Glutenfri jordbærpai

1 h
Lagret av 158 brukere
Glutenfri jordbærpai
Lagret av 158 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 300 g finbakstmel, glutenfritt
  • 200 g smør
  • 100 g melis
  • 1 stk egg
  • 2 bokser mascarpone
  • 2 bokser jordbær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g finbakstmel, glutenfritt
  • 200 g smør
  • 100 g melis
  • 1 stk egg
  • 2 bokser mascarpone
  • 2 bokser jordbær
Smuldre sammen melblandingen, melis og iskaldt smør i terninger med hendene. Først vil det føles ganske umulig, men etterhvert vil det samles som en deig.
Tilsett så egget og jobb det inn i deigen. Samle deigen og pakk den inn i plastfolie. La den avkjøles 1 time, eller gjerne over natten.
Når deigen har fått satt seg litt i kjøleskapet, kan den kjevles ut. Oppskriften passer til terteformer fra 15-25 cm. Bruk gjerne en bakematte, så er det lettere å løsne deigen.
Kjevle tertedeigen så tynt som mulig, om lag 3-5 mm. Pensle paiformen med litt olje og løft deigen over. Hvis deigen revner når du løfter den over, er det bare å skjøte med litt ekstra deig i sprekkene.
Trykk deigen godt ned langs kanten og riv av deigen som havner utenfor formen. Prikk hull i deigen med en gaffel så den blir jevnt stekt.
For å få en helt jevn paibunn, er det smart å legge litt papir over tertedeigen og fylle det med tørre erter, ris eller lignende når den skal stekes. Da hever ikke deigen, og du unngår luftbobler.
Stek bunnen på 175 grader i 30 minutter eller til den er gyllen.
Når paibunnen er litt avkjølt, fyller du den med mascarpone eller det fyllet du selv vil. Fyll på med jordbær og nyt!
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre sammen melblandingen, melis og iskaldt smør i terninger med hendene. Først vil det føles ganske umulig, men etterhvert vil det samles som en deig.
Tilsett så egget og jobb det inn i deigen. Samle deigen og pakk den inn i plastfolie. La den avkjøles 1 time, eller gjerne over natten.
Når deigen har fått satt seg litt i kjøleskapet, kan den kjevles ut. Oppskriften passer til terteformer fra 15-25 cm. Bruk gjerne en bakematte, så er det lettere å løsne deigen.
Kjevle tertedeigen så tynt som mulig, om lag 3-5 mm. Pensle paiformen med litt olje og løft deigen over. Hvis deigen revner når du løfter den over, er det bare å skjøte med litt ekstra deig i sprekkene.
Trykk deigen godt ned langs kanten og riv av deigen som havner utenfor formen. Prikk hull i deigen med en gaffel så den blir jevnt stekt.
For å få en helt jevn paibunn, er det smart å legge litt papir over tertedeigen og fylle det med tørre erter, ris eller lignende når den skal stekes. Da hever ikke deigen, og du unngår luftbobler.
Stek bunnen på 175 grader i 30 minutter eller til den er gyllen.
Når paibunnen er litt avkjølt, fyller du den med mascarpone eller det fyllet du selv vil. Fyll på med jordbær og nyt!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?