Til hovedinnhold

Smuldrepai med rabarbra

25 min

Våren er rabarbratid, men selv om sesongen er kort går det fint an å fryse rabarbra. Dermed kan du servere den deiligste rabarbradessert midt på vinteren. 

Rabarbra og jordbær smaker veldig godt sammen, så putt gjerne noen røde bær i smuldrepaien.

Nøtter passer også godt i en smuldrepai, og her er det brukt valnøtter i smuldretoppingen. Du kan bruke de nøttene du liker best, og det er også mulig å erstatte nøtter med for eksempel havregryn hvis du ikke liker eller er allergisk mot nøtter.

Denne smuldrepaien er laget i en ildfastform som rommer ca. 1 liter.

Lagret av 783 brukere
Smuldrepai med rabarbra

Våren er rabarbratid, men selv om sesongen er kort går det fint an å fryse rabarbra. Dermed kan du servere den deiligste rabarbradessert midt på vinteren. 

Rabarbra og jordbær smaker veldig godt sammen, så putt gjerne noen røde bær i smuldrepaien.

Nøtter passer også godt i en smuldrepai, og her er det brukt valnøtter i smuldretoppingen. Du kan bruke de nøttene du liker best, og det er også mulig å erstatte nøtter med for eksempel havregryn hvis du ikke liker eller er allergisk mot nøtter.

Denne smuldrepaien er laget i en ildfastform som rommer ca. 1 liter.

Lagret av 783 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 600 g rabarbra, ca. 6-7 stilker
  • 100 g sukker
  • kanel, evt en teskje

Smuldretopp

  • 50 g valnøtter
  • 60 g sukker
  • 60 g brunt sukker
  • 160 g hvetemel
  • 100 g smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g rabarbra, ca. 6-7 stilker
  • 100 g sukker
  • kanel, evt en teskje

Smuldretopp

  • 50 g valnøtter
  • 60 g sukker
  • 60 g brunt sukker
  • 160 g hvetemel
  • 100 g smør
Vask stilkene og kutt rabarbra i biter som er ca. 3 cm lange.
Vask stilkene og kutt rabarbra i biter som er ca. 3 cm lange.
La de småkoke sammen med sukker under lokk til de begynner å avgi saft (ca. 5-10 min). Bitene skal ikke gå i oppløsning. Ha bitene over i en ildfast form.
Bland sammen hakkede valnøtter, sukker og mel.
Bland sammen hakkede valnøtter, sukker og mel.
Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt.
Strø blandingen over rabarbraen og sett i ovnen på 180 grader.
Smuldrepaien skal stekes i ca. 30 minutter til den har gyllen farge.
woman cooking

Bon appetit!

Vask stilkene og kutt rabarbra i biter som er ca. 3 cm lange.
Vask stilkene og kutt rabarbra i biter som er ca. 3 cm lange.
La de småkoke sammen med sukker under lokk til de begynner å avgi saft (ca. 5-10 min). Bitene skal ikke gå i oppløsning. Ha bitene over i en ildfast form.
Bland sammen hakkede valnøtter, sukker og mel.
Bland sammen hakkede valnøtter, sukker og mel.
Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt.
Strø blandingen over rabarbraen og sett i ovnen på 180 grader.
Smuldrepaien skal stekes i ca. 30 minutter til den har gyllen farge.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?