Skyll rabarbrastenglene godt. Skjær 100 gram rabarbra i fyrstikktynne strimler. Legg dem til side så lenge og skjær resten av rabarbraen i biter.
Kok opp vann, sukker, vanilje, kanel og rabarbra og la suppen småkoke en halv times tid. Sil den varme suppen over rabarbrastrimlene. Avkjøl og server suppen iskald med delte jordbær og vaniljeis.
TIPS: Suppen kan jevnes med 1 1/2 spiseskje potetmel om du ønsker en litt fyldigere suppe. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann, før du heller det i suppen under omrøring. Suppen skal bare varmes opp til kokepunktet, etter du har hatt i potetmelet. For å få en ekstra fin farge og smak på suppen kan du tilsette litt jordbærsaft eller litt grenadinsirup.
Bon appetit!
Skyll rabarbrastenglene godt. Skjær 100 gram rabarbra i fyrstikktynne strimler. Legg dem til side så lenge og skjær resten av rabarbraen i biter.
Kok opp vann, sukker, vanilje, kanel og rabarbra og la suppen småkoke en halv times tid. Sil den varme suppen over rabarbrastrimlene. Avkjøl og server suppen iskald med delte jordbær og vaniljeis.
TIPS: Suppen kan jevnes med 1 1/2 spiseskje potetmel om du ønsker en litt fyldigere suppe. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann, før du heller det i suppen under omrøring. Suppen skal bare varmes opp til kokepunktet, etter du har hatt i potetmelet. For å få en ekstra fin farge og smak på suppen kan du tilsette litt jordbærsaft eller litt grenadinsirup.