Pai med epler, bjørnebær og rosmarin under et sprøtt butterdeigslokk er superenkelt og utrolig godt!
Bjørnebær kan utelates eller erstattes med bringebær eller rosiner. Litt hakkede nøtter kan også drysses over de stekte eplene. Kanel kan erstattes med 1 ss finrevet sitronskall.
Pai med epler, bjørnebær og rosmarin under et sprøtt butterdeigslokk er superenkelt og utrolig godt!
Bjørnebær kan utelates eller erstattes med bringebær eller rosiner. Litt hakkede nøtter kan også drysses over de stekte eplene. Kanel kan erstattes med 1 ss finrevet sitronskall.
Tin butterdeigen. Legg platene oppå hverandre og kjevl ut butterdeigen til en rund leiv.
Varm stekeovnen til 200 grader.
Skrell eplene hvis skallet er tykt og skjær eplene i jevne båter. Smelt smøret i en liten stekepanne som tåler et opphold i stekeovnene, og dryss over sukkeret.
Legg i eplebåtene når sukkeret har smeltet, og stek eplene i et par minutter. Trekk pannen til side og dryss over bjørnebær, rosmarin og kanel.
Pensle butterdeigsleiven med eggeplomme og dryss over perlesukker.
Legg butterdeigen over eplene og skjær eventuelt vekk det overflødige langs med kanten av pannen.
Sett pannen inn i ovnen og stek paien til butterdeigen blir gyllen og sprø, cirka 20 minutter. Serveres varm med masse vaniljesaus.
Bon appetit!
Tin butterdeigen. Legg platene oppå hverandre og kjevl ut butterdeigen til en rund leiv.
Varm stekeovnen til 200 grader.
Skrell eplene hvis skallet er tykt og skjær eplene i jevne båter. Smelt smøret i en liten stekepanne som tåler et opphold i stekeovnene, og dryss over sukkeret.
Legg i eplebåtene når sukkeret har smeltet, og stek eplene i et par minutter. Trekk pannen til side og dryss over bjørnebær, rosmarin og kanel.
Pensle butterdeigsleiven med eggeplomme og dryss over perlesukker.
Legg butterdeigen over eplene og skjær eventuelt vekk det overflødige langs med kanten av pannen.
Sett pannen inn i ovnen og stek paien til butterdeigen blir gyllen og sprø, cirka 20 minutter. Serveres varm med masse vaniljesaus.