Mille feuille med epler og mascarponekrem
Det finnes dager hvor man rett og slett ønsker å ta noen snarveier, og det finnes faktisk produkter i frysedisken som gjør det mulig. Frossen butterdeig for eksempel. Selv har jeg alltid noen plater liggende sånn i tilfelle jeg skulle bli litt fysen på Napoleonskake eller mille feuille. Du vet, lag på lag med luftig og sprø butterdeig, glasert eller ei – fylt med deilige kremer, frukt eller bær. Denne "mille feuille"-varianten har jeg fylt med epler og mascarponekrem.
Tips: Eplekompott kan byttes ut med friske bær som jordbær, bringebær, rips og blåbær.
Det finnes dager hvor man rett og slett ønsker å ta noen snarveier, og det finnes faktisk produkter i frysedisken som gjør det mulig. Frossen butterdeig for eksempel. Selv har jeg alltid noen plater liggende sånn i tilfelle jeg skulle bli litt fysen på Napoleonskake eller mille feuille. Du vet, lag på lag med luftig og sprø butterdeig, glasert eller ei – fylt med deilige kremer, frukt eller bær. Denne "mille feuille"-varianten har jeg fylt med epler og mascarponekrem.
Tips: Eplekompott kan byttes ut med friske bær som jordbær, bringebær, rips og blåbær.
Ingredienser
- 3 plate(r) butterdeig, frossen, cirka 10 x 20 cm
- melis
Mascarponekrem
- 4 dl fløte
- 250 g mascarpone
- 100 g sukker, eller melis
Eplekompott
- 6 stk eple, norske, mellomstore/store
- 1.5 dl sukker
- 1 dl eplemost
- 0.5 stk vaniljestang
- 1 bit kanelstang
Slik gjør du:
- 3 plate(r) butterdeig, frossen, cirka 10 x 20 cm
- melis
Mascarponekrem
- 4 dl fløte
- 250 g mascarpone
- 100 g sukker, eller melis
Eplekompott
- 6 stk eple, norske, mellomstore/store
- 1.5 dl sukker
- 1 dl eplemost
- 0.5 stk vaniljestang
- 1 bit kanelstang
