Mille feuille med sjokoladekrem, karamell og nøttekrokan
Det finnes dager hvor man rett og slett ønsker å ta noen snarveier, og det finnes faktisk produkter i frysedisken som gjør det mulig. Frossen butterdeig for eksempel. Selv har jeg alltid noen plater liggende sånn i tilfelle jeg skulle bli litt fysen på mille feuille. Du vet, lag på lag med luftig og sprø butterdeig, glasert eller ei – fylt med deilige kremer, frukt eller bær.
Denne variaten er fylt med en lys og en mørk sjokoladekrem mellom lagene, toppet med tykk karamellsaus og hasselnøttkrokan.
Avkjøing i minst fire timer er ikke inkludert i tilberedelsetiden.
Det finnes dager hvor man rett og slett ønsker å ta noen snarveier, og det finnes faktisk produkter i frysedisken som gjør det mulig. Frossen butterdeig for eksempel. Selv har jeg alltid noen plater liggende sånn i tilfelle jeg skulle bli litt fysen på mille feuille. Du vet, lag på lag med luftig og sprø butterdeig, glasert eller ei – fylt med deilige kremer, frukt eller bær.
Denne variaten er fylt med en lys og en mørk sjokoladekrem mellom lagene, toppet med tykk karamellsaus og hasselnøttkrokan.
Avkjøing i minst fire timer er ikke inkludert i tilberedelsetiden.
- 3 plate(r) butterdeig, frossen (10x20cm)
- melis
Mørk sjokoladekrem
- 100 g mørk sjokolade
- 1 plate(r) gelatin
- 3 dl fløte
Lys sjokoladekrem
- 100 g melkesjokolade, eller hvit sjokolade
- 1 plate(r) gelatin
- 3 dl fløte
Karamellsaus
- 2 dl fløte
- 2 dl sukker
- 2 ss smør
- 1 klype flaksalt
Krokan
- 2 dl sukker
- 1 dl hasselnøtter, mandler eller pistasj, grovhakket
- 3 plate(r) butterdeig, frossen (10x20cm)
- melis
Mørk sjokoladekrem
- 100 g mørk sjokolade
- 1 plate(r) gelatin
- 3 dl fløte
Lys sjokoladekrem
- 100 g melkesjokolade, eller hvit sjokolade
- 1 plate(r) gelatin
- 3 dl fløte
Karamellsaus
- 2 dl fløte
- 2 dl sukker
- 2 ss smør
- 1 klype flaksalt
Krokan
- 2 dl sukker
- 1 dl hasselnøtter, mandler eller pistasj, grovhakket
Lys og mørk sjokoladekrem
Karamellsaus
Krokan
