Glutenfri jordbærpai
Lag en frisk og søt jordbærpai når de norske jordbærene er på sitt beste! For hva er vel bedre enn en nylaget pai med jordbær og mascarpone? Mascarpone er en italiensk ferskost, som minner litt om creme fraiche.
Her får du oppskriften på en god, søt, glutenfri paideig. Du kan også fylle jordbærpaien med vaniljekrem, vanlig pisket krem eller halvtint vaniljeis. Da blir den til en slags iskake.
Start med å lage paideigen. Den må nemlig avkjøles før den kan bakes ut. Lag gjerne dobbel mengde deig, så kan du fryse ned halvparten til senere.
Lag en frisk og søt jordbærpai når de norske jordbærene er på sitt beste! For hva er vel bedre enn en nylaget pai med jordbær og mascarpone? Mascarpone er en italiensk ferskost, som minner litt om creme fraiche.
Her får du oppskriften på en god, søt, glutenfri paideig. Du kan også fylle jordbærpaien med vaniljekrem, vanlig pisket krem eller halvtint vaniljeis. Da blir den til en slags iskake.
Start med å lage paideigen. Den må nemlig avkjøles før den kan bakes ut. Lag gjerne dobbel mengde deig, så kan du fryse ned halvparten til senere.
Ingredienser
- 300 g finbakstmel, glutenfritt
- 200 g smør
- 100 g melis
- 1 stk egg
- 2 bokser mascarpone
- 2 bokser jordbær
Slik gjør du:
- 300 g finbakstmel, glutenfritt
- 200 g smør
- 100 g melis
- 1 stk egg
- 2 bokser mascarpone
- 2 bokser jordbær
