vegetar

Rabarbrasuppe

2 timer

Iskald rabarbrasuppe er og blir en innertier. La gjerne suppen få stå litt i fryseren før servering.

154 har lagret denne
rabarbrasuppe med jordbær og vaniljeis i hvit dessertskål

Iskald rabarbrasuppe er og blir en innertier. La gjerne suppen få stå litt i fryseren før servering.

154 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 450 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 8 dl vann
  • 1 stk vaniljestang, splittet på langs
  • 1 stk kanelstang
  • vaniljeis, fire store kuler, kan sløyfes
  • jordbær, til pynt
  • mynte, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 450 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 8 dl vann
  • 1 stk vaniljestang, splittet på langs
  • 1 stk kanelstang
  • vaniljeis, fire store kuler, kan sløyfes
  • jordbær, til pynt
  • mynte, til pynt
Skyll rabarbrastenglene godt. Skjær 100 gram rabarbra i fyrstikktynne strimler. Legg dem til side så lenge og skjær resten av rabarbraen i biter.
Kok opp vann, sukker, vanilje, kanel og rabarbra og la suppen småkoke en halv times tid. Sil den varme suppen over rabarbrastrimlene. Avkjøl og server suppen iskald med delte jordbær og vaniljeis.
TIPS: Suppen kan jevnes med 1 1/2 spiseskje potetmel om du ønsker en litt fyldigere suppe. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann, før du heller det i suppen under omrøring. Suppen skal bare varmes opp til kokepunktet, etter du har hatt i potetmelet.
For å få en ekstra fin farge og smak på suppen kan du tilsette litt jordbærsaft eller litt grenadinsirup.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll rabarbrastenglene godt. Skjær 100 gram rabarbra i fyrstikktynne strimler. Legg dem til side så lenge og skjær resten av rabarbraen i biter.
Kok opp vann, sukker, vanilje, kanel og rabarbra og la suppen småkoke en halv times tid. Sil den varme suppen over rabarbrastrimlene. Avkjøl og server suppen iskald med delte jordbær og vaniljeis.
TIPS: Suppen kan jevnes med 1 1/2 spiseskje potetmel om du ønsker en litt fyldigere suppe. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann, før du heller det i suppen under omrøring. Suppen skal bare varmes opp til kokepunktet, etter du har hatt i potetmelet.
For å få en ekstra fin farge og smak på suppen kan du tilsette litt jordbærsaft eller litt grenadinsirup.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?