Til hovedinnhold

Kirsebærpai

1 h

Mange har et kirsebærtre i hagen, men ofte blir de røde bærene hengende til fuglene spiser dem. Det er så surt, sier du kanskje, men disse bærene smaker fantastisk for eksempel i kompott, saft eller en dessert. Bærene kan fint fryses og gjøres om til en smakfull sommerdessert en kald vinterdag.

En tilbakevendende klassiker er kirsebærpai, som finnes i utallige utgaver. I denne oppskriften brukes det ferdig butterdeig, som du kjevler ut og legger i muffinsformer. Bærene er marinert i rom, men dette er valgfritt. Kirsebærene slipper ut en del saft under steking, og det er derfor viktig at du steker paien lenge nok, slik at butterdeigen ikke blir seig og bløt. Server rett fra ovnen med is eller en liten kremdott til.

Lagret av 50 brukere
Kirsebærpai

Mange har et kirsebærtre i hagen, men ofte blir de røde bærene hengende til fuglene spiser dem. Det er så surt, sier du kanskje, men disse bærene smaker fantastisk for eksempel i kompott, saft eller en dessert. Bærene kan fint fryses og gjøres om til en smakfull sommerdessert en kald vinterdag.

En tilbakevendende klassiker er kirsebærpai, som finnes i utallige utgaver. I denne oppskriften brukes det ferdig butterdeig, som du kjevler ut og legger i muffinsformer. Bærene er marinert i rom, men dette er valgfritt. Kirsebærene slipper ut en del saft under steking, og det er derfor viktig at du steker paien lenge nok, slik at butterdeigen ikke blir seig og bløt. Server rett fra ovnen med is eller en liten kremdott til.

Lagret av 50 brukere

Ingredienser

10
porsjoner
  • 1 pakke butterdeig
  • 500 g kirsebær
  • 1 dl konjakk, eller rom
  • 6 ss brunt sukker
  • 1 ss hvetemel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 pakke butterdeig
  • 500 g kirsebær
  • 1 dl konjakk, eller rom
  • 6 ss brunt sukker
  • 1 ss hvetemel
Ta opp en pakke frossen butterdeig og la platene tine under et kjøkkenhåndkle i ca. et kvarter.
Bland kirsebær, alkohol, sukker og mel i en bolle og la det stå ca. en time.
Forvarm ovnen til 210 grader. Kjevle deigemnene til de blir 1-2 mm tynne og prikk butterdeigen med en gaffel.
Stikk ut rundinger, store nok til å dekke hele muffinsformen.
Legg rundingene i muffinsformene og fyll opp med kirsebær. Stek i ovnen i 30-40 minutter på 210 grader.
woman cooking

Bon appetit!

Ta opp en pakke frossen butterdeig og la platene tine under et kjøkkenhåndkle i ca. et kvarter.
Bland kirsebær, alkohol, sukker og mel i en bolle og la det stå ca. en time.
Forvarm ovnen til 210 grader. Kjevle deigemnene til de blir 1-2 mm tynne og prikk butterdeigen med en gaffel.
Stikk ut rundinger, store nok til å dekke hele muffinsformen.
Legg rundingene i muffinsformene og fyll opp med kirsebær. Stek i ovnen i 30-40 minutter på 210 grader.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?