Mille feuille med epler og mascarponekrem

1 h
Lagret av 148 brukere
Mille feuille med epler og mascarponekrem
Lagret av 148 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 plate(r) butterdeig, frossen, cirka 10 x 20 cm
  • melis

Mascarponekrem

  • 4 dl fløte
  • 250 g mascarpone
  • 100 g sukker, eller melis

Eplekompott

  • 6 stk eple, norske, mellomstore/store
  • 1.5 dl sukker
  • 1 dl eplemost
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 1 bit kanelstang

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 plate(r) butterdeig, frossen, cirka 10 x 20 cm
  • melis

Mascarponekrem

  • 4 dl fløte
  • 250 g mascarpone
  • 100 g sukker, eller melis

Eplekompott

  • 6 stk eple, norske, mellomstore/store
  • 1.5 dl sukker
  • 1 dl eplemost
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 1 bit kanelstang
Rens eplene og skjær dem i grove biter. Ha eplebitene, sukker og eplemost i en kasserolle. Tilsett kanelstang og vanilje. Kok opp og la det småkoke til eplebitene er helt møre. Rør av og til så det ikke fester seg i bunnen av kasserollen. Avkjøl eplekompotten.
Tin og kjevl ut butterdeigen til 3 tynne rektangler, cirka 10 x 30 cm. Skjær dem eventuelt litt til slik at alle tre flakene har omtrent samme størrelse og fasong. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir. Prikk butterdeigen lett med en gaffel, dryss over et jevnt lag melis og la butterdeigsflakene hvile et kjølig sted i 30 minutter.
Varm ovnen til 200 grader og stek butterdeigen midt i ovnen i cirka 10 minutter. Dryss over et nytt lag med melis og stek videre til butterdeigen blir gyllen og sprø med en ”glasert” overflate. Avkjøl på rist.
Visp sammen fløte, mascarpone og melis. Visp til myk krem, men vær forsiktig så du ikke pisker for mye. På grunn av det høye fettinnholdet kan kremen "sprekke" eller korne seg ganske fort.
Legg det ene butterdeigsflaket på et serveringsfat. Bre over et jevnt lag med avkjølt eplekompott. Bruk en sprøytepose og sprøyt på krem i små topper. Legg et nytt butterdeigsflak på toppen og gjenta prosessen. Avslutt med det siste flaket og server.
Legg det ene butterdeigsflaket på et serveringsfat. Bre over et jevnt lag med avkjølt eplekompott. Bruk en sprøytepose og sprøyt på krem i små topper. Legg et nytt butterdeigsflak på toppen og gjenta prosessen.  Avslutt med det siste flaket og server.
woman cooking

Bon appetit!

Rens eplene og skjær dem i grove biter. Ha eplebitene, sukker og eplemost i en kasserolle. Tilsett kanelstang og vanilje. Kok opp og la det småkoke til eplebitene er helt møre. Rør av og til så det ikke fester seg i bunnen av kasserollen. Avkjøl eplekompotten.
Tin og kjevl ut butterdeigen til 3 tynne rektangler, cirka 10 x 30 cm. Skjær dem eventuelt litt til slik at alle tre flakene har omtrent samme størrelse og fasong. Legg dem over på et stekebrett med bakepapir. Prikk butterdeigen lett med en gaffel, dryss over et jevnt lag melis og la butterdeigsflakene hvile et kjølig sted i 30 minutter.
Varm ovnen til 200 grader og stek butterdeigen midt i ovnen i cirka 10 minutter. Dryss over et nytt lag med melis og stek videre til butterdeigen blir gyllen og sprø med en ”glasert” overflate. Avkjøl på rist.
Visp sammen fløte, mascarpone og melis. Visp til myk krem, men vær forsiktig så du ikke pisker for mye. På grunn av det høye fettinnholdet kan kremen "sprekke" eller korne seg ganske fort.
Legg det ene butterdeigsflaket på et serveringsfat. Bre over et jevnt lag med avkjølt eplekompott. Bruk en sprøytepose og sprøyt på krem i små topper. Legg et nytt butterdeigsflak på toppen og gjenta prosessen. Avslutt med det siste flaket og server.
Legg det ene butterdeigsflaket på et serveringsfat. Bre over et jevnt lag med avkjølt eplekompott. Bruk en sprøytepose og sprøyt på krem i små topper. Legg et nytt butterdeigsflak på toppen og gjenta prosessen.  Avslutt med det siste flaket og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?