Ny

Eplepai med bourbon

1 t 30 min

Lurer du på hva du skal lage med sesongens epler? Da er en eplepai midt i blinken! Denne lages helt enkelt i en paiform med paibunn i bunnen og på toppen. Paifyllet består av klassiske og gode smaker av søte og syrlige epler, kanel, sukker, smør og litt bourbon.

71 har lagret denne
Eplepai med vaniljeiskuler
Foto: Silje Sandberg

Lurer du på hva du skal lage med sesongens epler? Da er en eplepai midt i blinken! Denne lages helt enkelt i en paiform med paibunn i bunnen og på toppen. Paifyllet består av klassiske og gode smaker av søte og syrlige epler, kanel, sukker, smør og litt bourbon.

71 har lagret denne
6
porsjoner
Obs: Bruk en paiform på cirka 20-22 cm

Paibunn og lokk

  • 250 g hvetemel
  • 150 g smør
  • 3 ss vann
  • 0.5 ts salt

Paifyll

  • 8 stk eple, gjerne norske, i båter
  • 2 ss smør
  • 2 dl sukker
  • 2 ss kanel
  • 1.5 dl eplejuice
  • 2 - 3 ss Bourbon
  • demerarasukker, evt perlesukker
  • 1 stk egg, til pensling
  • vaniljeis, til servering
Unngå at skjermen går i dvale

Paibunn og lokk

  • 250 g hvetemel
  • 150 g smør
  • 3 ss vann
  • 0.5 ts salt

Paifyll

  • 8 stk eple, gjerne norske, i båter
  • 2 ss smør
  • 2 dl sukker
  • 2 ss kanel
  • 1.5 dl eplejuice
  • 2 - 3 ss Bourbon
  • demerarasukker, evt perlesukker
  • 1 stk egg, til pensling
  • vaniljeis, til servering

Paibunn

Ha alle ingrediensene til paibunnen i en foodprosessor. Kjør til alt er godt blandet. (Har du ikke foodprosessor, kan du smuldre alt sammen i en bolle, og kna til du har en samlet deig)
Kna deigen raskt sammen, dekk den med plast og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.
Kjevle ut deigen til den er cirka 3 mm tykk.
Finn frem en paiform på cirka 20-22 cm. Kle formen med paideig helt opp til kantene. Skjær overflødig deig langs kanten.
Sett paibunnen kjølig i 10 minutter. Prikk bunnen med en gaffel. Stek bunnen på 200 grader i cirka 12-15 minutter. Fjern ertene og bakepapiret og stek videre på nederste rille til mørdeigen har en gyllen farge, cirka 10 minutter.

Fyll

Finn frem en stekepanne. Del eplene i båter og stek dem i smør til de får farge. Ha i sukker og kanel, og stek til sukkeret smelter. Hell over eplejuice og bourbon og kok til det tykner.
Hell epleblandingen i den forstekte paibunnen.
Kjevle resten av paideigen i samme tykkelse som paibunnen, og skjær den opp i strimler. Legg i valgfritt mønster over eplefyllet.
Pensle pailokket med sammenpisket egg og strø litt sukker over. Stek eplepaien i ovnen på 185 grader til pailokket er gyllent - cirka 15 minutter.
La den avkjøles til den er lun og server med vaniljeis.
woman cooking

Bon appetit!

Paibunn

Ha alle ingrediensene til paibunnen i en foodprosessor. Kjør til alt er godt blandet. (Har du ikke foodprosessor, kan du smuldre alt sammen i en bolle, og kna til du har en samlet deig)
Kna deigen raskt sammen, dekk den med plast og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.
Kjevle ut deigen til den er cirka 3 mm tykk.
Finn frem en paiform på cirka 20-22 cm. Kle formen med paideig helt opp til kantene. Skjær overflødig deig langs kanten.
Sett paibunnen kjølig i 10 minutter. Prikk bunnen med en gaffel. Stek bunnen på 200 grader i cirka 12-15 minutter. Fjern ertene og bakepapiret og stek videre på nederste rille til mørdeigen har en gyllen farge, cirka 10 minutter.

Fyll

Finn frem en stekepanne. Del eplene i båter og stek dem i smør til de får farge. Ha i sukker og kanel, og stek til sukkeret smelter. Hell over eplejuice og bourbon og kok til det tykner.
Hell epleblandingen i den forstekte paibunnen.
Kjevle resten av paideigen i samme tykkelse som paibunnen, og skjær den opp i strimler. Legg i valgfritt mønster over eplefyllet.
Pensle pailokket med sammenpisket egg og strø litt sukker over. Stek eplepaien i ovnen på 185 grader til pailokket er gyllent - cirka 15 minutter.
La den avkjøles til den er lun og server med vaniljeis.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?