Lurer du på hva du skal lage med sesongens epler? Da er en eplepai midt i blinken! Denne lages helt enkelt i en paiform med paibunn i bunnen og på toppen. Paifyllet består av klassiske og gode smaker av søte og syrlige epler, kanel, sukker, smør og litt bourbon.
Lurer du på hva du skal lage med sesongens epler? Da er en eplepai midt i blinken! Denne lages helt enkelt i en paiform med paibunn i bunnen og på toppen. Paifyllet består av klassiske og gode smaker av søte og syrlige epler, kanel, sukker, smør og litt bourbon.
Ha alle ingrediensene til paibunnen i en foodprosessor. Kjør til alt er godt blandet. (Har du ikke foodprosessor, kan du smuldre alt sammen i en bolle, og kna til du har en samlet deig)
Kna deigen raskt sammen, dekk den med plast og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.
Kjevle ut deigen til den er cirka 3 mm tykk.
Finn frem en paiform på cirka 20-22 cm. Kle formen med paideig helt opp til kantene. Skjær overflødig deig langs kanten.
Sett paibunnen kjølig i 10 minutter. Prikk bunnen med en gaffel. Stek bunnen på 200 grader i cirka 12-15 minutter. Fjern ertene og bakepapiret og stek videre på nederste rille til mørdeigen har en gyllen farge, cirka 10 minutter.
Fyll
Finn frem en stekepanne. Del eplene i båter og stek dem i smør til de får farge. Ha i sukker og kanel, og stek til sukkeret smelter. Hell over eplejuice og bourbon og kok til det tykner.
Hell epleblandingen i den forstekte paibunnen.
Kjevle resten av paideigen i samme tykkelse som paibunnen, og skjær den opp i strimler. Legg i valgfritt mønster over eplefyllet.
Pensle pailokket med sammenpisket egg og strø litt sukker over. Stek eplepaien i ovnen på 185 grader til pailokket er gyllent - cirka 15 minutter.
La den avkjøles til den er lun og server med vaniljeis.
Bon appetit!
Paibunn
Ha alle ingrediensene til paibunnen i en foodprosessor. Kjør til alt er godt blandet. (Har du ikke foodprosessor, kan du smuldre alt sammen i en bolle, og kna til du har en samlet deig)
Kna deigen raskt sammen, dekk den med plast og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.
Kjevle ut deigen til den er cirka 3 mm tykk.
Finn frem en paiform på cirka 20-22 cm. Kle formen med paideig helt opp til kantene. Skjær overflødig deig langs kanten.
Sett paibunnen kjølig i 10 minutter. Prikk bunnen med en gaffel. Stek bunnen på 200 grader i cirka 12-15 minutter. Fjern ertene og bakepapiret og stek videre på nederste rille til mørdeigen har en gyllen farge, cirka 10 minutter.
Fyll
Finn frem en stekepanne. Del eplene i båter og stek dem i smør til de får farge. Ha i sukker og kanel, og stek til sukkeret smelter. Hell over eplejuice og bourbon og kok til det tykner.
Hell epleblandingen i den forstekte paibunnen.
Kjevle resten av paideigen i samme tykkelse som paibunnen, og skjær den opp i strimler. Legg i valgfritt mønster over eplefyllet.
Pensle pailokket med sammenpisket egg og strø litt sukker over. Stek eplepaien i ovnen på 185 grader til pailokket er gyllent - cirka 15 minutter.
La den avkjøles til den er lun og server med vaniljeis.