rask

Morellpai

30 min

Morellpai er så enkel å lage at det ikke engang er nødvendig å ta en eneste snarvei. Denne fantastiske paien krever verken steking eller gelatin. Sitronsaften er den magiske ingrediensen som gjør jobben for deg. Ostekremen blir akkurat passe fast og kremet etter et par timer i kjøleskapet. Da gjenstår det bare å sette noen moreller på toppen før nytelsen er et faktum.

Til denne oppskriften har jeg brukt en rund paiform ca. 20 cm i diameter.

309 har lagret denne
Morellpai

Morellpai er så enkel å lage at det ikke engang er nødvendig å ta en eneste snarvei. Denne fantastiske paien krever verken steking eller gelatin. Sitronsaften er den magiske ingrediensen som gjør jobben for deg. Ostekremen blir akkurat passe fast og kremet etter et par timer i kjøleskapet. Da gjenstår det bare å sette noen moreller på toppen før nytelsen er et faktum.

Til denne oppskriften har jeg brukt en rund paiform ca. 20 cm i diameter.

309 har lagret denne
6
porsjoner

Kjeksbunn

  • 150 g havrekjeks, Digestive eller lignende
  • 2 ss brunt sukker
  • 100 g smør, smeltet

Ostekrem

  • 250 g Philadelphiaost, eller kremost naturell
  • 200 g crème fraîche
  • 100 g sukker
  • 1 stk sitron, finrevet skall og saften

topping

  • moreller, eller friske bær etter smak
Unngå at skjermen går i dvale

Kjeksbunn

  • 150 g havrekjeks, Digestive eller lignende
  • 2 ss brunt sukker
  • 100 g smør, smeltet

Ostekrem

  • 250 g Philadelphiaost, eller kremost naturell
  • 200 g crème fraîche
  • 100 g sukker
  • 1 stk sitron, finrevet skall og saften

topping

  • moreller, eller friske bær etter smak
Knus kjeksen til fine smuler. Bland sammen kjekssmuler, sukker og smeltet smør.
Trykk og press kjeksblandingen jevnt ut i formen med baksiden av en skje. La kjeksbunnen stå i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Rør sammen ost, creme fraiche, sukker og sitronskall til en glatt masse. Tilsett sitronsaften og rør til blandingen blir tykk og kremet. 
Fyll ostekremen over i kjeksbunnen og glatt over overflaten med en kniv.
La paien stå kaldt i minst 2-3 timer før servering. Topp paien med saftige moreller.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen til fine smuler. Bland sammen kjekssmuler, sukker og smeltet smør.
Trykk og press kjeksblandingen jevnt ut i formen med baksiden av en skje. La kjeksbunnen stå i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Rør sammen ost, creme fraiche, sukker og sitronskall til en glatt masse. Tilsett sitronsaften og rør til blandingen blir tykk og kremet. 
Fyll ostekremen over i kjeksbunnen og glatt over overflaten med en kniv.
La paien stå kaldt i minst 2-3 timer før servering. Topp paien med saftige moreller.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?