikser. Elt deigen minst mulig.
Pakk sjokolademørdeigen godt inn i plastfilm og la den ligge i kjøleskapet i minst en time. La mørdeigen få temperere seg litt på kjøkkenbenken før utkjevling.
Kjevl deigen ut til en stor leiv og stikk eller skjær ut seks sirkler som er store nok til å kle terteformene. Prikk bunnene lett med en gaffel og la de hvile 30 minutter i kjøleskapet.
Stekes ved 180 grader i ca. 20 minutter eller til paibunnene er ferdig stekt og har en tørr overflate.
Finhakk sjokoladen til fyllet. Ha sjokoladen over i en bolle. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen.
La det stå i et minutt får du begynner å røre med en slikkepott. Rør fra midten til all sjokoladen har smeltet. Rør til slutt inn smøret.
Det er viktig at sjokoladekremen blir tykk, blank og elastisk. Kjør gjerne sjokoladekremen med en stavmikser, men prøv å unngå luftbobler.
Fordel sjokoladekremen i de avkjølte bunnene og dytt ned noen bringebær her og der. La paiene stå kjølig til sjokoladekremen har stivnet, minst 1 time.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?