Morellpai
Morellpai er så enkel å lage at det ikke engang er nødvendig å ta en eneste snarvei. Denne fantastiske paien krever verken steking eller gelatin. Sitronsaften er den magiske ingrediensen som gjør jobben for deg. Ostekremen blir akkurat passe fast og kremet etter et par timer i kjøleskapet. Da gjenstår det bare å sette noen moreller på toppen før nytelsen er et faktum.
Til denne oppskriften har jeg brukt en rund paiform ca. 20 cm i diameter.
Morellpai er så enkel å lage at det ikke engang er nødvendig å ta en eneste snarvei. Denne fantastiske paien krever verken steking eller gelatin. Sitronsaften er den magiske ingrediensen som gjør jobben for deg. Ostekremen blir akkurat passe fast og kremet etter et par timer i kjøleskapet. Da gjenstår det bare å sette noen moreller på toppen før nytelsen er et faktum.
Til denne oppskriften har jeg brukt en rund paiform ca. 20 cm i diameter.
Kjeksbunn
- 150 g havrekjeks, Digestive eller lignende
- 2 ss brunt sukker
- 100 g smør, smeltet
Ostekrem
- 250 g Philadelphiaost, eller kremost naturell
- 200 g crème fraîche
- 100 g sukker
- 1 stk sitron, finrevet skall og saften
topping
- moreller, eller friske bær etter smak
Kjeksbunn
- 150 g havrekjeks, Digestive eller lignende
- 2 ss brunt sukker
- 100 g smør, smeltet
Ostekrem
- 250 g Philadelphiaost, eller kremost naturell
- 200 g crème fraîche
- 100 g sukker
- 1 stk sitron, finrevet skall og saften
topping
- moreller, eller friske bær etter smak
