Hjemmelaget vaniljekrem

3 timer

Har du ikke laget vaniljekrem fra bunnen av før, synes jeg du skal gjøre det nå. Fløyelsmyk krem med deilig smak av vanilje. Du kommer ikke til å ville kjøpe butikkvarianten etter du har sett hvor lett det er å lage hjemmelaget vaniljekrem, og ikke minst, hvor godt det smaker.

Vaniljekrem, eller eggekrem, er ypperlig som fyll i kaker og gjærbakst, som bløtkake, pavlova, skolebrød og terter.

256 har lagret denne
Hjemmelaget vaniljekrem
Foto: Silje Sandberg

Har du ikke laget vaniljekrem fra bunnen av før, synes jeg du skal gjøre det nå. Fløyelsmyk krem med deilig smak av vanilje. Du kommer ikke til å ville kjøpe butikkvarianten etter du har sett hvor lett det er å lage hjemmelaget vaniljekrem, og ikke minst, hvor godt det smaker.

Vaniljekrem, eller eggekrem, er ypperlig som fyll i kaker og gjærbakst, som bløtkake, pavlova, skolebrød og terter.

256 har lagret denne
1
porsjoner
  • 5 dl kremfløte
  • 1 stk vaniljestang
  • 30 g maizenna
  • 125 g sukker
  • 4 stykker eggeplomme
Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl kremfløte
  • 1 stk vaniljestang
  • 30 g maizenna
  • 125 g sukker
  • 4 stykker eggeplomme
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
Kok opp kremfløte, vaniljestang og vaniljefrø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.
I en annen bolle pisker du eggeplommer, maizenna og sukker lett sammen.
Ha i den varme fløteblandingen, litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med vispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.
Varm opp på nytt under omrøring på lav varme. Nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.
Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør innimellom.
Sett vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk, gjerne over natten, men dekk da til med plastfilm rett på vaniljekremen, så det ikke danner seg snerk på overflaten.
woman cooking

Bon appetit!

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
Kok opp kremfløte, vaniljestang og vaniljefrø. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.
I en annen bolle pisker du eggeplommer, maizenna og sukker lett sammen.
Ha i den varme fløteblandingen, litt og litt i eggeblandingen. Bland godt med vispen. Ha så det hele tilbake i kjelen.
Varm opp på nytt under omrøring på lav varme. Nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.
Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør innimellom.
Sett vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk, gjerne over natten, men dekk da til med plastfilm rett på vaniljekremen, så det ikke danner seg snerk på overflaten.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?