vegetar
Rabarbra-smuldrepai med havregryn
45 min
Med rabarbra i sesong er det godt å kunne bruke den til forskjellige retter. Denne rabarbra-smuldrepaien med havregryn lages raskt og med lite jobb i en ildfast form.
Resultatet er en deilig frisk smuldrepai som smaker perfekt med god vaniljeis ved siden av.
585 har lagret denne
Foto: Silje Sandberg
Med rabarbra i sesong er det godt å kunne bruke den til forskjellige retter. Denne rabarbra-smuldrepaien med havregryn lages raskt og med lite jobb i en ildfast form.
Resultatet er en deilig frisk smuldrepai som smaker perfekt med god vaniljeis ved siden av.
585 har lagret denne
Ingredienser
8
porsjoner
- 100 g hvetemel
- 100 g smør
- 50 g havregryn, lettkokte
- 100 g sukker
- 1 ts kanel
- 0.25 ts stjerneanis
- 0.5 ts kardemomme
Fyll
- 1 kg rabarbra
- 1 ss potetmel
- 3 dl sukker
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 100 g hvetemel
- 100 g smør
- 50 g havregryn, lettkokte
- 100 g sukker
- 1 ts kanel
- 0.25 ts stjerneanis
- 0.5 ts kardemomme
Fyll
- 1 kg rabarbra
- 1 ss potetmel
- 3 dl sukker
Vask og skjær topp og bunn av rabarbrastilkene og skrell dem om nødvendig. Kutt dem i 2 cm biter.
Bland sukker og potetmel og bland godt sammen med rabarbraen. Ha rabarbraen over i en smurt ildfast form.
Smuldre mel og smør med fingrene eller i foodprosessor. Tilsett havregryn, krydder og sukker og bland godt.
Dryss blandingen jevnt over rabarbraen og stek paien midt i ovnen i 30 minutter på 190 °C over- og undervarme.

Bon appetit!
Vask og skjær topp og bunn av rabarbrastilkene og skrell dem om nødvendig. Kutt dem i 2 cm biter.
Bland sukker og potetmel og bland godt sammen med rabarbraen. Ha rabarbraen over i en smurt ildfast form.
Smuldre mel og smør med fingrene eller i foodprosessor. Tilsett havregryn, krydder og sukker og bland godt.
Dryss blandingen jevnt over rabarbraen og stek paien midt i ovnen i 30 minutter på 190 °C over- og undervarme.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.