vegetar

Rabarbrapai

1 h 15 min
Lagret av 174 brukere
Rabarbrapai
Foto: Silje Sandberg
Lagret av 174 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Deig

  • 3 dl hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 100 g smør
  • 2 ss vann

Mandelkrem

  • 70 g brunt sukker
  • 60 g smør, smeltet
  • 70 g mandler, malte
  • 1 stk egg
  • 1 stk vaniljestang

Topping

  • 6 stk rabarbra, stilker i samme bredde

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Deig

  • 3 dl hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 100 g smør
  • 2 ss vann

Mandelkrem

  • 70 g brunt sukker
  • 60 g smør, smeltet
  • 70 g mandler, malte
  • 1 stk egg
  • 1 stk vaniljestang

Topping

  • 6 stk rabarbra, stilker i samme bredde
Ha ingrediensene til paibunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett deretter vann og klem sammen deigen.)
For å lage mandelkremen blander du sammen sukker, malte mandler, egg, smør og vaniljeekstrakt i en bolle, til en jevn røre.
Vask rabarbrastilkene godt og fjern endene. Skjær rabarbrastilkene i små diamantformede biter. Skjær bitene like lange som de er brede.
Deretter legger du deigen i terteformen, med bakepapiret i bunnen. Fjern kantene på bakepapiret med saks. Prikk deigen godt i bunnen med en gaffel og forstek den i 10 minutter på 175 °C over-og undervarme.
Ta deigen ut av ovnen og la den avkjøles i 10 minutter. Fordel så mandelkremen og legg rabarbrabitene i en geometrisk form.
Stek rabarbraterten i 30-40 minutter på 175 °C over-og undervarme.
woman cooking

Bon appetit!

Ha ingrediensene til paibunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett deretter vann og klem sammen deigen.)
For å lage mandelkremen blander du sammen sukker, malte mandler, egg, smør og vaniljeekstrakt i en bolle, til en jevn røre.
Vask rabarbrastilkene godt og fjern endene. Skjær rabarbrastilkene i små diamantformede biter. Skjær bitene like lange som de er brede.
Deretter legger du deigen i terteformen, med bakepapiret i bunnen. Fjern kantene på bakepapiret med saks. Prikk deigen godt i bunnen med en gaffel og forstek den i 10 minutter på 175 °C over-og undervarme.
Ta deigen ut av ovnen og la den avkjøles i 10 minutter. Fordel så mandelkremen og legg rabarbrabitene i en geometrisk form.
Stek rabarbraterten i 30-40 minutter på 175 °C over-og undervarme.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?