Kirsebærpai
Mange har et kirsebærtre i hagen, men ofte blir de røde bærene hengende til fuglene spiser dem. Det er så surt, sier du kanskje, men disse bærene smaker fantastisk for eksempel i kompott, saft eller en dessert. Bærene kan fint fryses og gjøres om til en smakfull sommerdessert en kald vinterdag.
En tilbakevendende klassiker er kirsebærpai, som finnes i utallige utgaver. I denne oppskriften brukes det ferdig butterdeig, som du kjevler ut og legger i muffinsformer. Bærene er marinert i rom, men dette er valgfritt. Kirsebærene slipper ut en del saft under steking, og det er derfor viktig at du steker paien lenge nok, slik at butterdeigen ikke blir seig og bløt. Server rett fra ovnen med is eller en liten kremdott til.
Mange har et kirsebærtre i hagen, men ofte blir de røde bærene hengende til fuglene spiser dem. Det er så surt, sier du kanskje, men disse bærene smaker fantastisk for eksempel i kompott, saft eller en dessert. Bærene kan fint fryses og gjøres om til en smakfull sommerdessert en kald vinterdag.
En tilbakevendende klassiker er kirsebærpai, som finnes i utallige utgaver. I denne oppskriften brukes det ferdig butterdeig, som du kjevler ut og legger i muffinsformer. Bærene er marinert i rom, men dette er valgfritt. Kirsebærene slipper ut en del saft under steking, og det er derfor viktig at du steker paien lenge nok, slik at butterdeigen ikke blir seig og bløt. Server rett fra ovnen med is eller en liten kremdott til.
Ingredienser
- 1 pakke butterdeig
- 500 g kirsebær
- 1 dl konjakk, eller rom
- 6 ss brunt sukker
- 1 ss hvetemel
Slik gjør du:
- 1 pakke butterdeig
- 500 g kirsebær
- 1 dl konjakk, eller rom
- 6 ss brunt sukker
- 1 ss hvetemel
