rask

Tiramisu

30 min
(60 min etterarbeid)
297 har lagret denne
Tiramisu
Foto: Silje Sandberg
297 har lagret denne
5
porsjoner
  • 3 stk eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 250 g mascarpone
  • 3 stk eggehvite
  • 1 klype salt
  • 15 - 20 stk fingerkjeks
  • 3 dl espresso, kald, eller sterk blandet kaffe
  • 4 ss likør, feks amaretto. Eller brun rom, konjakk eller marsala.
  • 4 ss kakaopulver
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 250 g mascarpone
  • 3 stk eggehvite
  • 1 klype salt
  • 15 - 20 stk fingerkjeks
  • 3 dl espresso, kald, eller sterk blandet kaffe
  • 4 ss likør, feks amaretto. Eller brun rom, konjakk eller marsala.
  • 4 ss kakaopulver
Knekk eggene og del eggehvitene i en bolle og eggeplommene i en annen. Pass på så du ikke får med noe eggeplomme over i hviten, da vil den ikke bli stiv.
Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør til en jevn krem.
Pisk eggehvitene stive med en beskjeden klype salt. Vend forsiktig eggehviten inn i ostekremen med en slikkepott.
Legg et lag med krem i bunnen av en form på cirka 15x25 cm. Dypp fingerkjeksene raskt i kaffen blandet med likør og legg på kremen. Her er det viktig å være rask så ikke kjeksen blir for bløt.
Legg et nytt lag med krem, så kjeks og avslutt med et lag krem.
Dryss et raust lag kakaopulver på toppen og avkjøl i minst 1 time før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Knekk eggene og del eggehvitene i en bolle og eggeplommene i en annen. Pass på så du ikke får med noe eggeplomme over i hviten, da vil den ikke bli stiv.
Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør til en jevn krem.
Pisk eggehvitene stive med en beskjeden klype salt. Vend forsiktig eggehviten inn i ostekremen med en slikkepott.
Legg et lag med krem i bunnen av en form på cirka 15x25 cm. Dypp fingerkjeksene raskt i kaffen blandet med likør og legg på kremen. Her er det viktig å være rask så ikke kjeksen blir for bløt.
Legg et nytt lag med krem, så kjeks og avslutt med et lag krem.
Dryss et raust lag kakaopulver på toppen og avkjøl i minst 1 time før servering.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?