rask

Smuldrepai med solbær

15 min

Solbær smaker herlig av sol og sommer, og visste du at bæret også er kjempesunt og proppfullt av vitaminer og antioksidanter?

Solbær brukes nok oftest til fremstilling av saft, men den litt kraftige smaken passer også godt i kaker, desserter og is.

Smuldrepai er kanskje den enkleste desserten man kan lage, og den smaker fantastisk godt sammen med solbær. Desserten spises lun med vaniljesaus eller is til, eller du kan velge et sunnere alternativ som for eksempel vaniljekesam.

355 har lagret denne
Smuldrepai med solbær

Solbær smaker herlig av sol og sommer, og visste du at bæret også er kjempesunt og proppfullt av vitaminer og antioksidanter?

Solbær brukes nok oftest til fremstilling av saft, men den litt kraftige smaken passer også godt i kaker, desserter og is.

Smuldrepai er kanskje den enkleste desserten man kan lage, og den smaker fantastisk godt sammen med solbær. Desserten spises lun med vaniljesaus eller is til, eller du kan velge et sunnere alternativ som for eksempel vaniljekesam.

355 har lagret denne
2
porsjoner
  • 100 g demerarasukker
  • 50 g havregryn
  • 100 g hvetemel
  • 75 g smør
  • 250 g solbær
Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g demerarasukker
  • 50 g havregryn
  • 100 g hvetemel
  • 75 g smør
  • 250 g solbær
Bland sammen sukker, havregryn og mel.
Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt.
Ha solbærene i former og strø blandingen over.
Ha solbærene i former og strø blandingen over.
Smuldrepaien stekes på 180 -200 grader i ca. 30 minutter, til toppingen har en gyllen farge.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen sukker, havregryn og mel.
Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt.
Ha solbærene i former og strø blandingen over.
Ha solbærene i former og strø blandingen over.
Smuldrepaien stekes på 180 -200 grader i ca. 30 minutter, til toppingen har en gyllen farge.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?