Epler og ost er en herlig kombinasjon, også i en sprø galette. I denne eplegaletten med brie og bacon får du både det søte og salte. I fyllet er det både epler i skiver og eplesyltetøy.
Tips: Hvis du har dårlig tid, er det ingenting i veien for å bytte ut denne deigen med en ferdig paideig du får kjøpt på butikken.
Epler og ost er en herlig kombinasjon, også i en sprø galette. I denne eplegaletten med brie og bacon får du både det søte og salte. I fyllet er det både epler i skiver og eplesyltetøy.
Tips: Hvis du har dårlig tid, er det ingenting i veien for å bytte ut denne deigen med en ferdig paideig du får kjøpt på butikken.
Bland smør i terninger, mel og melis i en hurtigmikser, eller smuldre det sammen med fingrene. Bland det raskt sammen til smøret er noenlunde jevnt fordelt.
Tilsett crème fraîche og kna deigen raskt sammen til den har samlet seg. Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile minst 30 minutter i kjøleskapet.
Eplegalette
Forvarm ovnen til 200 grader.
Kjevle deigen ut til en sirkel, cirka 35 cm i diameter. Løft mørdeigen over på et stekebrett med bakepapir.
Kutt opp og stek baconet på middels høy varme til det er gyllent.
Smør eplesyltetøy utover mørdeigen, men ikke helt ut i kantene. Skjær brie i tynne skiver og legg dem utover, oppå eplesyltetøyet.
Skjær eplene i smale båter og legg eplebåtene over på mørdeigen. Dryss over stekt bacon, timian, og ringle over litt honning.
Brett kantene 2-3 cm inn mot midten. Pensle kantene med sammenvispet egg. Stek terten på nederste rille, i cirka 25-30 minutter. Avkjøles på rist.
Topp med litt flaksalt og server terten lun.
Bon appetit!
Mørdeig
Bland smør i terninger, mel og melis i en hurtigmikser, eller smuldre det sammen med fingrene. Bland det raskt sammen til smøret er noenlunde jevnt fordelt.
Tilsett crème fraîche og kna deigen raskt sammen til den har samlet seg. Pakk mørdeigen i plastfilm og la den hvile minst 30 minutter i kjøleskapet.
Eplegalette
Forvarm ovnen til 200 grader.
Kjevle deigen ut til en sirkel, cirka 35 cm i diameter. Løft mørdeigen over på et stekebrett med bakepapir.
Kutt opp og stek baconet på middels høy varme til det er gyllent.
Smør eplesyltetøy utover mørdeigen, men ikke helt ut i kantene. Skjær brie i tynne skiver og legg dem utover, oppå eplesyltetøyet.
Skjær eplene i smale båter og legg eplebåtene over på mørdeigen. Dryss over stekt bacon, timian, og ringle over litt honning.
Brett kantene 2-3 cm inn mot midten. Pensle kantene med sammenvispet egg. Stek terten på nederste rille, i cirka 25-30 minutter. Avkjøles på rist.