Pai med epler, bjørnebær og rosmarin

45 min

Pai med epler, bjørnebær og rosmarin under et sprøtt butterdeigslokk er superenkelt og utrolig godt! 

Bjørnebær kan utelates eller erstattes med bringebær eller rosiner. Litt hakkede nøtter kan også drysses over de stekte eplene. Kanel kan erstattes med 1 ss finrevet sitronskall.



Prøv også vår eplepai med bourbon.

130 har lagret denne
Pai med epler, bjørnebær og rosmarin

Pai med epler, bjørnebær og rosmarin under et sprøtt butterdeigslokk er superenkelt og utrolig godt! 

Bjørnebær kan utelates eller erstattes med bringebær eller rosiner. Litt hakkede nøtter kan også drysses over de stekte eplene. Kanel kan erstattes med 1 ss finrevet sitronskall.



Prøv også vår eplepai med bourbon.

130 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 plate(r) butterdeig, frossen
  • 4 stykker eple, gjerne norske
  • 4 ss smør
  • 6 ss sukker
  • 100 g bjørnebær
  • 1 ss rosmarin, friske, små og spede blader
  • 1 ts kanel
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss perlesukker
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 plate(r) butterdeig, frossen
  • 4 stykker eple, gjerne norske
  • 4 ss smør
  • 6 ss sukker
  • 100 g bjørnebær
  • 1 ss rosmarin, friske, små og spede blader
  • 1 ts kanel
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss perlesukker
Tin butterdeigen. Legg platene oppå hverandre og kjevl ut butterdeigen til en rund leiv.
Varm stekeovnen til 200 grader.
Skrell eplene hvis skallet er tykt og skjær eplene i jevne båter. Smelt smøret i en liten stekepanne som tåler et opphold i stekeovnene, og dryss over sukkeret.
Legg i eplebåtene når sukkeret har smeltet, og stek eplene i et par minutter. Trekk pannen til side og dryss over bjørnebær, rosmarin og kanel.
Pensle butterdeigsleiven med eggeplomme og dryss over perlesukker.
Legg butterdeigen over eplene og skjær eventuelt vekk det overflødige langs med kanten av pannen.
Sett pannen inn i ovnen og stek paien til butterdeigen blir gyllen og sprø, cirka 20 minutter. Serveres varm med masse vaniljesaus.
woman cooking

Bon appetit!

Tin butterdeigen. Legg platene oppå hverandre og kjevl ut butterdeigen til en rund leiv.
Varm stekeovnen til 200 grader.
Skrell eplene hvis skallet er tykt og skjær eplene i jevne båter. Smelt smøret i en liten stekepanne som tåler et opphold i stekeovnene, og dryss over sukkeret.
Legg i eplebåtene når sukkeret har smeltet, og stek eplene i et par minutter. Trekk pannen til side og dryss over bjørnebær, rosmarin og kanel.
Pensle butterdeigsleiven med eggeplomme og dryss over perlesukker.
Legg butterdeigen over eplene og skjær eventuelt vekk det overflødige langs med kanten av pannen.
Sett pannen inn i ovnen og stek paien til butterdeigen blir gyllen og sprø, cirka 20 minutter. Serveres varm med masse vaniljesaus.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?